arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Een schuurwoning laten bouwen: hier moet je op letten
Schuurwoning populair

Een schuurwoning laten bouwen: hier moet je op letten

Schuurwoningen zijn helemaal in. Vroeger was een schuurwoning een teken dat je het niet zo breed had, maar nu is het een luxe woonmodel. De typische woningen vallen op, blijken heel efficiënt en hebben een prachtige uitstraling. Wil jij een schuurwoning laten bouwen? Hier moet je op letten!

1. De bouwstijl van de schuurwoning

Een schuurwoning is een typische bouwvorm. De woning is laag, langgerekt en rechthoekig van vorm. Een schuurwoning heeft altijd een zadeldak dat niet zo steil is. De ingang kan aan de smalle kant zijn, maar komt ook wel aan de brede kant voor. Vaak is er bij de deur een overkapping gemaakt. Veel schuurwoningen hebben ook een veranda waardoor je optimaal van de tuin kunt genieten. Een schuurwoning laten bouwen is doorgaans goedkoper dan een stenen huis, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van je eigen wensen.

2. De materialen waarmee gebouwd wordt

Een schuurwoning is meestal van hout gemaakt. Er bestaan nog geen prefab schuurwoningen. Het gaat dus vrijwel altijd om houtskeletbouw. Maar dat een woning van hout is zegt niets over de kwaliteit. De woningen zijn doorgaans heel goed geïsoleerd, waardoor ze heel duurzaam zijn. Als er ook gebruik wordt gemaakt van duurzaam hout, kun je op een bijzonder milieuvriendelijke wijze je schuurwoning laten bouwen. Het dak kan van hout zijn, maar er worden ook vaak dakpannen of leien gebruikt. Zelden wordt stro gebruikt, omdat de verzekering dat meestal niet wil dekken.

3. De voordelen van een schuurwoning

Er zijn verschillende voordelen van het bouwen van een schuurwoning. Zo kun je met de basiswoning alle kanten op. Je kunt er een eenvoudige woning van maken, maar je kunt hem ook gemakkelijk een moderne uitstraling geven. Bovendien hebben schuurwoningen een heel efficiënte vorm, waardoor er in het huis meer ruimte is dan je denkt. Vaak zijn de woningen verrassend ruim en licht als je binnen bent. Schuurwoningen zijn heel geschikt voor vrijwel elke inrichtingsstijl, hoewel de landelijke en industriële woonstijl het mooist te combineren zijn met de klassieke schuurwoning.

4. Meegaan met de natuur of regelmatig onderhouden

Bij het bouwen van een schuurwoning heb je twee keuzes. Je kunt kiezen voor een schuurwoning van hout dat je elk jaar moet onderhouden. Je moet dan regelmatig beitsen of lakken om de houtkleur hetzelfde te houden. Een andere keus is het kiezen voor hout dat meegaat met de natuur. Dit hout is wel goed behandeld tegen schimmel en rotting, maar verkleurd wel onder invloed van de zon. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een dieprode tint (Douglas hout) of een groene tint (Siberisch hout). In de loop der jaren begint het hout te vergrijzen en veranderd het langzaam mee met de natuurlijke verkleuring die alle houtsoorten hebben.

Schuurwoningen zijn mooie huizen die goed passen in het landschap. Ze zijn de laatste jaren niet voor niets razend populair geworden! Waar je wel op moet letten is dat je een goede aannemer vindt die ervaring heeft met deze woningen. Je kunt bijvoorbeeld je huis laten bouwen door Blauhuis, een specialist met veel ervaring op dit gebied. Je weet dat zeker dat de woning goed en degelijk wordt gebouwd, zonder vervelende beginnersfouten. Want een schuurwoning bouwen is niet zo simpel als het lijkt!


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Alles wat je moet weten over het stylen van je huis >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Mooie tweedehands meubels kopen: waar let je op? >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >

Terug naar overzicht >>