arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Basic kleuren in het interieur: voorbeelden en inspiratie

Basic kleuren in het interieur: voorbeelden en inspiratie

Het kan een behoorlijke opgave zijn: het uitkiezen van de juiste kleuren voor je interieur. Kom je er maar niet uit, vind je dat niet een kleur écht past bij jouw woning? Blijf dan bij basic kleuren in het interieur! In deze blog leggen we uit wat we hiermee bedoelen, en geven we voorbeelden en inspiratie.

Primaire kleuren in het interieur

Een interieur met basic kleuren bestaat bijvoorbeeld uit primaire kleuren: dit zijn oorspronkelijke kleuren, die in iedere woning staan. De bepaling van de primaire kleuren komt uit de schilderkunst, en gaat al járenlang mee. Daar kun je dan ook op vertrouwen.

Het gaat om de kleuren rood, geel en blauw. Dit zijn heldere kleuren, waarvan er een heleboel interieur items te vinden zijn. Dat komt dus goed uit bij het shoppen! Kies een van deze drie kleuren uit om centraal te stellen in huis, of ga voor een combinatie van de kleuren. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Waar je ook voor kiest: het mooie is dat je op deze manier zeker vrolijke kleuren in je woning naar voren laat komen, zonder dat het too much wordt.

Basic kleuren in het interieur: voorbeelden en inspiratie

Pasteltinten in huis

Een interieur met kleuren die basic zijn: daarbij kun je ook denken aan pasteltinten. Dit zijn zachte tinten, die eigenlijk nooit misstaan. Een veilige keuze, durven we ook wel te stellen. En tegelijkertijd juist heel stijlvol en trendy – een ideale combinatie, dus. Er bestaan een heleboel pasteltinten: het is belangrijk om een variant, of meerdere varianten, te kiezen waar jij je fijn bij voelt. Sommige combinaties staan daarbij beeldschoon: denk aan pastelgroen met pastelroze.

Maar je kunt pasteltinten ook mengen met fellere kleuren – ook dat zorgt voor een krachtige balans in je woning. Laat pasteltinten hierbij de hoofdrol spelen, als je voor deze basic look in je woning wilt gaan. Zo kun je meubelstukken en grote items in huis halen in pastel, en ga je bijvoorbeeld voor accessoires in fellere kleuren. Om maar een voorbeeld te noemen!

Stijlvol en trendy: pasteltinten in huis

Minder kleur, meer basic

Je kunt juist ook gaan voor een basic look waarbij er weinig kleur naar voren komt. Kies hierbij voor tinten als grijs, of zwart en wit. Of er nog meer is? Ook tinten als crème of bruin passen in dit rijtje. Dit idee kun je ook wel zien als de veiligste interieurkeuze, en ook zorgt dit voor een boel rust in je woning.

En ook hierbij geldt weer: een combinatie is ook een optie! Ga bijvoorbeeld voor deze tinten als basis, maar kies daarbij enkele items in huis die juist een felle tint hebben. Dat zorgt voor een speels resultaat!

Basic kleuren in het interieur: voorbeelden en inspiratie

Reageer

Lees ook:

Dit zijn de mooiste keukeneilanden >
Opbergplanken boven het bed: stijlvol én handig >
Het belang van goede huisisolatie >
Een rustgevend thuiskantoor: tips en tricks >
Een mooie trap in huis: hier kun je op letten >
Tips en tricks: let hierop bij het uitkiezen van eetkamerstoelen >
Industriele vitrinekasten: charmant en stoer tegelijk >
6 tips voor een strakke en verzorgde vloer >
Met deze tips ga je voor optimaal comfort in de slaapkamer >
Een kleine keuken? Zo pak je het inrichten aan! >
Retro vibes in huis met een oranje kleur >
Haal het loft-gevoel in huis met deze tips >
Een sportief interieur: voorbeelden en inspiratie >
Zo maak je een gezellige plek van de vensterbank >
De kleur groen in de woonkamer: trendy en rustgevend >

Terug naar overzicht >>