arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Durf jij het aan? Inspiratie: 6x keukens met een gewaagde kleur

Durf jij het aan? Inspiratie: 6x keukens met een gewaagde kleur

We houden wel van wat kleur in het interieur! Zo maak je er immers echt een feestje van. Ook in de keuken: zou jij het durven, een kleurrijke keuken? We delen in ieder geval graag de mooiste inspiratie met je – kijk snel mee.

Groene keuken

We beginnen met de keuken in het groen: wat een fresh look! Daar word je toch meteen vrolijk van? Groen past ook nog eens goed bij de gewenste uitstraling in de keuken: het is tenslotte de kleur van versheid en gezondheid. Zeker reden dus om voor deze frisse kleur te gaan. En let ook op de details op onderstaand beeld: de groene keuken met taupe keukenkastjes is een prachtige match. Subtiel en tegelijkertijd opvallend!

Groene keuken

Gele keuken

Over opvallend gesproken: met geel ga je echt voor een knalkleur in je keuken. Zeker als je voor lichtgeel kiest, zoals we hieronder zien. Met de witte basis als verfkleur in de keuken op de muur springt het geel er nog een beetje extra uit. Je kunt het trouwens ook weer anders aanpakken met de kleurtint: okergeel zou tevens beeldig staan!

Gele keuken

Blauwe keuken

Ga je het liefst voor een wat rustigere gekleurde keuken? Denk dan aan een blauwe keuken! Rustgevend en sfeervol, maar zéker niet saai. Je kunt ook goed spelen met keukens met kleur, zoals je hieronder ziet: de oranje lampen zorgen voor een geweldig contrast. Het zijn de kleine dingen die het doen! Let ook op de mooie tegeltjes met de voegen die eruit springen – zeker inspirerend.

Blauwe keuken

Oranje keuken

Hierboven zagen we al oranje lampen voorbijkomen, maar je kunt natuurlijk ook voor een oranje keuken kiezen! Lekker retro: het doet al gauw denken aan de stijl van de 60’s. Verder is oranje natuurlijk een van de opvallendste keuken kleuren. Perfect als je hiervan houdt! Door verder voor een witte styling te kiezen op het onderstaande voorbeeld, wordt er toch nog wat rust bewaard. Ga voor die goede balans!

Oranje keuken

Roze keuken

Of roze tuttig is? Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn! Sterker nog: onderstaand voorbeeld is juist heel modern en trendy. Het gaat dus ook maar net om de precieze kleurtint die je uitkiest: pastelroze oogt toch wel anders dan zuurstokroze. En de combinatie met grijs is een match made in heaven. Hier raak je toch niet op uitgekeken?

Roze keuken

Rode keuken

We sluiten af met een knalkleur: rood in de keuken! Ook een absolute favoriet in deze rij van keuken kleuren voorbeelden. Zie je hoe de keukenapparaten ook goed zijn afgestemd op deze kleur? Zo past alles heel fraai bij elkaar! Daar draait het nu ook om: laat zien dat je hebt nagedacht over de styling van je gekleurde keuken.

Rode keuken

Verder lezen? Pasteltinten in de keuken: lieflijk en warm


Reageer

Lees ook:

Leven met minder plastic in huis: zo pak je het slim aan >
Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder >
Minder afval in de keuken: 6 handige tips! >
Een picknicktafel in de eetkamer: wat zijn de voordelen? >
Alles wat je moet weten over steektrappen >
Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer >
Dit zijn de 6 voordelen van een pergola in de tuin >
Zo herken je de keuken van een kookliefhebber >
Een sauna in huis: dit zijn de 5 voordelen >
Nieuwe lampenkap kopen: hier moet je op letten >
Deze prachtige barkrukken moet je zien! >
Met deze 7 tips richt je een comfortabele zithoek in >
Lichtblauw in het interieur: 7 prachtige voorbeelden >
Thuiswerken vanuit je bed? Dit is waarom je dat níét moet doen! >
Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan! >

Terug naar overzicht >>