arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder
Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder

Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder

Zit je eraan te denken om een slaapkamer op zolder in te richten? Dat is een ideale manier om alle ruimte van je woning te benutten! Er zitten verschillende voordelen aan een slaapkamer op zolder maken. Welke dit zijn? We zetten ze voor je op een rijtje: lees gauw verder.

Slaapkamer op zolder: gebruik alle ruimte in je woning

Een belangrijk voordeel aan een zolder slaapkamer is dat je alle ruimte van je woning zo kunt gebruiken. Vaak blijft zo’n zolder anders maar wat leeg – dat is eigenlijk zonde. De kamers in je woning zijn er immers om gebruik van te maken!

Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder

Een relatief grote ruimte

De zolder is vaak een relatief grote ruimte. Daar kun je dan ook slim gebruik van maken! Denk aan een zolder slaapkamer voor je kind dat al wat ouder is: zo kan hij of zij hier ook goed een hobbykamer van maken en een groot bureau plaatsen om het huiswerk te maken. Het is zo mogelijk om van de zolder slaapkamer een wat individuelere ruimte te maken: perfect voor pubers.

Op zolder de slaapkamer met een andere ruimte combineren

We noemden het hierboven al kort: op een ruime zolder is veel mogelijk qua inrichting. Je kunt ook denken aan een gameroom op de zolder, in een andere hoek dan waar het bed staat. Zo kun je de zolder niet alleen als slaapkamer inrichten, maar heeft de zolder meerdere functies. Over efficiënt met ruimte omgaan gesproken! Je kunt ook denken aan een wasruimte, opslagplek of thuiswerkplek op zolder.

Slaapkamer op de zolder inrichten

Ideale slaapkamer op zolder voor gasten

Je kunt de slaapkamer op zolder ook inrichten voor visite! Als je regelmatig vrienden of familie over de vloer hebt voor een slaappartijtje, is dat een ideale uitkomst. Op de zolder is er namelijk ook net wat meer privacy: zo hoef je niet zo dicht in de buurt van elkaar te slapen. Dat maakt zo’n logeerpartijtje toch zeker een stuk comfortabeler! Je kunt op een ruime zolder bijvoorbeeld zelfs een fauteuil of bankje plaatsen, om er een kleine woonkamer van te maken.

Zolder slaapkamer: luisteren naar de regen

Ga je zelf slapen op zolder? Dan mag ook niet ontbreken in dit rijtje van zolder slaapkamer inspiratie: je kunt hier heerlijk naar de regen luisteren. Dit kan absoluut een reden vormen om op de zolder te slapen, als je een zolder slaapkamer met dakkapel hebt. De zolder als slaapkamer zorgt zo echt voor een knus gevoel!

Leestip! Meer ruimte op zolder creëren: 4 tips


Reageer

Lees ook:

Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
3 opbergtips voor in je slaapkamer >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >

Terug naar overzicht >>