arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Pasteltinten in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie

Pasteltinten in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie

Ben je op zoek naar een nieuwe look in de slaapkamer? Daar kan de kleur een belangrijke rol bij spelen! Maar hoe kies je dan een kleur die bij jou past? Eén ding weten we zeker: in vrijwel iedere slaapkamer staan pasteltinten beeldschoon. Deze zijn rustgevend, tijdloos en vrolijk – een ideale combinatie. In deze blog laten we verschillende voorbeelden zien.

Roze in de slaapkamer

De tint waar we al gauw aan moeten denken? Dat is de pastel slaapkamer in het roze. Dit ziet er enorm lieflijk uit, en doet denken aan een zoete zomeravond. Een heerlijk gevoel in de slaapkamer! Daar word je iedere ochtend weer vrolijk in wakker.

En of pastelroze dan alleen voor vrouwen mooi is? Daar is wat ons betreft niets van waar – het is een unisex kleur. Dat is juist het voordeel aan pasteltinten: ze zijn niet zo extreem. Dat maakt ze passend bij eigenlijk ieder interieur en iedere ruimte in huis.

Tijdloos: roze in de slaapkamer

Pastelgroen: enorm rustgevend

Ben je op zoek naar een pastel interieur met de meest rustgevende eigenschap? Dan komen we toch wel uit bij groen: ook een prachtige kleur in de slaapkamer. Zeker als je in een natuurrijke omgeving woont – dan sluit de pasteltint er perfect op aan. Of als je dit gevoel juist wilt creëren in de ruimte – ook dan biedt groen de uitkomst.

Op het voorbeeld hieronder zien we beddengoed en kussens in pastel. Een mooie, subtiele manier om deze tint te verwerken in de slaapkamer. Zoals je ziet zijn de muren verder gewoon wit gelaten: ideaal als je geen hele verbouwing voor je ziet, maar de zachte tinten toch op een bepaalde manier wilt verwerken in de ruimte. Een andere manier waarop dit kan? Bijvoorbeeld met een pastel vloerkleed of pastel gordijnen.

Pasteltinten in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie

Een combinatie aan tinten

Hierboven noemden we een aantal voorbeelden van een pastel look in de slaapkamer. Hierbij geldt: dit idee is mogelijk met alle pastelkleuren die er maar zijn. Denk ook aan blauw, paars, oranje of geel. Al deze tinten kennen zo hun eigenschappen. Bepaal bijvoorbeeld wat jouw lievelingskleur is, en stem zo af welke tint je uitkiest.

Wat ook een optie is: ga voor een mix aan tinten! Ook dat is een voordeel aan de slaapkamer pastel: de tinten zijn zacht en passen al snel bij elkaar – zonder dat de boel te druk wordt. Dat is handig als je niet kunt kiezen, of als je de keuze voor één kleur wat te sober vindt. Kies de middenweg, en beleef extra veel plezier aan je slaapkamer in pasteltinten.

De kleur in de slaapkamer: ga voor helder en zacht

Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Is een waterbed geschikt voor mij? >

Terug naar overzicht >>