arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Dit is het mooiste textiel voor in de keuken
Combineren kleuren in de keuken, bijvoorbeeld in het keukentextiel

Dit is het mooiste textiel voor in de keuken

In iedere keuken komt er wel textiel voor: handdoeken, theedoeken, ovenwanten. Om maar wat voorbeelden te noemen! Hoewel je er misschien nog nooit over hebt nagedacht welke soorten je in huis haalt, kan dit wel degelijk een rol spelen. Zie het textiel als de finishing touch in de keuken, als een detail dat de look compleet maakt. In deze blog laten we onze favoriete voorbeelden zien!

Het ruitjespatroon is altijd goed

We beginnen met een klassiek idee: het keukentextiel met de ruitjesprint. Enorm bekend, en gespot in al een heleboel keukens. En dat is natuurlijk niet zomaar zo – het ruitjespatroon is gewoonweg altijd goed! In elke keuken past deze print, en je bent ‘m niet snel zat. Niets dan voordelen, dus.

Dit patroon is er in verschillende soorten en maten te vinden. Zo heb je de kleine ruitjes, zoals op het voorbeeld hieronder te zien is. Maar je kan ook voor grotere ruitjes kiezen: dat geeft alweer een andere indruk. Afwisselen is natuurlijk ook een optie! Haal de handdoek in huis met een klein patroon, en ga voor de theedoek met een groot patroon.

Ruitjespatroon in de keuken: altijd goed
Werk met zachte tinten

De kleur van het keukentextiel is ook van belang. Je kunt hiermee spelen: als je graag wilt uitpakken, doe je er goed aan om opvallende kleuren in huis te halen. Maar als we eerlijk zijn, is dit vaak al snel te veel van het goede. Het textiel in de keuken hoeft geen hoofdrol te spelen, wat maakt dat je beter bij zachte tinten kunt blijven.

Binnen het spectrum van de zachte tinten is er nog altijd een boel mogelijk. Blauw, groen, oranje of rood: als je bij deze kleuren kiest voor een diepe tint, zit je sowieso goed. Daarnaast hoeft niet meteen het hele doek deze kleur te kennen, maar kan dit beter worden afgewisseld met wit. Zo wordt het nooit overdreven!

Dit is het mooiste textiel voor in de keuken

De details: strepen of stippen

Naast het ruitjespatroon, is er natuurlijk meer te bedenken! Zo zijn we ook dol op details als strepen en stippen: daarmee maak je er een vrolijke boel van in de keuken. Het zijn de kleine dingen die het doen. Want geloof ons maar: die stippen of strepen vallen heus op.

Of je nu kiest voor een patroon dat over de hele handdoek of ovenhandschoen doorloopt, of juist alleen aan bijvoorbeeld de randen: dat is aan jou. Het een springt meer in het oog, het ander is subtieler. Ook hier kun je natuurlijk weer gaan voor een afwisseling!

Details in het keukentextiel: stippen en strepen

Kleuren combineren mag

We hebben al eerder gelezen dat het combineren van prints goed mogelijk is. Maar ook het combineren van kleuren is zeker een optie! Als je binnen de zachte tinten blijft, zoals we hierboven bespraken, mag je hierbij best afwisselen. Dat zorgt alleen maar voor meer plezier voor het oog!

Ga bijvoorbeeld voor een rode handdoek en een groene theedoek – om maar eens wat te noemen. Ook een idee? Kijk welke andere kleuren er al voorkomen in je keuken, en stem de tinten van het textiel hierop af. Dat wordt een plaatje!

Combineren kleuren in de keuken, bijvoorbeeld in het keukentextiel


Reageer

Lees ook:

Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
Design items voor in de woonkamer >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >
De voordelen van tegel laminaat >
Dit zijn de mooiste vloeren in de keuken >
Plaatjes kijken: 7 prachtige vloerkleden >
5x dit zijn de mooiste behangideeën voor de kinderkamer >
Geniet van luxe met een exclusieve keuken >
Uniek: 5x een zwarte keuken >
Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >

Terug naar overzicht >>