arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Met deze tips ga je voor een knusse slaapkamer

Met deze tips ga je voor een knusse slaapkamer

Wil je meer gezelligheid in de slaapkamer? Dat kan! In deze blog geven we tips om voor een knusse slaapkamer te gaan. Met de juiste kleuren en slaapkameraccessoires kom je al een heel eind. Lees onze tips!

Let op het kleurgebruik

Allereerst is het kleurgebruik heel belangrijk bij een knusse slaapkamer. Zijn er nu bijvoorbeeld witte muren? Dan is het tijd voor verandering! Maak de slaapkamer knus met een lik verf op de muur – in een tint als olijfgroen, roestoranje, diepblauw of oudroze.

Zo zie je maar: er is best veel variatie mogelijk wat betreft die kleuren. Er zijn namelijk veel tinten die voor een warme look zorgen! Zo kun je dus echt jouw favoriet kiezen. Of ga voor een mix aan kleuren. En laat ze ook terugkomen in de accessoires en meubels in de ruimte!

Warme kleuren in de slaapkamer

Ga voor knusse items

Je mag lekker uitpakken met knusse items in de slaapkamer! De aankleding is namelijk van groot belang als je een knusse vibe wilt – het hoeft allemaal niet zo minimalistisch te zijn. Denk daarom niet alleen op praktische wijze na over de inrichting van de slaapkamer, maar bepaal juist ook echt wat het gezellig zou maken.

Wat we bedoelen met knusse items? Zorg bijvoorbeeld voor lekker veel kussens op het bed. Al dienen ze slechts ter decoratie – ook dat speelt zeker een rol. Of leg een plaid op het bed neer: zeker fijn in de koudere maanden van het jaar.

Gordijnen van stof

Wat nog meer belangrijk is in het rijtje van knusse slaapkamer tips? Hang gordijnen van stof op! Misschien heb je überhaupt nog nooit stilgestaan bij de look van de gordijnen die er hangen. Ze dienen toch gewoon een praktische functie? Dat is natuurlijk deels waar, maar ze kunnen ook echt bijdragen aan de uitstraling van de kamer. Mits je de juiste gordijnen kiest!

Bij een knusse slaapkamer horen stoffen gordijnen. Dus als je er nu bijvoorbeeld lamellen hebt hangen, is het echt tijd voor iets anders. Let bij het uitkiezen van de gordijnen ook meteen even op de juiste kleur – waar we het hierboven al over hadden.

Met deze tips ga je voor een knusse slaapkamer

Knusse decoratie aan de muur

Ten slotte is het een tip om ook de muur niet te vergeten. Dit is namelijk juist dé plek in de slaapkamer waar je meer dan genoeg ruimte hebt voor decoratie! Om de slaapkamer knus te maken ga je voor bijvoorbeeld een muurkleed of een dromenvanger aan de muur. Hoe groter, hoe beter. Laat het lekker opvallen!

Je kunt ook voor een combinatie van decoraties aan de muur kiezen. Maak er als het ware een collage van! Dat staat extra gezellig. En je voorkomt er hoe dan ook mee dat de slaapkamer een saaie ruimte in huis is.


Reageer

Lees ook:

5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
7x dit zijn de beste manieren om interieur inspiratie op te doen >
Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan >
Kijken maar: verschillende voorbeelden van een tiny house >
Tips voor het organiseren van je make-up tafel >
Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >

Terug naar overzicht >>