arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Zo kies en stijl je de perfecte wandtafel
Zo kies en stijl je de perfecte wandtafel

Zo kies en stijl je de perfecte wandtafel

Er zijn meerdere manieren om je lege muren aan te kleden. Zo kun je voor een prachtig schilderij gaan, een enorme kamerplant of een grote spiegel. Maar wist je dat je aankleding ook een speciale functie kan hebben, naast dat het er gewoon mooi uitziet? Wat dacht je van een mooie wandtafel? Wandtafels zijn bijna niet meer weg te denken uit een modern interieur en dat is niet voor niets. Naast dat het ontzettend praktische meubels zijn, staan ze ook nog eens ontzettend stijlvol in je interieur. Je kunt ontzettend veel soorten wandtafels kopen en veel ruimtes waar je deze pareltjes kwijt kunt, dus we geven je graag alvast wat inspiratie.

Kies het formaat

Het formaat van je wandtafel is cruciaal, want deze moet als extra meubelstuk absoluut niet in de weg staan. Dit is juist een meubelstuk wat een goede aanvulling moet zijn in plaats van opvulling, welke wellicht wat extra bergruimte kan bieden en wat jouw lege muren een flinke boost kan geven. Kies dus voor een niet al te groot formaat als de ruimte waarin je deze zet ook niet heel groot is. Je kunt bijvoorbeeld een prachtige wandtafel in de hal plaatsen, waar je bijvoorbeeld sleutels en je portemonnee opbergt. Op deze manier heeft de wandtafel een functie en geeft deze een uitnodigende sfeer aan de hal. Als je dit meubelstuk in de woonkamer wilt plaatsen, kun je wellicht voor een iets grotere variant gaan.

Match het materiaal

Het materiaal is ook zeer belangrijk wanneer je een nieuwe wandtafel uitkiest. Zo kun je bijvoorbeeld voor kunststof tafels kijken, maar ook voor stenen sidetables. Bij TableDeluxe heb je voornamelijk industriële wandtafels, waarbij staal en hout gecombineerd worden. Het voordeel hiervan is dat je deze met heel veel andere soorten interieurstijlen kunt combineren. Een klassiek interieur kan hier zomaar wat stoerder van worden, terwijl dit ook prima samengaat met de landelijke interieurstijl.

Vastmaken of los laten staan?

Je kunt met sidetables of wandtafels heel veel kanten op. Zo zijn er tafels die je aan de muur kunt bevestigen of tafels welke verrijdbaar zijn met wieltjes. Je kunt uiteraard zelf kiezen wat het beste bij jouw interieur past en wat de tafel als functie moet krijgen. Een voordeel van deze aan de muur bevestigen, is dat het geheel een stuk steviger en daardoor veiliger staat. Een vluchtige pas langs de hal zal er dan niet voor zorgen dat je de volledige tafel per ongeluk meetrekt.

Stijl het af

Stijl het af

Wandtafels zijn een van de leukste meubelstukken om goed af te stijlen. Aangezien het al een decoratie object op zich is, kun je dit effect alleen maar versterken door de juiste aankleding. Zo kun je er een schilderij opzetten of boven hangen, zodat je er echt een hoekje van maakt. Je kunt er ook voor kiezen om je favoriete vaas erop te zetten en hier een mooi boeket in te doen. Ben je niet van plan om regelmatig de bloemen te verversen, dan kun je ook kiezen voor een droogboeket of helemaal geen bloemen. Tegenwoordig hoeven vazen niet meer zo nodig gevuld worden en kunnen ze ook dienen als decoratie object an sich.


Reageer

Lees ook:

De voordelen van een inloopdouche >
5 tips voor het installeren van laminaat >
Ben jij op zoek naar een mooie woning in Enschede? >
6 stappen voor het schilderen van je trap >
Houten wandpaneel dat ook zorgt voor een unieke uitstraling >
Houten trapleuning kopen? Hier moet je rekening mee houden >
Houten schutting maken van rabat >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Zo maak je het huis levensloopbestendig >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Voordelen van een mooie laminaat vloer >
Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van brand in een woning? >
Maak je huis af met de mooiste woonaccessoires >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er? >

Terug naar overzicht >>