arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Zo zorg je ook na de feestdagen voor een gezellige sfeer in huis
Zo zorg je ook na de feestdagen voor een gezellige sfeer in huis

Zo zorg je ook na de feestdagen voor een gezellige sfeer in huis

Laat een deel van de kerstversiering staan

We begrijpen het wel dat je misschien meteen de neiging hebt om de kerstversiering op te ruimen zodra de feestdagen voorbij zijn: alles voor een opgeruimd gevoel. Maar je kunt er ook voor kiezen om een deel te laten staan of hangen. De kerstboom heeft in januari mogelijk de beste tijd wel gehad, maar wat dacht je bijvoorbeeld van een krans aan de muur? Die past ook heus nog bij de rest van de winter.

Wees dus niet te streng in het opruimen van deze items. Ze zorgen namelijk simpelweg voor zoveel gezelligheid in je woning! En een deel van deze spullen is toch best tijdloos – wat maakt dat het nog wel even in de ruimte kan blijven staan. Als straks die lentekriebels beginnen te komen, denk je daar vast weer anders over. Maar tot die tijd hoef je je daar nog niet druk over te maken!

Iedere dag de kaarsen aan

Grote kans dat je tijdens de feestmaand dagelijks de kerstboom aan hebt staan: gezellige lampjes zorgen voor sfeer in de woonkamer. En dat is een gemis, als die boom vervolgens eenmaal de deur uit is! Gelukkig zijn er ook andere manieren om te zorgen voor gezellig licht in de woonkamer.

Zo zijn we dol op kaarsen in de winter: we kunnen er simpelweg niet genoeg van hebben staan in onze huizen. Juist als de kerstboom weer weg is uit het huis, doe je er goed aan om meer kaarsen neer te zetten. Zo compenseer je het gevoel van de gezelligheid die erbij komt kijken! Van lekkere geurkaarsen tot waxinelichtjes, van grote blokken kaars tot sierlijke hoge varianten: alles is mogelijk. Zet ze het liefst bij elkaar neer, als een mix. Dat zorgt voor een unieke look én een ultiem gevoel van knusheid!

Zo zorg je ook na de feestdagen voor een gezellige sfeer in huis

Onder een dekentje op de bank

Hoewel we bij de kerstdagen de neiging hebben om er chique en verzorgd uit te zien, en onszelf het liefst netjes aan tafel zien zitten, hoeft dit in januari juist even niet het geval te zijn. Hup, die schoenen uit als je thuis komt, een relaxte outfit aan, en lekker hangen op de bank! Wat ons betreft de ideale manier om tot rust te komen, bijvoorbeeld na een drukke werkdag.

Maak het dan ook extra gezellig op die bank! Waar je in december misschien wel koos voor een opgeruimde look van de bank, logisch natuurlijk als er visite over de vloer is, hoeft dat nu allemaal even niet zoveel uit te maken. Haal verschillende gezellige kussentjes tevoorschijn, kruip onder een warme plaid op de bank. Dat wordt even echt genieten – en dat nog altijd in een enorm sfeervol huis!


Reageer

Lees ook:

Comfortabel slapen onder een extra breed dekbed >
6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Ronde spiegels voor elke stijl: van landelijk tot industrieel >
Een make-up hoek in huis: de mooiste voorbeelden >
Een lichtplan voor in de tuin: lees onze tips >
Veiligheid in huis voor ouderen >
Grote planten in huis: voorbeelden en inspiratie >
Je keuken vernieuwen: 6 tips >
Kamersteiger >
Schimmel in huis voorkomen: 7 tips >
Parket, laminaat of houten vloer? >
De bank naast de eettafel: voorbeelden en inspiratie >
De kloostertafel, onmisbaar voor een robuust interieur >
Over toiletmeubels en andere wc-praat >
4 tips voor het inrichten van je thuiskantoor >

Terug naar overzicht >>