arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » De landkaart in huis: originele ideeën
De voordelen van een poster van een landkaart aan de muur

De landkaart in huis: originele ideeën

We houden er enorm van: het meebrengen van souvenirs naar onze woningen. Daarmee laat je namelijk echt iets van jezelf zien! Wat ook in dat straatje past: het verwerken van een landkaart in huis. Prachtig! In deze blog geven we verschillende ideeën waarop je dit kunt doen. Ideaal voor de liefhebbers van reizen onder ons!

De old school wereldbol

We beginnen met een golden oldie: de wereldbol op tafel. Hoewel dit item vroeger natuurlijk voornamelijk een praktisch doel diende, is het vandaag de dag gewoon een beeldschoon accessoire in huis. Of je ‘m nu nieuw koopt of juist liever tweedehands op de kop tikt!

Waar je ‘m vervolgens neerzet? Dat is natuurlijk aan jou! Zo vinden we het goed staan op de eettafel of de bijzettafel: een ideaal accessoire op deze plekken. Zeker als je er ook nog wat boeken of kaarsen naast zet – wat zorgt dat voor een romantisch geheel! Maar ook op je bureau staat het mooi. Daar vormt het de ideale manier om eens even lekker weg te dromen tijdens een lange werkdag. Of wat dacht je van het nachtkastje? Om iedere dag weer vol levenslust wakker naast te kunnen worden! Je leest het al: je hebt er eigenlijk gewoon meerdere nodig…

De landkaart in huis: originele ideeën

De landkaart geschilderd op de muur

Van de ronde uitwerking van de kaart gaan we naar de platte: ga voor een landkaart aan de muur! Er is tegenwoordig bijvoorbeeld behang te vinden met een landkaart erop. Maar misschien nog wel mooier: ga voor een schildering van de wereld op de wand! Zo kun je meteen spelen met kleuren. Of houd het juist basic: kies voor één tint.

Boven de bank, boven het bed of boven de eettafel: ook bij de landkaart aan de muur geldt dat je ‘m op allerlei plekken kwijt kunt. Kies dus jouw favoriet uit! In ieder geval mag de kaart zeker gezien worden, en vormt ‘ie waarschijnlijk ook een goede gesprekstarter als je visite over de vloer hebt. Gezellig! ‘Zeg, waar ben jij eigenlijk allemaal al geweest in je leven?’

De landkaart aan de muur: prachtig voor iedere reisliefhebber

Een kleurrijke poster aan de wand

In het verlengde van het behang of de schildering aan de wand: kies voor een kleurrijke poster aan de muur met een landkaart erop. Het voordeel hiervan is dat je ‘m eenvoudig kunt verplaatsen. Zo kun je zo nu en dan wisselen met de plek waar de kaart te zien is! Een hartstikke tof idee om je interieur levendig mee te houden.

Ook is het eenvoudig om te spelen met de grootte van de print. Laat ‘m precies aansluiten op jouw interieur! En wat je op een poster ook heel goed kunt doen? Met punaises en markeerstiften aangeven waar je op reis bent geweest. Een prachtige manier om dit bij te kunnen houden in je interieur! Wedden dat je er telkens weer enorm reislustig van wordt, als je er een blik op werpt? Op naar de volgende bestemming!

De voordelen van een poster van een landkaart aan de muur


Reageer

Lees ook:

Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Nederlanders investeren massaal in een kantoor aan huis >
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Tips om je badkamer te verbouwen >
Je planten afstoffen? Dít is waarom je dat moet doen! >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Comfortabele woonkamer inrichten: 5 slimme tips >
Badkamermeubel en badkamerspiegel: blikvangers in jouw badkamer >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
Goede messen kiezen voor in de keuken: waar kun je op letten? >
De leukste fotowand ideeën >
6x populaire keukenstijlen van dit moment >
Je eigen homegym bouwen: dit zijn de beste tips >

Terug naar overzicht >>