arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Badkamer renovatie kosten
Badkamer renovatie kosten

Badkamer renovatie kosten

Je badkamer renoveren zorgt niet alleen voor extra comfort, het verhoogt ook de waarde van je woning. Maar wat kost het renoveren van je badkamer ongeveer? Dit artikel geeft je inzicht in de verschillende kostenposten van een badkamerrenovatie in Nederland, om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Wat is de omvang van je renovatie?

Een eerste belangrijke stap is het bepalen van de omvang van de renovatie. Een volledige renovatie, waarbij je alles vervangt, kost tussen de €10.000 en €25.000, afhankelijk van de gekozen materialen, apparatuur en grootte van je badkamer. Bij een gedeeltelijke renovatie, waarbij je enkel bepaalde onderdelen aanpakt, liggen de kosten lager. Denk na over wat je wilt renoveren en wat je kunt behouden.

Kies je materialen zorgvuldig

De materiaalkeuze is een van de belangrijkste factor die de totale kosten beïnvloedt. Voor tegels variëren de prijzen van €20 per vierkante meter voor standaardtegels tot meer dan €100 per vierkante meter voor hoogwaardige materialen zoals natuursteen. Ook het type sanitair, zoals een luxe regendouche of een standaard douchekop, speelt een rol. Zoek hierbij naar de juiste balans tussen kwaliteit en kosten.

Kosten renovatie sanitair

De keuze voor sanitair is een andere belangrijke kostenpost. Voor een standaard toilet beginnen de prijzen rond de €250, maar voor een hangend toilet met inbouwreservoir lopen de kosten op tot €500 of meer. De kosten voor een douche of bad variëren sterk, afhankelijk van de stijl en functionaliteit. Een standaard douchecabine heb je al voor rond de €450. Ga je voor een gesloten douchecabine met ondergrond, dan beginnen de kosten gemiddeld rond €750. Voor een luxe bad of jacuzzi lopen de kosten op tot enkele duizenden euro’s.

Arbeidskosten badkamer renoveren

Arbeidskosten badkamer renoveren

De arbeidskosten vormen een grote post in de begroting. Deze kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van de werkzaamheden en het uurtarief van de aannemer of installateur. Gemiddeld liggen deze kosten in Nederland tussen de €40 en €60 per uur. Vraag meerdere offertes aan om een idee te krijgen van wat redelijk is in jouw regio.

Kosten badkamer renoveren financieren

Vaak komen er tijdens de renovatie onverwachte uitgaven naar boven, zoals de noodzaak tot extra leidingwerk of aanpassingen in de elektrische installatie. Reserveer daarom 10-15% van je totale budget voor dergelijke onvoorziene uitgaven. Hiermee lopen de totale kosten van je badkamerrenovatie flink op. Wil je liever de kosten van de renovatie gespreid betalen? Dan is geld lenen een optie. Dit doe je eenvoudig op de vergelijkingssite Geld.nl. Vergelijk het meest complete aanbod leningen, kies de beste lening om je badkamerrenovatie te financieren en bespaar gemiddeld € 783!


Reageer

Lees ook:

Renovatieprojecten die je huis meer waarde geven >
De kleuren van kunststof kozijnen: Hoe kies je de perfecte tint voor je huis? >
Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Zelf in je woning klussen? Het belang van de juiste werkuitrusting >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Hoe houd je een woning koel? >
Waarom kiezen voor een geïsoleerde garagedeur? >
Seizoensgebonden verlichting in je huis en tuin >
Hoe je een gezond werkritme ontwikkelt >
Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >

Terug naar overzicht >>