arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » De landkaart in huis: originele ideeën
De voordelen van een poster van een landkaart aan de muur

De landkaart in huis: originele ideeën

We houden er enorm van: het meebrengen van souvenirs naar onze woningen. Daarmee laat je namelijk echt iets van jezelf zien! Wat ook in dat straatje past: het verwerken van een landkaart in huis. Prachtig! In deze blog geven we verschillende ideeën waarop je dit kunt doen. Ideaal voor de liefhebbers van reizen onder ons!

De old school wereldbol

We beginnen met een golden oldie: de wereldbol op tafel. Hoewel dit item vroeger natuurlijk voornamelijk een praktisch doel diende, is het vandaag de dag gewoon een beeldschoon accessoire in huis. Of je ‘m nu nieuw koopt of juist liever tweedehands op de kop tikt!

Waar je ‘m vervolgens neerzet? Dat is natuurlijk aan jou! Zo vinden we het goed staan op de eettafel of de bijzettafel: een ideaal accessoire op deze plekken. Zeker als je er ook nog wat boeken of kaarsen naast zet – wat zorgt dat voor een romantisch geheel! Maar ook op je bureau staat het mooi. Daar vormt het de ideale manier om eens even lekker weg te dromen tijdens een lange werkdag. Of wat dacht je van het nachtkastje? Om iedere dag weer vol levenslust wakker naast te kunnen worden! Je leest het al: je hebt er eigenlijk gewoon meerdere nodig…

De landkaart in huis: originele ideeën

De landkaart geschilderd op de muur

Van de ronde uitwerking van de kaart gaan we naar de platte: ga voor een landkaart aan de muur! Er is tegenwoordig bijvoorbeeld behang te vinden met een landkaart erop. Maar misschien nog wel mooier: ga voor een schildering van de wereld op de wand! Zo kun je meteen spelen met kleuren. Of houd het juist basic: kies voor één tint.

Boven de bank, boven het bed of boven de eettafel: ook bij de landkaart aan de muur geldt dat je ‘m op allerlei plekken kwijt kunt. Kies dus jouw favoriet uit! In ieder geval mag de kaart zeker gezien worden, en vormt ‘ie waarschijnlijk ook een goede gesprekstarter als je visite over de vloer hebt. Gezellig! ‘Zeg, waar ben jij eigenlijk allemaal al geweest in je leven?’

De landkaart aan de muur: prachtig voor iedere reisliefhebber

Een kleurrijke poster aan de wand

In het verlengde van het behang of de schildering aan de wand: kies voor een kleurrijke poster aan de muur met een landkaart erop. Het voordeel hiervan is dat je ‘m eenvoudig kunt verplaatsen. Zo kun je zo nu en dan wisselen met de plek waar de kaart te zien is! Een hartstikke tof idee om je interieur levendig mee te houden.

Ook is het eenvoudig om te spelen met de grootte van de print. Laat ‘m precies aansluiten op jouw interieur! En wat je op een poster ook heel goed kunt doen? Met punaises en markeerstiften aangeven waar je op reis bent geweest. Een prachtige manier om dit bij te kunnen houden in je interieur! Wedden dat je er telkens weer enorm reislustig van wordt, als je er een blik op werpt? Op naar de volgende bestemming!

De voordelen van een poster van een landkaart aan de muur


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >

Terug naar overzicht >>