arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Verschillende soorten kaarsen in huis: voorbeelden en inspiratie

Verschillende soorten kaarsen in huis: voorbeelden en inspiratie

De koude maanden van het jaar zijn aangebroken. En dat betekent dat we het maar beter gezellig in huis kunnen maken! Alles om die warmte toch nog wat vast te kunnen houden. En kaarsen kunnen daar goed bij helpen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten te vinden – wat zijn nu de fijnste kaarsen in huis?

Kerst kaarsen

We beginnen deze lijst met favorieten met kaarsen voor de kerst. De feestdagen staan namelijk voor de deur – en daar kun je in de aankleding zeker iets mee doen. Zo is er de klassieke kerstkaars, waarmee je eigenlijk aftelt tot aan de kerstdagen en tot die tijd elke dag de kaars een tijdje laat branden. Er staan cijfers die de data weergeven op de kaars: per dag ga je een cijfer omhoog. Een mooie manier om af te tellen.

Maar kerst kaarsen kun je ook wat minder letterlijk nemen. Ga bijvoorbeeld voor mooie rode en groene kaarsen op tafel tijdens de feestdagen: op die manier dek je het kerstgevoel met de kleur van de kaarsen. Oh, en goud en zilver staan in dat geval ook prachtig!

Verschillende soorten kaarsen in huis: voorbeelden en inspiratie

Een kaarsenplateau

Oké, deze tip in de rij voor de kaars in huis is misschien een beetje valsspelen, maar we willen ‘m toch graag benoemen. Ga voor een kaarsenplateau, waarbij je dus allerlei soorten kaarsen samenbrengt! Koop een mooi onderstel, bijvoorbeeld een ronde houten schijf – en verzamelen maar.

Hier kun je zoveel bij elkaar zetten als je maar wilt. Ga bijvoorbeeld voor stompkaarsen naast een kaars in glas. En combineer chique hoge dinerkaarsen met druipkaarsen voor een grappig afwisselend effect. Je kunt al deze favorieten natuurlijk ook los van elkaar een plek geven in huis – maar bij elkaar staan ze wel zo gezellig. Vind je het al gauw wat te bont worden? Ga dan bijvoorbeeld voor een kaarsen kandelaar met dinerkaarsen in verschillende kleuren. Dat zorgt alsnog voor een uniek effect, zonder dat het te druk wordt op bijvoorbeeld de eettafel.

Mooi: verschillende kaarsen bij elkaar

Kaarsen en veiligheid

Een brandende kaars blijft natuurlijk een gevaarlijk accessoire in huis. Zeker als je met kinderen woont is dat iets om rekening mee te houden. Wil je er zeker van zijn dat er niets mis kan gaan? Ga dan bijvoorbeeld voor kaarsen op batterij of elektrische kaarsen.

Deze varianten worden vandaag de dag steeds realistischer gemaakt. Zeker als je ze van een afstandje ziet, heb je nauwelijks door dat ze geen echt vuur hebben. En handig is het ook nog eens, bijvoorbeeld als je gaat voor led kaarsen met afstandsbediening: die zet je zo aan, terwijl je op je plek zit.


Reageer

Lees ook:

Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
De woonkamer upgraden: hoe zorg je hier voor een luxere uitstraling? >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Je planten afstoffen? Dít is waarom je dat moet doen! >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Comfortabele woonkamer inrichten: 5 slimme tips >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >

Terug naar overzicht >>