arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Plaatjes kijken: dit zijn de mooiste boekenkasten voor in huis
Plaatjes kijken: dit zijn de mooiste boekenkasten voor in huis

Plaatjes kijken: dit zijn de mooiste boekenkasten voor in huis

We zijn er dol op: boekenkasten! Ze geven sfeer en karakter aan je woning. Heerlijk ouderwets is het eigenlijk, en toch nog altijd enorm stijlvol. Hoewel je natuurlijk simpele, klassieke witte boekenkasten in huis kunt halen, kun je ook uitpakken! In deze blog geven we tips en voorbeelden.

De vintage boekenkast

Om nog maar even bij dat ouderwetse idee te blijven hangen: we zijn dol op de vintage boekenkast! Ga dus naar de rommelmarkt of tweedehands winkel en zoek jouw parel. Het grote voordeel dat hierbij komt kijken: je hebt een kast in huis die niemand anders heeft! Dat zorgt voor een unieke look.

Probeer daarbij naar speciale boekenkasten te zoeken, bijvoorbeeld met doorleefd hout of bijzondere afwerkingen. Kijk maar eens naar de houten boekenkast op het voorbeeld hieronder: word je daar niet verliefd op?

Prachtig: de vintage boekenkast

De boekenkast gemaakt van pallets

Dit idee gaat eigenlijk niet om een boekenkast, maar meer om een boekenplank. Ook zeker een idee om boeken mee te verwerken in huis – dat geeft een meer open look dan de kast. Het is maar net waar je voor wilt gaan!

Pallets zien er beeldschoon uit om als planken in te zetten: dit zien we op het beeld hieronder! Dit geeft echt een bijzondere uitstraling – meer dan wanneer je gewoon een basic plank aan de muur hangt. Maak er net wat extra’s van!

DIY tip: gebruik pallets voor een boekenplank

De ruimtelijke boekenkast

Ben je fan van de open uitstraling van de plank aan de muur waar we het hierboven over hadden, maar zie je toch liever een kast in huis staan? Ook dat is natuurlijk een optie! Hieronder zie je een boekenkast met een ruimtelijk karakter – dankzij de grote vakken in de kast.

Dit is ook een perfect idee als je bijvoorbeeld bijzonder behang in huis hebt: zo blijft dit nog altijd zichtbaar! Zo zie je maar weer: een kast is altijd af te stemmen op jouw wensen.

Plaatjes kijken: dit zijn de mooiste boekenkasten voor in huis

Een eigen ontwerp met kisten

We sluiten de blog af met een DIY project: zo maak je de boekenkast in huis helemáál naar jouw wens! Met houten kisten kun je zelf een design in elkaar flansen – zoals we hieronder zien. Bepaal zelf hoeveel vakken je nodig hebt, en op welke je manier je de kisten ophangt.

Doet het beeld hieronder je niet denken aan design boekenkasten? En dat kun je dus gewoon zelf maken! Het kost je even wat tijd – maar vervolgens kun je dag in, dag uit weer genieten van deze look. Maak er een mooie leeshoek naast, en ontspannen maar!

Zelf maken: een boekenkast van kistjes


Reageer

Lees ook:

Je badkamer simpel pimpen in 5 stappen >
Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >
Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis >
Zo ga je zelf groene stroom gebruiken >
Wat we kunnen leren van de Japanse interieurstijl >
Tips voor het inrichten van de babykamer >
Deze items zijn onmisbaar in een bohemian interieur >
Met deze tips ga je voor een knusse slaapkamer >
Veiligheid rondom de voordeur: 6 tips >
Buiten zijn en toch binnen zitten met een tuinkamer >
Planten in de badkamer: hier kun je ze kwijt >
Roze en geel in het interieur combineren >
Een kleine tuin inrichten: tips en tricks >
Met deze tips ga je voor een moderne boerderij look in huis >
Zo ga je voor een vintage look in de slaapkamer >

Terug naar overzicht >>