arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Waarom kiezen voor een PVC vloer?

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

PVC vloeren zijn erg veelzijdig en geschikt voor allerlei woonstijlen. Twijfel je toch of deze vloersoort aansluit bij jouw woning? Lees dan dit artikel met voordelen eens door. We hebben maar liefst 8 positieve eigenschappen van een PVC vloer voor je op een rij gezet. Deze informatie helpt je ongetwijfeld bij het maken van de juiste keuze!

1. Onderhoudsvriendelijk

PVC vloeren zijn erg gemakkelijk te onderhouden. Je kunt het gladde oppervlak schoonmaken met een doekje, een dweil of met de stofzuiger. In de meeste gevallen heb je niet eens een schoonmaakmiddel nodig. Om hardnekkige vlekken te verwijderen, kun je gebruik maken van een mild schoonmaakmiddel of een speciaal onderhoudsmiddel voor PVC.

2. Lange levensduur

Een PVC vloer is erg sterk en gaat daarom lang mee. Het is dus een goede investering! De kwaliteit van de beschermende toplaag bepaalt hoe duurzaam de vloer precies is. Dit kan per merk, soort en prijsklasse verschillen. Laat je hier eventueel over adviseren in de winkel of via een webshop.

3. Geschikt voor ieder budget

Wist je dat er PVC vloeren verkrijgbaar zijn voor ieder budget? Het is al lang niet meer een luxe vloersoort met een onbetaalbaar prijskaartje. Voor een goedkope PVC vloer van Kwantum betaal je bijvoorbeeld nog geen €30 p/m2.

4. Vochtbestendig

Een ander groot voordeel is dat een PVC vloer vochtbestendig is. Dit komt doordat er geen hout in de vloer verwerkt is. Het bestaat enkel uit kunststof en een vochtbestendige toplaag. Je kunt de vloer dus gerust gebruiken in de keuken, het toilet of zelfs de badkamer. Bovendien zal PVC niet glad worden als het nat is. Dit maakt het ook een veilige optie!

5. Geluiddempend

Een PVC vloer is opgebouwd uit verschillende lagen kunststof die licht elastisch zijn. Hierdoor heeft het een geluiddempende werking. Ideaal voor in appartementen en tussenwoningen. Maar zelfs in een vrijstaand huis is het heerlijk om geen last meer te hebben van loopgeluiden.

6. Te combineren met vloerverwarming

Het kunststof materiaal voelt van zichzelf al aangenaam aan de voeten. Maar om het nóg behaaglijker te maken in de winter, kun je de PVC vloer combineren met vloerverwarming. Dit is een perfecte match!

7. Eenvoudig te leggen

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in meerdere soorten: verlijmbare stroken/tegels en stroken/tegels met een handig kliksysteem. Deze laatste variant is vergelijkbaar met kliklaminaat en dus erg eenvoudig te leggen. In de meeste gevallen is professionele hulp niet nodig.

8. Verkrijgbaar in veel stijlen

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in oneindig veel kleuren, prints en stijlen. De populairste keuze is de houtlook vloer. Door de realistische structuur is het nauwelijks te onderscheiden van echt hout.


Reageer

Lees ook:

Maak je balkon klaar voor de lente met deze 4 tips! >
Tips om toch aan een woning te komen >
Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift? >
De rol van de makelaar in de omgeving Culemborg >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Maak van je huis een smart home! >
Heb je altijd een woonverzekering nodig? >
Badkamer renovatie kosten >
Wel of geen lichtstraat plaatsen in je woning? >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Zo voorkom je problemen met de aannemer tijdens een verbouwing! >
Het belang van het opmeten van de juiste deurmaat >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Is een bouwkundige keuring verplicht tijdens het aankoop van een woning? >
Met een minimalistisch interieur leef je fijner en in dit artikel lees je waarom dit zo is >

Terug naar overzicht >>