arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Tips om een scheiding in de woonkamer te creëren

Tips om een scheiding in de woonkamer te creëren

Het is de plek waar we een groot deel van onze tijd doorbrengen: de woonkamer! En dat vormt dan ook de reden dat het belangrijk is dat je je in deze ruimte op je gemak voelt. Is dat bij jou niet het geval? Denk eens na over een scheiding in de woonkamer: misschien is de ruimte te groot, of zijn er te veel onoverzichtelijke hoekjes. In deze blog geven we tips.

Een grote kast in de ruimte

Het eerste idee: plaats een kast als scheidingswand in de woonkamer. We hebben al snel de neiging om kasten in onze woningen tegen de muur te plaatsen. Maar dat kan juist ook helemaal anders: zet een kast meer in het midden van de ruimte neer, en zo zorgt een grote kast zeker voor het woonkamer scheiden.

Dit dient ook meteen een praktisch doel: je kunt er je spullen in kwijt! Ideaal bijvoorbeeld als je klein woont – iedere extra kastruimte telt mee. En waar je anders misschien een muur of een andere scheiding zou plaatsen, waar we het hieronder over hebben, kun je hier juist meer in kwijt. Perfect als dit uitkomt in jouw woning!

Handig: gebruik een kast om een ruimte te scheiden

Gordijnen in de kamer

Of gordijnen alleen voor een raam kunnen hangen? Daar is wat ons betreft niets van waar! Net als bij de kast, waar we het hierboven al over hadden, geldt hier: denk een item eens los van de omgeving waar je deze normaal in ziet. Dan kom je er al snel achter dat je er veel meer mee kunt!

Een gordijn vormt een subtiele manier om een scheiding te maken in een kamer. Het is minder groots dan een scheidingswand, en maakt nog altijd dat je het gevoel van twee ruimtes creëert. Let er wel op: gordijnen houden natuurlijk geen of nauwelijks geluid tegen.

Tip: gebruik gordijnen ook op een andere plek dan alleen voor het raam

Een houten divider

Een stijlvolle manier om twee ruimtes van elkaar los te koppelen? Met een houten divider! Als je op het beeld hieronder kijkt, zie je meteen wat we bedoelen. Het lijkt eigenlijk nog het meest op een soort losstaande deur in de ruimte – perfect om een klein gedeelte los te koppelen. Of bijvoorbeeld voor het keuken scheiden van de woonkamer!

Je kunt er hierbij voor kiezen om het hout in de oorspronkelijke kleur in de kamer te plaatsen: dit zorgt voor een natuurlijk effect. Maar een lik verf is ook een goede optie – denk er van tevoren over na. Wil je de divider laten opvallen of juist liever niet?

Tips om een scheiding in de woonkamer te creëren

Een muur plaatsen

De laatste optie is natuurlijk om een scheidingswand in de kamer te plaatsen. Een tussenwand is hierbij een behoorlijke verbouwing – iets om rekening mee te houden. Het is dan misschien wat minder makkelijk te verwezenlijken dan de ideeën waar we het hierboven over hadden, maar brengt mogelijk wel het beste resultaat.

Hierbij is het ook een optie om voor een glazen scheidingswand in de woonkamer te gaan: dit voorkomt dat de ruimte meteen heel klein lijkt. Ook is het een optie om een halve muur te plaatsen, die tot ongeveer de heupen komt. Zo creëer je afzonderlijke plekken, zonder dat het zicht wordt verbroken.

Ideaal: een lage muur als scheiding van een ruimte

Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >

Terug naar overzicht >>