arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Gezellige kussens op de bank: deze varianten mag je niet missen
Een unieke touch in je interieur? Ga voor een bijzonder kussen op de bank

Gezellige kussens op de bank: deze varianten mag je niet missen

In vrijwel ieder interieur komt ‘ie wel voor: de zithoek! Een bank, een bijzettafel, een tv: om maar wat items te noemen die je hier vindt. En wat de boel compleet maakt? Accessoires als gezellige kussens op de bank mogen niet ontbreken in de zithoek! In deze blog delen we onze favorieten met je.

Speel met kleuren

Laten we simpel beginnen: met kussens die een basic look kennen, maar nog altijd een gezellige uitstraling hebben. Dat maakt dat ze passen in werkelijk ieder interieur! Ook is het heel eenvoudig te verwezenlijken: kies een paar mooie kussenslopen uit in een opvallende tint, en meer hoef je niet te doen. Easy does it.

Je kunt hierbij spelen met het aantal kleuren dat je in huis haalt. Ga bijvoorbeeld voor twee van je favoriete tinten, of pak juist meteen uit en haal zo ongeveer de hele regenboog aan kleuren naar je bank toe. Zo kun je gaan voor jouw persoonlijke voorkeur.

Gezellige kussens op de bank: ga voor basic kleuren

Strepen vervelen nooit

Wil je het liefst wat meer uitpakken, en mag er wel wat meer opvallen aan de kussens dan alleen de kleur? Ook dat is natuurlijk een optie! Laten we hierbij meteen naar onze favoriete print op een kussen gaan: de streep. Geloof ons maar – strepen vervelen werkelijk waar nooit.

Dat maakt dan ook dat kussens met strepen helemaal tijdloos zijn. Over tien jaar kun je ze met gemak nog steeds op je bank hebben liggen. Daarnaast zijn er kussens met strepen te vinden in allerlei variaties. Van de smalle tot de brede streep, van de strakke tot de rommelige streep, en van de zwart-witte tot de gekleurde streep: jij kiest jouw favoriet.

Strepen in het interieur: kies voor de kussens

Opvallende patronen doen het werk

Naast strepen zijn er natuurlijk nog veel meer patronen te vinden die op kussens afgebeeld worden! Durf dit dan ook gerust te combineren met opvallende patronen. Gezellige kussens op de bank mogen immers best bestaan uit een unieke mix!

Stippen, geometrische vormen, vlakken: het is er allemaal. Het liefst ga je hier natuurlijk ook weer voor meerdere kleuren door elkaar heen – je mag er best een bonte boel van maken. Zeker als de bank in je woonkamer een casual look kent. Pak uit met de kussens om het af te maken!

Gezellige kussens op de bank: deze varianten mag je niet missen

Een unieke vorm maakt de look compleet

Wat je kunt doen om de boel helemaal compleet te maken? Haal een kussen in huis met een unieke vorm! Juist: het gaat niet alleen om de patronen en de kleuren, maar ook om de vorm van het kussen zelf. Zo heb je misschien de neiging om altijd maar weer diezelfde vierkante variant in huis te halen, maar durf daar nu juist eens vanaf te stappen.

Kies bijvoorbeeld voor een rond of rechthoekig kussen – dat staat meteen heel anders op die bank. Wil je nog een stapje verder gaan? Kijk dan eens naar onderstaande afbeelding: met een vorm als deze, steelt een kussen helemaal de show. Score!

Een unieke touch in je interieur? Ga voor een bijzonder kussen op de bank


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >

Terug naar overzicht >>