arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Populaire tegels in 2021
Populaire tegels in 2021

Populaire tegels in 2021

Industriële tegels

De industriële interieurstijl is nog altijd immens populair. In deze stijl wordt veel gebruik gemaakt van ruwe en stoere natuurelementen. Dikke balken hout, veel metaal, maar veel betonsoorten. Industrieel kenmerkt zich ook door veel basiskleuren zoals; wit, zwart en grijs. 

Echter met tegels kan je wel degelijk wat riskantere kleuren gebruiken. Vooral de metaallook tegels in het blauw, groen of zelfs in het zilver. Deze tegels zijn zo geschikt voor de industriële stijl door de aparte maar mooi roest vegen. De opmerkelijke vegen zijn op geen tegel hetzelfde, en dat maakt elke badkamer, woonkamer of keuken uniek.

Visgraat tegels

Een andere trend op het moment is tegels in visgraat patroon. Deze manier van leggen werd al veel gebruikt in oude herenhuizen op de vloeren, maar tegenwoordig zie je ze op veel meer plaatsen terugkomen. Visgraat op de wanden in de keuken, badkamer of toilet is nu heel normaal. 

Visgraat houtlook tegels zijn zeer in trek. Dit komt omdat echt hout niet een goede optie is in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Maar houtlook tegels gemaakt van keramiek aan de andere kant kunnen zeker wel in vochtige ruimtes. Met die tegels profiteer je van de kwaliteiten van keramiek en geniet je van de houten uitstraling. Keramische tegels zijn: 

  • Slijtvast
  • Kleurvast
  • Hygiënisch 
  • Duurzaam

Vintage tegels

Vintage tegels

Waar de meeste stijlen allemaal vierkante of rechthoekige tegels gebruiken in veel ‘standaard’ kleuren, is dat bij vintage tegels zeker niet het geval. Daar wordt gebruikt gemaakt van veel speelse tegels. Hexagon tegels en honingraat patronen in diverse kleuren is wat bij de vintage stijl past. 

Vintage tegels zie je vooral in veel felle kleuren, maar natuurtinten zijn eveneens populair. Kleuren combineren is ook echt wat de vintage look definieert. Dit gebeurt voor met een glanzende tegel. Patronen in verschillende kleuren kan gelijkerwijs heel goed, dit werkt vooral op de muren/wanden heel mooi. Kortom, je kan echt alle kanten uit.


Reageer

Lees ook:

Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Unieke hoge tafels >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >
Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis? >
Waarom kiezen voor satijnen beddengoed? Ontdek alle 6 voordelen! >
Zo maak je je huis milieuvriendelijker en duurzamer >
Dít zijn de 5 tofste vintage planten voor een retro interieur >
Gaan al je kamerplanten dood? Dít doe je mogelijk fout! >
De ronde eettafel: om deze 5 redenen is ‘ie zo populair! >
De vensterbank stylen: 8x deze woonaccessoires kun je hier goed kwijt! >
Leven met minder plastic in huis: zo pak je het slim aan >
Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder >
Minder afval in de keuken: 6 handige tips! >
Een picknicktafel in de eetkamer: wat zijn de voordelen? >
Alles wat je moet weten over steektrappen >

Terug naar overzicht >>