arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert
Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert

Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert

Interieurontwerp is de laatste jaren enorm verandert, vooral door de intrede van technologie. Waar men voorheen met kleurenstaaltjes, stofje en attributen langs de mensen ging om advies te geven over het interieur, is dat tegenwoordig bijna niet meer het geval. Steeds vaker wordt het advies namelijk digitaal gedaan of wordt er een digitaal ontwerp gemaakt om mensen te laten zien wat er mogelijk is. Maar dat is niet het enige!

Steeds meer technologie in huis

Er is vandaag de dag namelijk ook steeds meer sprake van technologie in huis. Denk daarbij aan slimme apparaten, sensoren die in huis gebruikt worden en steeds meer apparaten die internet nodig hebben om te kunnen functioneren. Dit zorgt er ook voor dat veiligheid bij het ontwerpen van het interieur steeds belangrijker gaat worden.

Goede beveiliging bij deze slimme apparaten mag eigenlijk niet ontbreken. Denk daarbij aan goede VPN deals, het gebruiken van verschillende wachtwoorden en het aanschaffen van slimme apparaten die afkomstig zijn van betrouwbare producenten. Hiermee weet je zeker dat je persoonlijke gegevens worden beveiligd.

VPN op je router

Het belangrijkste advies dat we je willen geven is de VPN op je router te installeren. Hiermee zijn namelijk de apparaten beveiligd die met je router in verbinding staan. Het voorkomt dat je voor elk apparaat een aparte VPN-verbinding moet instellen. Let er wel goed op dat niet elke router geschikt is om een VPN op te installeren.

Virtual Reality Interieurdesign

Virtual Reality

Een van de laatste trends op het gebied van interieurdesign is het gebruik van Virtual Reality. Daarbij wordt de ruimte ingetekend op een computer naar wens van de klant. Al het meubilair wordt ingetekend, maar ook de kleurstelling wordt helemaal aangepast op de klant. Vervolgens kan de klant door middel van Virtual Reality zien hoe de huiskamer, badkamer of keuken eruit komt te zien.

Het voordeel is dat dit design ter plekke ook aangepast kan worden. Waar designers voorheen terug naar de tekentafel moesten om nieuwe tekening te maken, verloopt dit op deze manier dus allemaal digitaal. Een bijkomend voordeel is daarbij ook nog eens dat mensen ook direct een gevoel bij het design kunnen krijgen. Hierdoor is de kans dus ook een stuk groter dat de het design in de smaak valt.

Zelf designen

Ook het zelf designen van het interieur lijkt een steeds populairder alternatief te worden. Dit komt door drie belangrijke ontwikkelingen. Allereerst zien we dat de technologie toeneemt, waardoor het voor particulieren ook steeds gemakkelijker is om zelf het interieur in huis te ontwerpen. Er zijn voldoende applicaties beschikbaar waarmee je gratis je interieur kunt ontwerpen. Hiermee kun je al snel honderden euro’s besparen.

Daarnaast zien we dat er ook steeds meer ontwerpen online staan, waardoor je veel gemakkelijker inspiratie opdoet dan voorheen. Waar voorheen de interieurstylist alles moest weten over de laatste trends, is dat steeds minder het geval. Op Pinterest, Instagram, Facebook en veel vakbladen staat vaak al beschreven wat er nu helemaal hot is.

En tot slot geeft het mensen ook voldoening als zij kunnen zeggen dat ze het complete interieur zelf ontworpen hebben. Hierdoor voelen mensen zich veel meer thuis dan wanneer een stylist de complete ruimte ontwerpt. Je kunt er je eigen twist aan geven én alles naar eigen smaak indelen.

Ondanks de nieuwe ontwikkelingen van VR, applicaties en het digitaal ontwerpen van een interieur, blijft veiligheid een belangrijk punt. Met deze nieuwe ontwikkelingen is het echter wel een stuk gemakkelijker worden om een huis naar eigen smaak te (laten) ontwerpen. Het is daarmee een ontwikkeling waarvan we verwachten dat deze zich de komende jaren nog voort gaat zetten.


Reageer

Lees ook:

Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >
Het belang van onderhoud na een eenmalige grondige schoonmaak >
Kies de perfecte voordeur voor je nieuwe huis >
Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis >
Tips bij het kopen van een nieuwe bank >
Ontdek de voordelen van draadloze verlichting >
5 toekomstbestendige keuzes voor je woning >
Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau >
Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >
De opkomst van de aluminium veranda >

Terug naar overzicht >>