arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Met deze aankleding ga je voor een gezellige look op het toilet

Met deze aankleding ga je voor een gezellige look op het toilet

Het kleinste kamertje in huis: heb je weleens nagedacht over de inrichting daarvan? Je kunt er namelijk best wat leuks van maken, als je er een beetje moeite voor doet. In deze blog geven we tips voor een gezellig toilet. Kijk mee!

Mooi behang

We beginnen met de muur. In het toilet is vaak een saaie, witte muur te vinden. En daar is niet per se iets mis mee, maar het is natuurlijk niet echt leuk of bijzonder. Ga daarom voor een leuk behang in de wc! Daarmee geef je de aankleding van het toilet al een enorme boost. En het is momenteel ook nog eens een ware trend om dit te doen.

Welk behang je het best kunt kiezen? Dat is helemaal aan jou! Maar het is zeker een idee om een beetje een druk patroon te kiezen: je mag best uitpakken. Het gaat immers maar om een kleine ruimte, wat maakt dat opvallend behang hier juist goed staat. Ga voor een print met planten, dieren als flamingo’s of sterren – om maar wat te noemen.

Met deze aankleding ga je voor een gezellige look op het toilet

Een unieke wc-bril

We kennen het allemaal wel: een ludieke wc-bril. Jaren terug was dit nog in veel woningen te vinden, maar vandaag de dag is dat niet meer zozeer het geval. Jammer, eigenlijk – want het kan je wc gezellig maken. En dan hebben we het niet over lelijke wc-brillen, die als grapje in huis worden gehaald. Het gaat juist om een bril met een subtiele print. Zeker als je niet voor het behang uit bovenstaande tip gaat, is dit een fraai idee.

Wat ook kan? Een mooie houten wc-bril uitkiezen. Dat staat al een stuk mooier dan een witte bril – het zorgt voor een warmere look. Het zijn inderdaad dit soort details die het doen als het gaat om aankleding in de wc: neem het allemaal mee in de overweging!

Zo ga je voor een leuk interieur in de wc

Een plankje met accessoires

Ten slotte is het een mooi idee om bij het toilet inrichten een plankje aan de muur te bevestigen waar je accessoires op kwijt kunt. Dat maakt het al gauw een beetje minder leeg in de ruimte. Ook hierbij geldt weer: kies voor een mooie houtkleur – liefst eentje die aansluit op het hout van de wc-bril.

Wat je op het plankje kwijt kunt? Allereerst een mooie mand waar je wc-rollen in plaatst. Dan hebben die meteen een duidelijk plek in je wc aankleding: je hoeft ze bijvoorbeeld niet op de grond kwijt. Ook kun je er een (nep)plantje op plaatsen, een kaarsje of een kunstwerk – om maar wat voorbeelden te noemen.


Reageer

Lees ook:

Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
Maak van jouw tuin een extra woonkamer >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
7x dit zijn de beste manieren om interieur inspiratie op te doen >
Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan >
Kijken maar: verschillende voorbeelden van een tiny house >

Terug naar overzicht >>