arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Veiligheid rondom de voordeur: 6 tips

Veiligheid rondom de voordeur: 6 tips

De voordeur is een groot onderdeel van een veilige woning. Geef inbrekers geen kans door de deur zo goed mogelijk te beveiligen. Natuurlijk is niet alles te voorkomen met beveiligingsmaatregelen, maar de kans op inbraak wordt wel aanzienlijk kleiner. Lees de 6 onderstaande tips door om te kijken wat jij nog kunt verbeteren.  

Tip 1. Kies voor geschikt deurbeslag

Bij het uitkiezen van het deurbeslag letten de meeste mensen vooral op de stijl. Begrijpelijk, want het moet natuurlijk mooi aansluiten bij de uitstraling van de voordeur. Maar vergeet zeker niet om daarnaast te kijken naar de veiligheid. Een deurkruk van aluminium is bijvoorbeeld licht van gewicht en heeft kerntrekbeveiliging. Hierdoor wordt de cilinder in het slot goed beschermd tegen inbraak. Een deurklink van RVS heeft deze kerntrekbeveiliging niet, maar is daarentegen erg krasvast, stevig en een stuk zwaarder.

Tip 2. Koop een nieuw cilinderslot met certificaat

Heb je een nieuw huis gekocht? Of ben je per ongeluk de huissleutels kwijt geraakt? Dan is het verstandig om een nieuw cilinderslot aan te schaffen. Door de cilindersloten van je deuren te vervangen, is het niet meer mogelijk om met de oude sleutels binnen te komen. Dat is wel zo veilig! Koop altijd beveiligde cilindersloten met certificaat. Zo weet je zeker dat niemand anders sleutels kan bijbestellen of kopiëren. Het certificaat gebruik je namelijk om aan te tonen dat het gaat om jouw slot/woning. Je hebt de keuze uit goed beveiligde sloten, zwaar beveiligde sloten en extra zwaar beveiligde sloten.

Tip 3. Ga voor een driepuntssluiting

Kies een slot dat jouw voordeur op drie plaatsen beveiligt. Namelijk onderaan, middenin en helemaal bovenin het kozijn. Met deze zogenaamde driepuntssluiting maak je de deur extra veilig! De sluiting is verkrijgbaar in twee varianten: sleutelbediend (geschikt voor de voordeur) en krukbediend (vooral voor de achterdeur).

Tip 4. Koop een beveiligde scharnierenset

De voordeur moet vanzelfsprekend voorzien zijn van andere scharnieren dan de binnendeuren. Koop daarom een goed beveiligde scharnierenset met dievenpennen om de kans op inbraak nog kleiner te maken.

Tip 5. Zorg voor goede buitenverlichting

Je kunt inbrekers eenvoudig afschrikken door de omgeving rondom je voordeur goed te belichten. Hang bijvoorbeeld buitenverlichting op met een bewegingssensor of kies voor lampen die je met een afstandsbediening aan en uit kunt zetten.

Tip 6. Hang beveiligingscamera’s op

Voor een optimaal veilig gevoel zou je beveiligingscamera’s op kunnen hangen. Er zijn tegenwoordig ook deurbellen verkrijgbaar met een ingebouwde camera. Deze beelden kun je eenvoudig terugkijken op je mobiel of tablet.


Reageer

Lees ook:

Je badkamer simpel pimpen in 5 stappen >
Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >
Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis >
Wat we kunnen leren van de Japanse interieurstijl >
Tips voor het inrichten van de babykamer >
Deze items zijn onmisbaar in een bohemian interieur >
Met deze tips ga je voor een knusse slaapkamer >
Planten in de badkamer: hier kun je ze kwijt >
Roze en geel in het interieur combineren >
Met deze tips ga je voor een moderne boerderij look in huis >
Zo ga je voor een vintage look in de slaapkamer >
Strepen in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie >
5 compacte bankstellen voor een kleine woonkamer >
Met deze tips ga je voor een opgeruimde babykamer >
Tips voor het vinden van de mooiste tweedehands spullen >

Terug naar overzicht >>