arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » 4 redenen om te kiezen voor een overkapping in de tuin
4 redenen om te kiezen voor een overkapping in de tuin

4 redenen om te kiezen voor een overkapping in de tuin

Twijfel je of een overkapping een fijne toevoeging aan jouw tuin is? Niet nodig! Na het lezen van de onderstaande redenen weet je het namelijk zeker!

1. Verkoeling en schaduw

Het is natuurlijk heerlijk om van tijd tot tijd lekker in het zonnetje te zitten – mits je goed beschermd bent natuurlijk –, maar met de afgelopen hete zomers in je achterhoofd is het vooral ook heel fijn om voldoende schaduw in je tuin te hebben. Omdat een overkapping voor heerlijke verkoeling en schaduw zorgt is het veel beter uit te houden tijdens de warmere dagen.

2. Uit de wind

Toch zorgt een overkapping niet alleen voor verkoeling, maar ook juist voor warmte en behagelijkheid. Vooral met de vroege voorjaarszon kan het namelijk nog wel eens zo zijn dat de wind ervoor zorgt dat het nog net te fris is om buiten te zitten. Een overkapping zorgt er echter voor dat je in de meeste gevallen precies uit de wind zit.

3. Het hele jaar door buiten zitten (ook als het regent!)

Als je een echt buitenmens bent, dan zit je waarschijnlijk het liefst ook zo veel mogelijk in de tuin met mooi weer. Een overkapping zorgt er echter voor dat je ook heerlijk buiten kunt zitten als het regent of sneeuwt. Kleedje, terrasverwarmer of vuurkorf erbij en je zit perfect! Daarnaast hoef je barbecues nooit meer af te zeggen wanneer er regen is voorspeld, want je kunt dit prima verplaatsen naar de overkapping!

4. Stijlvol en knus

Stijlvol en knus

Tot slot staat een overkapping ook gewoon ontzettend knus én stijlvol. Vooral omdat je ‘m geheel naar eigen smaak kunt stylen. Ga je voor bohemian, landelijk of beach vibes? We weten zeker dat je een instant vakantiegevoel krijgt zodra je in je mooi gestylede overkapping gaat zitten!

Aan de slag!

Nu je hoogstwaarschijnlijk helemaal om bent is het tijd om actie te ondernemen. Daarom is het goed om dit van te voren goed uit te denken en voor te bereiden. Bedenk bijvoorbeeld of je de overkapping helemaal uit de zon wil hebben, of slechts gedeeltelijk. Daarnaast is het ook goed om na te gaan hoe de wind het grootste gedeelte van de tijd staat.

Ben je van plan de overkapping zelf te maken? Zoek dan van tevoren tips en bouwtekeningen op. Zo is deze tekening en bijbehorend stappenplan perfect om zelf een overkapping aan de schuur te maken!


Reageer

Lees ook:

Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >
Tips voor de leukste tuinprojecten >
Zo ziet je tuin er weer prachtig uit! >
Hoe zorg je voor meer sfeer in de tuin? >
Wil jij ook een eigen zwembad in je tuin? >
Hydrokorrels, de basis voor plant en bloem verzorging >
Een goed ontworpen tuin kan een verlengstuk zijn van de leefruimte binnenshuis >

Terug naar overzicht >>