arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Durf jij het aan? Inspiratie: 6x keukens met een gewaagde kleur

Durf jij het aan? Inspiratie: 6x keukens met een gewaagde kleur

We houden wel van wat kleur in het interieur! Zo maak je er immers echt een feestje van. Ook in de keuken: zou jij het durven, een kleurrijke keuken? We delen in ieder geval graag de mooiste inspiratie met je – kijk snel mee.

Groene keuken

We beginnen met de keuken in het groen: wat een fresh look! Daar word je toch meteen vrolijk van? Groen past ook nog eens goed bij de gewenste uitstraling in de keuken: het is tenslotte de kleur van versheid en gezondheid. Zeker reden dus om voor deze frisse kleur te gaan. En let ook op de details op onderstaand beeld: de groene keuken met taupe keukenkastjes is een prachtige match. Subtiel en tegelijkertijd opvallend!

Groene keuken

Gele keuken

Over opvallend gesproken: met geel ga je echt voor een knalkleur in je keuken. Zeker als je voor lichtgeel kiest, zoals we hieronder zien. Met de witte basis als verfkleur in de keuken op de muur springt het geel er nog een beetje extra uit. Je kunt het trouwens ook weer anders aanpakken met de kleurtint: okergeel zou tevens beeldig staan!

Gele keuken

Blauwe keuken

Ga je het liefst voor een wat rustigere gekleurde keuken? Denk dan aan een blauwe keuken! Rustgevend en sfeervol, maar zéker niet saai. Je kunt ook goed spelen met keukens met kleur, zoals je hieronder ziet: de oranje lampen zorgen voor een geweldig contrast. Het zijn de kleine dingen die het doen! Let ook op de mooie tegeltjes met de voegen die eruit springen – zeker inspirerend.

Blauwe keuken

Oranje keuken

Hierboven zagen we al oranje lampen voorbijkomen, maar je kunt natuurlijk ook voor een oranje keuken kiezen! Lekker retro: het doet al gauw denken aan de stijl van de 60’s. Verder is oranje natuurlijk een van de opvallendste keuken kleuren. Perfect als je hiervan houdt! Door verder voor een witte styling te kiezen op het onderstaande voorbeeld, wordt er toch nog wat rust bewaard. Ga voor die goede balans!

Oranje keuken

Roze keuken

Of roze tuttig is? Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn! Sterker nog: onderstaand voorbeeld is juist heel modern en trendy. Het gaat dus ook maar net om de precieze kleurtint die je uitkiest: pastelroze oogt toch wel anders dan zuurstokroze. En de combinatie met grijs is een match made in heaven. Hier raak je toch niet op uitgekeken?

Roze keuken

Rode keuken

We sluiten af met een knalkleur: rood in de keuken! Ook een absolute favoriet in deze rij van keuken kleuren voorbeelden. Zie je hoe de keukenapparaten ook goed zijn afgestemd op deze kleur? Zo past alles heel fraai bij elkaar! Daar draait het nu ook om: laat zien dat je hebt nagedacht over de styling van je gekleurde keuken.

Rode keuken

Verder lezen? Pasteltinten in de keuken: lieflijk en warm


Reageer

Lees ook:

Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks >
Tips voor het kopen van een vloerkleed voor in je interieur >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Unieke hoge tafels >
Hoe kun je je voorraadkast overzichtelijk indelen? 6 tips en tricks! >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >
Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis? >
Populaire tegels in 2021 >
Waarom kiezen voor satijnen beddengoed? Ontdek alle 6 voordelen! >
Zo maak je je huis milieuvriendelijker en duurzamer >
Afval scheiden? Met deze 5 handige tips pak je het goed aan! >
Dit is waarom je aandacht moet besteden aan het natte deel van je keuken >

Terug naar overzicht >>