arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis?
Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis?

Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis?

Je hoort er meer en meer mensen over: minimaliseren in huis. Het voelt goed om spullen die je eigenlijk niet nodig hebt, of waar je niet (meer) blij van wordt, de deur uit te doen. Ga er zelf ook mee aan de slag! Het lijkt misschien een grote opgave, maar als je het op de juiste manier aanpakt, lukt het ook jou. Welke spullen kun je meteen de deur uitdoen? Lees verder voor onze tips!

Minimaliseren tips: begin met de kledingkast

Minimaliseren in huis: hoe pak je het goed aan? Het is verstandig om te beginnen met een lijst van spullen die je sowieso weg kunt doen. Zo maak je het jezelf eigenlijk makkelijk: je begint met een eenvoudige taak. Denk aan de kledingkast! Veel mensen kiezen ervoor om het minimaliseren in huis hier te starten. Zeker als je veel kleding hebt, zitten er items tussen die je al jarenlang niet meer draagt. Je kunt ze beter de deur uitdoen! Maak op die manier een garderobe waar je écht gelukkig van wordt.

Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis?

Speelgoed uitzoeken

Als je een gezin hebt, geeft het ook voldoening om bij het minimaliseren het speelgoed uit te zoeken. Misschien heb je bijvoorbeeld nog een heleboel speelgoed liggen van toen je kids jong waren, waar ze allang niet meer naar omkijken. Je kunt natuurlijk een paar bijzondere items bewaren, maar je hoeft echt niet alles in huis te houden. Geef het bijvoorbeeld weg aan vrienden of familieleden met jongere kinderen!

Rommellade opruimen

Ook de rommella (of rommelkast) in huis komt aan bod bij het minimaliseren. Haal ‘m het liefst helemaal leeg, om te zien wat je echt nog nodig hebt. Oude telefoonkabels kunnen bijvoorbeeld meteen weg. Net als oude simkaarten. En al die kabels, heb je ze echt nodig? Opgeruimd staat netjes.

Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis?

Videobanden en meer: oude media

De tijd dat we naar videobanden keken, is toch echt wel voorbij. Tijd dus om ze de deur uit te doen. Je kunt de videobanden goed laten digitaliseren, zodat je dierbare beelden nog altijd kunt bewaren. Maar dan gewoon op een harde schijf of een usb-stick! Naast het uitzoeken van videobanden kun je ook denken aan cd’s, dvd’s en cassettebandjes. Mocht je ze niet meer gebruiken, dan kun je ze maar beter opruimen.

Oude boeken en tijdschriften

Grote kans dat je ze ook nog ergens hebt liggen: een stapel tijdschriften uit je tienerjaren. Je was ervan overtuigd dat je ze ooit nog eens zou gaan lezen! Inmiddels zijn we jaren verder, en heb je er nooit meer naar omgekeken. Herkenbaar? Opruimen maar! Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld oude boeken.

Kast in de badkamer

Een laatste belangrijke tip voor minimaliseren: ruim de kast in de badkamer op. Zeker als je bijvoorbeeld een ruime voorraad van make-up hebt, is dit de moeite waard. De spullen die je nooit meer gebruikt of die niet meer goed zijn, hoef je niet langer in huis te houden. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor oude shampoos, of voor badhanddoeken die je niet meer fijn vindt. Minimalisme in huis komt op die manier in elke ruimte in je woning terug!


Reageer

Lees ook:

Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >

Terug naar overzicht >>