arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Met deze tips ga je voor een knusse slaapkamer

Met deze tips ga je voor een knusse slaapkamer

Wil je meer gezelligheid in de slaapkamer? Dat kan! In deze blog geven we tips om voor een knusse slaapkamer te gaan. Met de juiste kleuren en slaapkameraccessoires kom je al een heel eind. Lees onze tips!

Let op het kleurgebruik

Allereerst is het kleurgebruik heel belangrijk bij een knusse slaapkamer. Zijn er nu bijvoorbeeld witte muren? Dan is het tijd voor verandering! Maak de slaapkamer knus met een lik verf op de muur – in een tint als olijfgroen, roestoranje, diepblauw of oudroze.

Zo zie je maar: er is best veel variatie mogelijk wat betreft die kleuren. Er zijn namelijk veel tinten die voor een warme look zorgen! Zo kun je dus echt jouw favoriet kiezen. Of ga voor een mix aan kleuren. En laat ze ook terugkomen in de accessoires en meubels in de ruimte!

Warme kleuren in de slaapkamer

Ga voor knusse items

Je mag lekker uitpakken met knusse items in de slaapkamer! De aankleding is namelijk van groot belang als je een knusse vibe wilt – het hoeft allemaal niet zo minimalistisch te zijn. Denk daarom niet alleen op praktische wijze na over de inrichting van de slaapkamer, maar bepaal juist ook echt wat het gezellig zou maken.

Wat we bedoelen met knusse items? Zorg bijvoorbeeld voor lekker veel kussens op het bed. Al dienen ze slechts ter decoratie – ook dat speelt zeker een rol. Of leg een plaid op het bed neer: zeker fijn in de koudere maanden van het jaar.

Gordijnen van stof

Wat nog meer belangrijk is in het rijtje van knusse slaapkamer tips? Hang gordijnen van stof op! Misschien heb je überhaupt nog nooit stilgestaan bij de look van de gordijnen die er hangen. Ze dienen toch gewoon een praktische functie? Dat is natuurlijk deels waar, maar ze kunnen ook echt bijdragen aan de uitstraling van de kamer. Mits je de juiste gordijnen kiest!

Bij een knusse slaapkamer horen stoffen gordijnen. Dus als je er nu bijvoorbeeld lamellen hebt hangen, is het echt tijd voor iets anders. Let bij het uitkiezen van de gordijnen ook meteen even op de juiste kleur – waar we het hierboven al over hadden.

Met deze tips ga je voor een knusse slaapkamer

Knusse decoratie aan de muur

Ten slotte is het een tip om ook de muur niet te vergeten. Dit is namelijk juist dé plek in de slaapkamer waar je meer dan genoeg ruimte hebt voor decoratie! Om de slaapkamer knus te maken ga je voor bijvoorbeeld een muurkleed of een dromenvanger aan de muur. Hoe groter, hoe beter. Laat het lekker opvallen!

Je kunt ook voor een combinatie van decoraties aan de muur kiezen. Maak er als het ware een collage van! Dat staat extra gezellig. En je voorkomt er hoe dan ook mee dat de slaapkamer een saaie ruimte in huis is.


Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Is een waterbed geschikt voor mij? >

Terug naar overzicht >>