arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Geef je hal een make-over met deze tips en tricks
Geef je hal een make-over met deze tips en tricks

Geef je hal een make-over met deze tips en tricks

Het is toch wel de meest ondergewaardeerde ruimte in huis: de hal. Deze plek wordt al snel overgeslagen als het gaat om interieur inrichting. En dat is eigenlijk hartstikke jammer! Je kunt juist iets moois maken van de hal – toch wel de ruimte waar je iedere dag weer in weggaat en thuiskomt. Met onze tips en tricks kom je een heel eind!

Een goede basis is het halve werk

Net als bij eigenlijk iedere kamer in huis, geldt ook voor de hal: een goede basis is het halve werk. Waar we het dan over hebben? Denk goed na over bijvoorbeeld de uitstraling van de vloer en de muur in de hal. In de woonkamer vind je het belangrijk dat er een mooie vloer ligt; in de hal zou dat net zo goed het geval zijn!

Hoewel dit dus mogelijk een verbouwing vraagt, hoef je hierbij niet meteen de handdoek in de ring te gooien. Bekijk het van de positieve kant: de hal is meestal maar een kleine ruimte, dus het hoeft allemaal niet lang te duren. En als die goede basis er eenmaal ligt, dan begint het feest!

Denk na over de juiste opslagruimte

Er is vaak het probleem in de hal dat er niet genoeg opslagruimte is. Het gevolg? Jassen, schoenen en accessoires slingeren er al snel in de rondte – zeker als je een groot gezin hebt. Dat zorgt natuurlijk voor een rommelig gevoel: iets wat je maar beter kunt voorkomen in de ruimte. Je kunt er beter voor zorgen dat de hal te allen tijde is opgeruimd!

Gelukkig is er een goede oplossing voor dit probleem: opslagruimte! Ook in de hal kun je eigenlijk niet zonder. Het liefst kies je hierbij voor dichte kasten, waarbij je de spullen die je achterlaat in de gang gewoon niet meer in het zicht hebt. Plaats bijvoorbeeld een smalle, maar hoge kast in de hal: ideaal om schoenen en sjaals in kwijt te kunnen. En heb je al eens nagedacht over een kast onder de trap? Vaak een groot stuk loze ruimte waar je dit prima kunt verwezenlijken!

Zo zorg je voor meer opbergruimte in de hal!

Maak het af met mooie accessoires

Heb je het idee dat je in de hal geen accessoires kwijt kunt? No worries: daar is niets van waar! Ook in deze ruimte is er plek voor mooie details die de look afmaken. Zo kun je zelfs de kapstok die je in de ruimte vindt, zien als een accessoire! Er zijn vandaag de dag namelijk een heleboel beeldschone varianten te vinden. Aan de muur of juist liever staand op de grond: een waardevolle toevoeging aan de ruimte.

Naast de kapstok hebben we nog een favoriet: het bankje in de hal. Het idee hierbij is om een kleine bank uit te zoeken, liefst bestaand uit een mooie houten look. Deze plaats je tegen een van de wanden in de hal. Het vormt de ideale plek om ’s ochtends je schoenen op aan te doen! Maak het vervolgens helemaal af met een stijlvolle mand om sjaals in te bewaren, en zet er bijvoorbeeld nog een plantje op. Een prachtig resultaat!

Reageer

Lees ook:

Dit mag niet ontbreken in huis tijdens de winterse maanden >
Waarom de poef een must-have is in huis >
Vintage items die goed passen bij een warm en winters interieur >
Donkerblauw in huis: deze trendkleur mag je niet missen >
Rotan in huis: voorbeelden en inspiratie >
Donkere tinten in het interieur: dit zijn de voordelen >
Nieuw nachtkastje naast het bed? Dit zijn de laatste trends! >
Gezellige kussens op de bank: deze varianten mag je niet missen >
Foto’s in het interieur: zo hang je ze op stijlvolle wijze op >
Ideeën voor behang aan de muur: uniek en modern! >
Kies de fauteuil die bij je past: dit zijn de trends van het moment >
Strand Look >
Trendkleur Teal >
Klein wonen in kerstsfeer >
Glitter glamour glas >

Terug naar overzicht >>