arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Maak de slaapkamer lenteproof met deze tips
Maak de slaapkamer lenteproof met deze tips

Maak de slaapkamer lenteproof met deze tips

Met de heerlijke temperaturen van de laatste tijd is het duidelijk dat de lente écht is begonnen. Het is de ideale periode om je huis een opfrisbeurt te geven. In dit artikel geven we tips om jouw slaapkamer helemaal lenteproof te maken. Zo kun je weer fris en vrolijk het voorjaar in!

Grote voorjaarsschoonmaak in de slaapkamer

Het is misschien niet de allerleukste klus, maar wel heerlijk als het eenmaal achter de rug is: de grote voorjaarsschoonmaak. Zet alle ramen open om de kamer goed te laten doorluchten, doe de gordijnen (indien mogelijk) in de wasmachine, poets de ramen en kozijnen, schuif de meubels tijdens stofzuigen eens aan de kant en ruim zo veel mogelijk spullen netjes op. Op deze manier kun je weer met een schone lei beginnen.

Trakteer jezelf op een nieuwe boxspring

Is jouw bed eigenlijk aan vervanging toe, maar blijf je die nieuwe aankoop steeds voor je uitschuiven? De lente is een goed moment om jezelf eindelijk te trakteren. Verdiep je bijvoorbeeld eens in de voordelen van een boxspring bed. Deze bedden zijn verkrijgbaar in allerlei formaten. Van een compacte twijfelaar of juist een kingsize bed tot een standaard boxspring 180×200. Een boxspring is super comfortabel en geeft tegelijkertijd een luxe uitstraling aan de slaapkamer.

Trakteer jezelf op een nieuwe boxspring

Gebruik frisse en lichte kleuren

Laat zo veel mogelijk frisse en lichte kleuren terugkomen in de slaapkamer. Geef de muren een likje verf, koop accessoires in pasteltinten, maak het bed op met licht beddengoed en vervang de donkere gordijnen voor een luchtig materiaal. Als je een nieuw bed aanschaft, zou je zelfs kunnen kiezen voor bekleding in een frisse kleur. Silvano boxsprings kun je bijvoorbeeld op maat laten maken en helemaal zelf samenstellen. Op de afbeelding hieronder zie je zo’n zelf samengesteld boxspring bed in de lentekleur mintgroen. Een neutrale kleur als taupe, beige of crème is ook een goede optie voor zowel de lente als het najaar.

Fleur de slaapkamer op met bloemen

Wat straalt er meer voorjaar uit dan een verse bos bloemen? Gebruik deze fleurige decoratie daarom niet alleen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer. Het staat ontzettend leuk op het nachtkastje of op een dressoir.

Vervang het hoogpolige vloerkleed

In de lente kun je het hoogpolige vloerkleed beter vervangen voor een dunne en luchtige variant. Let hierbij op het lichte kleurenpalet en kies bij voorkeur voor een natuurlijk materiaal. Zo blijft de slaapkamer sfeervol, maar oogt het wel een stuk frisser.


Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
3 opbergtips voor in je slaapkamer >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >

Terug naar overzicht >>