arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Tips en tricks: let hierop bij het uitkiezen van eetkamerstoelen

Tips en tricks: let hierop bij het uitkiezen van eetkamerstoelen

Ze zijn er in ieder interieur wel te vinden: eetkamerstoelen! Hoewel je gewoon simpele varianten in huis kunt halen, is het een leuker idee om voor stoelen te kiezen die prachtig staan in jouw interieur. Je brengt namelijk best wat tijd door op die stoelen – dan kunnen ze toch maar beter plezier brengen? In deze blog geven we tips voor het uitkiezen van eetkamerstoelen.

De kleur

Allereerst is de kleur van belang bij het eetkamerstoelen uitkiezen. Zorg dat de kleur een goede match vormt met de rest van je interieur! Zo passen de stoelen goed bij het geheel – natuurlijk wel zo belangrijk bij de look en feel van je woonkamer of keuken.

Het goede nieuws is: eetstoelen zijn er in alle kleuren van de regenboog te vinden. Voor ieder wat wils, dus! Of je nu gaat voor een opvallende tint als rood of groen, of juist liever een rustgevende kleur als grijs of zand. Ook het soort kleur dat je in huis haalt speelt een rol: ga je bijvoorbeeld voor een felle kleur, of juist liever een pasteltint? Allemaal vragen om bij stil te staan bij het eetkamerstoelen kopen!

Tips en tricks: let hierop bij het uitkiezen van eetkamerstoelen

Het materiaal

Vervolgens is het zaak om het materiaal van de stoel te bepalen. Zo zien we in de meeste woningen houten stoelen terugkomen: een ware klassieker. Hiermee zit je in ieder geval altijd goed – hout past in vrijwel ieder interieur.

Maar er zijn meer opties mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld ook voor een stoel van leer, metaal of gaas gaan – om maar wat te noemen. Het is helemaal gebaseerd op smaak wat er bij jou past. Maar wees je bewust van de opties die er zijn, om vervolgens vast te stellen waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Zo kies je de juiste eetkamerstoel

Wel of geen leuning

Er is nog meer om rekening mee te houden. Namelijk: wil je een eetstoel kopen met of zonder leuning? Een stoel zonder leuningen staat misschien wat vlotter, maar eerlijk is eerlijk: het zit toch wel wat lekkerder met leuningen erbij. Het is de overweging waard.

En hierbij geldt ook weer: leuningen zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Vaak kun je tegenwoordig verschillende leuningen bij stoelen kiezen, wat maakt dat je de leuning helemaal kunt laten aansluiten op jouw smaak. Handig!

Tips en tricks: let hierop bij het uitkiezen van eetkamerstoelen

Het onderstel

Ten slotte is het onderstel van de stoel iets om over na te denken. Dat is immers waar je tegenaan kijkt vanaf bijvoorbeeld de bank of een andere plek in je woning! Sla dit dus niet over.

Ga je voor klassieke houten poten? Of kies je juist voor een ander materiaal? En zijn dat dan vier poten, of ga je liever voor een verloopstuk wat het onderstel één geheel maakt? Aan jou de keus!


Reageer

Lees ook:

Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan! >
Trend: blauw vloerkleed in het interieur >
Een verbouwing goed voorbereiden: zó pak je het slim aan >
6 handige tips voor een soepele verhuisdag zonder stress! >
Waarom kiezen voor een PVC vloer? >
Durf jij het aan? Inspiratie: 6x keukens met een gewaagde kleur >
Een vintage look in huis: welke spullen zijn echte eyecatchers? >
Inspiratie: de leukste kerstdecoratie in én rondom je hele woning >
Een lange woonkamer? 5 tips voor de inrichting! >
Saaie lege muur in huis? Ga voor wall art met Poster Store! >
Wat kun je met washi tape in je interieur? 6 leuke ideeën! >
6 tips voor het inrichten van een kleine boekenkast >
Sierlijsten plaatsen in huis: voorbeelden en inspiratie >
Een open kast inrichten? 5x handige tips! >
8 handige tips voor perfect geverfde muren >

Terug naar overzicht >>