arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Waarom kiezen voor een PVC vloer?

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

PVC vloeren zijn erg veelzijdig en geschikt voor allerlei woonstijlen. Twijfel je toch of deze vloersoort aansluit bij jouw woning? Lees dan dit artikel met voordelen eens door. We hebben maar liefst 8 positieve eigenschappen van een PVC vloer voor je op een rij gezet. Deze informatie helpt je ongetwijfeld bij het maken van de juiste keuze!

1. Onderhoudsvriendelijk

PVC vloeren zijn erg gemakkelijk te onderhouden. Je kunt het gladde oppervlak schoonmaken met een doekje, een dweil of met de stofzuiger. In de meeste gevallen heb je niet eens een schoonmaakmiddel nodig. Om hardnekkige vlekken te verwijderen, kun je gebruik maken van een mild schoonmaakmiddel of een speciaal onderhoudsmiddel voor PVC.

2. Lange levensduur

Een PVC vloer is erg sterk en gaat daarom lang mee. Het is dus een goede investering! De kwaliteit van de beschermende toplaag bepaalt hoe duurzaam de vloer precies is. Dit kan per merk, soort en prijsklasse verschillen. Laat je hier eventueel over adviseren in de winkel of via een webshop.

3. Geschikt voor ieder budget

Wist je dat er PVC vloeren verkrijgbaar zijn voor ieder budget? Het is al lang niet meer een luxe vloersoort met een onbetaalbaar prijskaartje. Voor een goedkope PVC vloer van Kwantum betaal je bijvoorbeeld nog geen €30 p/m2.

4. Vochtbestendig

Een ander groot voordeel is dat een PVC vloer vochtbestendig is. Dit komt doordat er geen hout in de vloer verwerkt is. Het bestaat enkel uit kunststof en een vochtbestendige toplaag. Je kunt de vloer dus gerust gebruiken in de keuken, het toilet of zelfs de badkamer. Bovendien zal PVC niet glad worden als het nat is. Dit maakt het ook een veilige optie!

5. Geluiddempend

Een PVC vloer is opgebouwd uit verschillende lagen kunststof die licht elastisch zijn. Hierdoor heeft het een geluiddempende werking. Ideaal voor in appartementen en tussenwoningen. Maar zelfs in een vrijstaand huis is het heerlijk om geen last meer te hebben van loopgeluiden.

6. Te combineren met vloerverwarming

Het kunststof materiaal voelt van zichzelf al aangenaam aan de voeten. Maar om het nóg behaaglijker te maken in de winter, kun je de PVC vloer combineren met vloerverwarming. Dit is een perfecte match!

7. Eenvoudig te leggen

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in meerdere soorten: verlijmbare stroken/tegels en stroken/tegels met een handig kliksysteem. Deze laatste variant is vergelijkbaar met kliklaminaat en dus erg eenvoudig te leggen. In de meeste gevallen is professionele hulp niet nodig.

8. Verkrijgbaar in veel stijlen

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in oneindig veel kleuren, prints en stijlen. De populairste keuze is de houtlook vloer. Door de realistische structuur is het nauwelijks te onderscheiden van echt hout.


Reageer

Lees ook:

Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Hoe krijg je meer zonlicht in je woning? >
Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >

Terug naar overzicht >>