arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Zo zorg je ook in januari voor een gezellige look in huis

Zo zorg je ook in januari voor een gezellige look in huis

Het zit er weer op: de feestdagen zijn bijna voorbij. En dan staat januari voor de deur. Veel mensen denken daarbij al snel aan een grauwe maand. Maar daar hoeft niets van waar te zijn – zeker niet in de aankleding van je interieur. In deze blog leggen we uit hoe je het gezellig in huis houdt na de decembermaand.

Kerstboom lekker laten staan

Je hebt misschien de neiging om de kerstboom meteen de deur uit te doen in het nieuwe jaar. De keuze is natuurlijk aan jou, maar vraag jezelf eens af: waarom zou je ‘m niet wat langer laten staan? Als je altijd maar weer verdrietig bent dat die gezelligheid de deur uit is, kun je de boom best wat langer laten staan.

Zeker als de boom nog niet te veel naalden heeft laten vallen, of als het een nepboom is, is dit een idee! Van een paar dagen tot een paar weken: jij mag lekker zelf bepalen hoelang die boom nog in huis blijft in januari. Zolang je er nog maar plezier aan beleeft!

Zo zorg je ook in januari voor een gezellige look in huis

Zorg voor genoeg kaarsen

Hoe maak je je huis gezellig? Die vraag kunnen we in de winter ook al eenvoudig beantwoorden met het antwoord: zorg voor genoeg kaarsen! Zeker in de donkere maanden van het jaar zorgen kaarsen echt voor een glimlach op je gezicht.

Van waxinelichtjes tot grote dinerkaarsen, van geurkaarsen tot brede kaarsen: haal het liefst een mix in huis. Dat staat het gezelligst! En verder geldt daarbij: laat ze op allerlei plekken terugkomen in je interieur. Op de bijzettafel, op de eettafel, op de kast – om maar wat voorbeelden te noemen.

Plaids op de bank

Wat nog meer voor warmte zorgt in de woonkamer? Plaids op de bank! Die passen helemaal bij het winterse gevoel waar ook kaarsen voor zorgen. Je kunt er best meerdere in huis halen – dat geeft alleen maar een knusser gevoel. Om zo lekker vaak weg te kruipen in die bank in de saaie januarimaand! Je hebt het verdiend.

Ook op het bed kun je plaids kwijt, zeker als je het vaak koud hebt in je slaapkamer. Haal er een aantal in huis in een mooie kleur of met een mooie print, en je beleeft er jarenlang plezier aan!

Zo maak je de woonkamer gezellig in de wintermaanden

Een wintertafel

Ten slotte is het een idee om een wintertafel te maken, of om een winterstukje in huis te plaatsen. Met kerst maak je misschien een kerststukje, maar hierbij gaat het dus om het winterse deel min het kerstige deel. Waar je het kwijt kunt? Bijvoorbeeld op de eettafel of in de hal.

Werk met mooie takken, sterren, glitters en nepsneeuw – om maar wat op te noemen. Ga lekker creatief aan de slag en maak er jouw kunstwerkje van.


Reageer

Lees ook:

Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
7x dit zijn de beste manieren om interieur inspiratie op te doen >
Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan >
Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur >
Kijken maar: verschillende voorbeelden van een tiny house >

Terug naar overzicht >>