arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Haal het loft-gevoel in huis met deze tips

Haal het loft-gevoel in huis met deze tips

We zijn er fan van: lofts. Stoere, grote ruimtes, met een industrieel karakter. Maar het is natuurlijk niet mogelijk dat iedereen in zo’n ruimte woont. Gelukkig zijn er verschillende tips om het loft-gevoel in huis te halen: ook als je woning er heel anders uitziet. Yes! Lees mee en leer.

Minder deuren in huis

Wat centraal staat bij een loft? Een open look, een gevoel van ruimte. Vaak zijn er hoge plafonds en kun je ver kijken in de ruimte. Aan een plafond kun je in jouw bestaande woning natuurlijk niet zoveel veranderen, maar dé tip om toch voor meer gevoel van ruimte te gaan: ga voor minder deuren in huis.

Het klinkt misschien wat vreemd in de oren om zomaar deuren weg te halen. Maar als je hier eenmaal aan gewend bent, is het juist een prettige ervaring. Je huis verandert meer in één groot oppervlakte: essentieel voor het loft-gevoel!

Haal het loft-gevoel in huis met deze tips

Een look met beton

Als we naar materiaalsoorten kijken, speelt beton een hoofdrol bij een loft. Dat zorgt dan ook voor het industriële karakter! Het is daarbij zaak om beton in huis te halen, als je voor dit gevoel in je woning wilt gaan. Dat vraagt misschien om een verbouwing, maar brengt een wonderschoon resultaat met zich mee.

Zeker in ruimtes als de badkamer en de keuken staat beton prachtig: het zorgt hier echt voor een totaal andere look en feel dan in een doorsnee badkamer of keuken. Ideaal dus als je het graag anders dan anders ziet! Durf voor deze materiaalsoort te kiezen – het lijkt wellicht een wat grote stap, maar staat juist stijlvol en tijdloos.

Industriële items in huis

Ook met de items die je in je woning hebt staan kun je natuurlijk al een heel eind komen: ook die helpen mee om een bepaald karakter te vormen in huis. Sla dit dus niet over. Het gaat immers niet alleen maar om grote veranderingen in je woning – ook de kleine dingen en de inrichting tellen mee.

Industriële items zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Zo zijn we dol op industriële lampen in huis: zowel in de vorm van staande lampen als hanglampen. Het liefst scoor je een vintage variant! Dat maakt de look compleet. Of ga voor industriële stoelen of tafels, bijvoorbeeld gemaakt van metaal.

Tof: een loft look in je woning

Een minimalistische stijl

Niet alleen de industriële items passen bij het loft-gevoel in huis: ook een minimalistische stijl sluit hier goed op aan! Lofts worden meestal ingericht met weinig poespas: alleen de benodigde items staan in de woning, en dat is voldoende.

Ga dan ook voor een kalm interieur, en laat juist de materialen als het beton spreken. Zo ga je voor het gewenste resultaat!


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >

Terug naar overzicht >>