arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Haal het loft-gevoel in huis met deze tips

Haal het loft-gevoel in huis met deze tips

We zijn er fan van: lofts. Stoere, grote ruimtes, met een industrieel karakter. Maar het is natuurlijk niet mogelijk dat iedereen in zo’n ruimte woont. Gelukkig zijn er verschillende tips om het loft-gevoel in huis te halen: ook als je woning er heel anders uitziet. Yes! Lees mee en leer.

Minder deuren in huis

Wat centraal staat bij een loft? Een open look, een gevoel van ruimte. Vaak zijn er hoge plafonds en kun je ver kijken in de ruimte. Aan een plafond kun je in jouw bestaande woning natuurlijk niet zoveel veranderen, maar dé tip om toch voor meer gevoel van ruimte te gaan: ga voor minder deuren in huis.

Het klinkt misschien wat vreemd in de oren om zomaar deuren weg te halen. Maar als je hier eenmaal aan gewend bent, is het juist een prettige ervaring. Je huis verandert meer in één groot oppervlakte: essentieel voor het loft-gevoel!

Haal het loft-gevoel in huis met deze tips

Een look met beton

Als we naar materiaalsoorten kijken, speelt beton een hoofdrol bij een loft. Dat zorgt dan ook voor het industriële karakter! Het is daarbij zaak om beton in huis te halen, als je voor dit gevoel in je woning wilt gaan. Dat vraagt misschien om een verbouwing, maar brengt een wonderschoon resultaat met zich mee.

Zeker in ruimtes als de badkamer en de keuken staat beton prachtig: het zorgt hier echt voor een totaal andere look en feel dan in een doorsnee badkamer of keuken. Ideaal dus als je het graag anders dan anders ziet! Durf voor deze materiaalsoort te kiezen – het lijkt wellicht een wat grote stap, maar staat juist stijlvol en tijdloos.

Industriële items in huis

Ook met de items die je in je woning hebt staan kun je natuurlijk al een heel eind komen: ook die helpen mee om een bepaald karakter te vormen in huis. Sla dit dus niet over. Het gaat immers niet alleen maar om grote veranderingen in je woning – ook de kleine dingen en de inrichting tellen mee.

Industriële items zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Zo zijn we dol op industriële lampen in huis: zowel in de vorm van staande lampen als hanglampen. Het liefst scoor je een vintage variant! Dat maakt de look compleet. Of ga voor industriële stoelen of tafels, bijvoorbeeld gemaakt van metaal.

Tof: een loft look in je woning

Een minimalistische stijl

Niet alleen de industriële items passen bij het loft-gevoel in huis: ook een minimalistische stijl sluit hier goed op aan! Lofts worden meestal ingericht met weinig poespas: alleen de benodigde items staan in de woning, en dat is voldoende.

Ga dan ook voor een kalm interieur, en laat juist de materialen als het beton spreken. Zo ga je voor het gewenste resultaat!


Reageer

Lees ook:

Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan! >
Inspiratie voor meer ledverlichting in het interieur >
Trend: blauw vloerkleed in het interieur >
Durf jij het aan? Inspiratie: 6x keukens met een gewaagde kleur >
Een vintage look in huis: welke spullen zijn echte eyecatchers? >
Inspiratie: de leukste kerstdecoratie in én rondom je hele woning >
Saaie lege muur in huis? Ga voor wall art met Poster Store! >
6x Inspiratie voor een moody en donkere badkamer >
Wat kun je met washi tape in je interieur? 6 leuke ideeën! >
Tips voor tijdloze en frisse badkamer >
Dit zijn de 5 populairste soorten tafels >
6 tips voor het inrichten van een kleine boekenkast >
7 tips voor een romantische tuin >
Sierlijsten plaatsen in huis: voorbeelden en inspiratie >
Alle voordelen van vouwgordijnen en plissés >

Terug naar overzicht >>