arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Populaire tegels in 2021
Populaire tegels in 2021

Populaire tegels in 2021

Industriële tegels

De industriële interieurstijl is nog altijd immens populair. In deze stijl wordt veel gebruik gemaakt van ruwe en stoere natuurelementen. Dikke balken hout, veel metaal, maar veel betonsoorten. Industrieel kenmerkt zich ook door veel basiskleuren zoals; wit, zwart en grijs. 

Echter met tegels kan je wel degelijk wat riskantere kleuren gebruiken. Vooral de metaallook tegels in het blauw, groen of zelfs in het zilver. Deze tegels zijn zo geschikt voor de industriële stijl door de aparte maar mooi roest vegen. De opmerkelijke vegen zijn op geen tegel hetzelfde, en dat maakt elke badkamer, woonkamer of keuken uniek.

Visgraat tegels

Een andere trend op het moment is tegels in visgraat patroon. Deze manier van leggen werd al veel gebruikt in oude herenhuizen op de vloeren, maar tegenwoordig zie je ze op veel meer plaatsen terugkomen. Visgraat op de wanden in de keuken, badkamer of toilet is nu heel normaal. 

Visgraat houtlook tegels zijn zeer in trek. Dit komt omdat echt hout niet een goede optie is in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Maar houtlook tegels gemaakt van keramiek aan de andere kant kunnen zeker wel in vochtige ruimtes. Met die tegels profiteer je van de kwaliteiten van keramiek en geniet je van de houten uitstraling. Keramische tegels zijn: 

  • Slijtvast
  • Kleurvast
  • Hygiënisch 
  • Duurzaam

Vintage tegels

Vintage tegels

Waar de meeste stijlen allemaal vierkante of rechthoekige tegels gebruiken in veel ‘standaard’ kleuren, is dat bij vintage tegels zeker niet het geval. Daar wordt gebruikt gemaakt van veel speelse tegels. Hexagon tegels en honingraat patronen in diverse kleuren is wat bij de vintage stijl past. 

Vintage tegels zie je vooral in veel felle kleuren, maar natuurtinten zijn eveneens populair. Kleuren combineren is ook echt wat de vintage look definieert. Dit gebeurt voor met een glanzende tegel. Patronen in verschillende kleuren kan gelijkerwijs heel goed, dit werkt vooral op de muren/wanden heel mooi. Kortom, je kan echt alle kanten uit.


Reageer

Lees ook:

Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks >
Tips voor het kopen van een vloerkleed voor in je interieur >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Unieke hoge tafels >

Terug naar overzicht >>