arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder
Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder

Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder

Zit je eraan te denken om een slaapkamer op zolder in te richten? Dat is een ideale manier om alle ruimte van je woning te benutten! Er zitten verschillende voordelen aan een slaapkamer op zolder maken. Welke dit zijn? We zetten ze voor je op een rijtje: lees gauw verder.

Slaapkamer op zolder: gebruik alle ruimte in je woning

Een belangrijk voordeel aan een zolder slaapkamer is dat je alle ruimte van je woning zo kunt gebruiken. Vaak blijft zo’n zolder anders maar wat leeg – dat is eigenlijk zonde. De kamers in je woning zijn er immers om gebruik van te maken!

Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder

Een relatief grote ruimte

De zolder is vaak een relatief grote ruimte. Daar kun je dan ook slim gebruik van maken! Denk aan een zolder slaapkamer voor je kind dat al wat ouder is: zo kan hij of zij hier ook goed een hobbykamer van maken en een groot bureau plaatsen om het huiswerk te maken. Het is zo mogelijk om van de zolder slaapkamer een wat individuelere ruimte te maken: perfect voor pubers.

Op zolder de slaapkamer met een andere ruimte combineren

We noemden het hierboven al kort: op een ruime zolder is veel mogelijk qua inrichting. Je kunt ook denken aan een gameroom op de zolder, in een andere hoek dan waar het bed staat. Zo kun je de zolder niet alleen als slaapkamer inrichten, maar heeft de zolder meerdere functies. Over efficiënt met ruimte omgaan gesproken! Je kunt ook denken aan een wasruimte, opslagplek of thuiswerkplek op zolder.

Slaapkamer op de zolder inrichten

Ideale slaapkamer op zolder voor gasten

Je kunt de slaapkamer op zolder ook inrichten voor visite! Als je regelmatig vrienden of familie over de vloer hebt voor een slaappartijtje, is dat een ideale uitkomst. Op de zolder is er namelijk ook net wat meer privacy: zo hoef je niet zo dicht in de buurt van elkaar te slapen. Dat maakt zo’n logeerpartijtje toch zeker een stuk comfortabeler! Je kunt op een ruime zolder bijvoorbeeld zelfs een fauteuil of bankje plaatsen, om er een kleine woonkamer van te maken.

Zolder slaapkamer: luisteren naar de regen

Ga je zelf slapen op zolder? Dan mag ook niet ontbreken in dit rijtje van zolder slaapkamer inspiratie: je kunt hier heerlijk naar de regen luisteren. Dit kan absoluut een reden vormen om op de zolder te slapen, als je een zolder slaapkamer met dakkapel hebt. De zolder als slaapkamer zorgt zo echt voor een knus gevoel!

Leestip! Meer ruimte op zolder creëren: 4 tips


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >

Terug naar overzicht >>