arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » 4 slimme tips voor het bewaren van spullen met emotionele waarde
4 slimme tips voor het bewaren van spullen met emotionele waarde

4 slimme tips voor het bewaren van spullen met emotionele waarde

Bewaren, bewaren en nog eens bewaren: veel mensen zijn niet zo goed in het afstand doen van hun spullen. En dat is vaak heel begrijpelijk! Zeker als het gaat om spullen opbergen met emotionele waarde – van oude foto’s tot schoolwerk. Hoe kun je deze spullen het best bewaren? We delen onze opbergtips!

Spullen opbergen: organisatie is belangrijk

Door de jaren heen zijn er veel belangrijke spullen om te bewaren. Dat begint al op de kleuterschool: leuk om een paar tekeningen te bewaren. Tel hier op latere leeftijd foto’s, liefdesbrieven en agenda’s bij op – en je hebt al gauw een flinke stapel bij elkaar. Daarom is het slim om alles te organiseren, het liefst op chronologische volgorde per jaar. Zo ligt alles wat bij dezelfde periode hoort netjes bij elkaar: wel zo fijn om op die manier het overzicht te houden.

Maak een kritische selectie

Hoewel het natuurlijk leuk is om de nodige spullen te bewaren, kun je simpelweg maar beter niet álles bewaren. Zo zie je door de bomen het bos niet meer. Als je eens een dagje voor je plezier door je oude spullen gaat rondneuzen, is het met name leuk om alleen echt interessante, grappige en relevante spullen tegen te komen. Maak daarom een kritische selectie en gooi weg wat toch niet zo boeiend is.

Spullen bewaren in kwalitatieve manden of dozen

Eerlijk is eerlijk: vaak bewaren we spullen van emotionele waarde niet op de best geïsoleerde plek in huis. Op de zolder of in de kelder bijvoorbeeld. Dat is in principe geen punt, als je maar zorgt dat de spullen in kwalitatieve dozen of nog liever manden worden gestopt. Dit zijn bijvoorbeeld plastic manden die goed zijn afgesloten voor lucht, vocht en ongedierte. Zeker als je spullen voor een langere tijd mooi wilt bewaren, is dit een handige opbergtip! En mocht je nog eens gaan verhuizen, kun je je spullen op die manier ook relatief eenvoudig meenemen.

Spullen opbergen op de juiste plek

We noemden het hierboven al: spullen met emotionele waarde worden vaak op de zolder of in de kelder bewaard. Is dat echter in alle gevallen wel de beste plek die je kunt bedenken? Het maakt vaak namelijk ook dat je er niet meer naar omkijkt – de spullen staan immers helemaal uit het zicht. Het is soms juist ook leuk om bepaalde spullen dichter in je buurt te hebben. Zet bijvoorbeeld wat oude fotoboeken in je boekenkast in de woonkamer: grotere kans dat je zo’n boek er ook daadwerkelijk eens bij pakt!


Reageer

Lees ook:

Déze slimme & eenvoudige gewoontes zorgen dat je tijd bespaart in het huishouden >
Help ik wil mijn huis snel verkopen: hoe pak ik dit aan? >
Studentenkamer inrichten? 5x Praktische en handige tips! >
Wat kan ik doen om mijn energierekening deze winter laag te houden? >
Welk type dakbedekking is het beste voor een plat dak? >
Waarom is onderhoud aan het dak belangrijk >
Geeft jouw witgoedapparaat een storingscode aan? Dit kun je zelf doen >
Professionele slotenmaker inschakelen >
Dit zijn vijf onmisbare benodigdheden voor een doe-het-zelver >
Nieuwe meubels en woonaccessoires >
Waarom moet je je schoorsteen regelmatig laten vegen? >
Deze vloeren leg je gemakkelijk zelf >
Je eigen homegym bouwen: dit zijn de beste tips >
Moderne kerstversiering? Hier kun je aan denken: van kerstbomen van hout tot Scandinavische kerstdecoraties >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >

Terug naar overzicht >>