arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Donkere tinten in het interieur: dit zijn de voordelen
Donkere tinten in het interieur: dit zijn de voordelen

Donkere tinten in het interieur: dit zijn de voordelen

Welke kleur heb jij op de muur in je woning? Grote kans dat dit een lichte tint is. Een aantal jaar geleden was dit namelijk dé trend wat betreft interieur inrichting. Vandaag de dag is er echter het een en ander veranderd: ook donkere tinten in het interieur mogen. Gráág, zelfs! Ga dus voor een metamorfose van je muur, meubels en meer. In deze blog ontdek je de voordelen.

Een rustgevende uitstraling

Het grootste voordeel aan donkere tinten in het interieur? Dat is wat ons betreft de rust die deze tinten geven in huis. Denk maar eens over het volgende na: zou je het een vreemd idee vinden om de slaapkamer een donkere look te geven – dé plek om tot rust te komen in je huis? Grote kans van niet; daar heb je ook immers die gordijnen voor. Donkerte laat tot rust komen!

Nu hoeft dit dus niet alleen in je slaapkamer een wens te zijn, maar net zo goed in de andere ruimtes in huis. Denk aan de woonkamer, of de keuken – het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Zo wordt je gehele woning een plek om tot jezelf te komen. Ideaal na een drukke werkdag, bijvoorbeeld! Echt weer even opladen thuis – en dat iedere dag opnieuw.

Het gevoel van warmte

Naast de rust die we hierboven noemden, is er nog meer waar je voor gaat met donkere tinten in het interieur: het gevoel van warmte! Hoe meer lichte tinten je in je interieur hebt, hoe killer je woning eigenlijk over kan komen. Ben je op zoek naar een gezelligere uitstraling in huis? Dan doe je er zeker goed aan om te kiezen voor donkere tinten, denk aan diepblauw, donkergrijs of dieprood.

Om voor een ultiem gevoel van warmte te gaan, doe je er goed aan om een behoorlijk oppervlakte in je woning te veranderen. Geef bijvoorbeeld een wand een make-over. Of ga voor een groot nieuw meubelstuk: een bank of een eettafel in een donkere kleur. Een combinatie is natuurlijk ook een optie! Zo heb je gelijk een excuus om je woning om te toveren tot een totaal nieuw plaatje – alles voor meer gezelligheid in huis!

Haal een gevoel van warmte in huis met donkere tinten in het interieur

Durf het zelf te bepalen

Waar we eerder al noemden dat donkere tinten in het interieur vandaag de dag helemaal mogen, zijn er nog altijd een heleboel woningen te vinden waarin niets donkers te zien is. Wat dat betekent? Dat jij duidelijk voor je eigen smaak durft uit te komen als je gaat voor deze vernieuwende look!

Daarmee ben je dus een heuse trendsetter. Uiteraard een ideale manier om gasten te verrassen in je huis. Maar ook kun je hier zelf iedere dag weer van genieten. Het is namelijk een heerlijk gevoel om een huis te hebben dat anders dan anders is. Helemaal jou – dat alles met dank aan die donkere tinten in het interieur!


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Alles wat je moet weten over het stylen van je huis >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Mooie tweedehands meubels kopen: waar let je op? >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >

Terug naar overzicht >>