arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » 4 tips voor een kleine badkamer
4 tips voor een kleine badkamer

4 tips voor een kleine badkamer

Wanneer je gaat verbouwen, of je krijgt een nieuwe badkamer en de ruimte is niet heel groot, moet je goed bepalen wat je wilt gaan doen. Zo kan je niet van alles in de badkamer plaatsen, want je moet rekening houden met de kleinere ruimte. Om jou te helpen bij het inrichten van jouw kleine badkamer, hebben we een aantal tips op een rij gezet.

Kies voor lichte kleuren

In een kleine badkamer is het aan te raden om te kiezen voor lichte kleuren. Zo staan lichte kleuren niet alleen fris, maar zorgt het ervoor dat je badkamer er een stuk ruimer uitziet. Wanneer je donkere kleuren gebruikt zie je veel schaduw en lijkt jouw kleine badkamer nog kleiner. Daarnaast zijn lichte kleuren ideaal voor het weerkaatsen van het licht, waardoor jouw badkamer ruimer lijkt.

Zorg voor voldoende licht

Iedereen weet dat je met licht kunt spelen en dat dit vaak zelf in de hand hebt. Door veel licht toe te laten in de badkamer, zorg je ervoor dat de badkamer erg ruim lijkt. Hierdoor lijkt dus je badkamer al een stuk groter dan dat deze eigenlijk is. Door bijvoorbeeld een grote spiegel te gebruiken maak je gebruik van de weerkaatsing van het licht.

Ga voor een douchewand van glas

Ga voor een douchewand van glas

Het is een goed idee om in de kleine badkamer een glazen douchewand te plaatsen. Wanneer je daarvoor kiest kijk je niet tegen een dichte douchewand aan wanneer je bijvoorbeeld binnenkomt, maar kun je hier doorheen kijken waardoor de ruimte een stuk groter lijkt. Ook zorgt een glazen douchewand weer voor het meer doorlaten van licht, wat dus ook weer de ruimte vergroot.

Denk praktisch

Om zoveel mogelijk ruimte te besparen is het nodig om praktisch na te denken over de indeling en inrichting. Denk bijvoorbeeld aan opbergruimte onder de wastafel met een la of kastjes. Hang kastjes boven het toilet of op plekken waar je ander niks mee doet. Zo creëer je op een slimme manier opbergruimte en het kan ook nog eens erg gezellig staan.

Wanneer je een kleine badkamer hebt, moet je goed omgaan met de ruimte die je hebt en daar heb je passend plan bij nodig. Het is daardoor aan te raden om een badkamer showroom te bezoeken waar ze je advies op maat kunnen geven over de beste opties. Zo heeft bijvoorbeeld Laurens Badkamers een recentelijke vernieuwde badkamer showroom in Nijverdal geopend. Hier vind je de juiste inspiratie voor jouw kleine badkamer.


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
5 tips voor een kleine badkamer >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >

Terug naar overzicht >>