arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Donkerblauw in huis: deze trendkleur mag je niet missen
Ga voor een muur in een donkerblauwe tint

Donkerblauw in huis: deze trendkleur mag je niet missen

Het is zonder twijfel een van onze favoriete tinten in huis: donkerblauw! Waar een poosje geleden alles zo licht mogelijk moest zijn in de woning, zit dat tegenwoordig wel anders. Durf dan ook uit te pakken! In deze blog laten we je zien waar donkerblauw in huis het best tot recht komt.

De donkerblauwe bank

We beginnen in de woonkamer, en dan meteen met ons favoriete meubelstuk in het donkerblauw: de bank! Dit zorgt voor een heel nieuwe uitstraling in de ruimte – zeker als er eerst een bank te vinden was in een basic kleur als grijs of zwart. Hoewel je donkerblauw nog altijd als basic zou kunnen bestempelen, heeft deze kleur toch een stuk meer uitstraling!

Zo ziet de bank in het donkerblauw er knusser uit. Wedden dat je niet kunt wachten om daar op neer te ploffen? En dat mag je iedere avond weer – een waar feest. Kopje thee en een dekentje erbij, en je wilt nooit meer anders.

Donkerblauw in huis: de bank

De muur in een donkerblauwe tint

Durf je nog een stapje verder te gaan en mag donkerblauw wel op een groter oppervlakte terugkomen in je interieur? Dan doe je er goed aan om een muur een donkerblauwe tint te geven!

Dat kan overigens heus die muur achter de bank zijn. Of een muur in de slaapkamer, hal of keuken: het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. En als die muur eerst een lichte tint kende, zal het een echte metamorfose voor de ruimte zijn! Wat een gevoel van warmte en rust.

Ga voor een muur in een donkerblauwe tint

Een donkerblauwe fauteuil

Van donkerblauw in huis op de muur, gaan we weer terug naar een donkerblauw meubelstuk: de fauteuil! Net als de bank is dit ook een zitplek waar je vervolgens nooit meer uit wilt komen. Toch is het net wat subtieler dan die bank: het gaat immers om een kleiner meubelstuk. Een ideale compromis dus, als je niet te groot wilt uitpakken – of als je al een bank hebt in een andere mooie kleur.

Wil je echter gaan voor zowel een nieuwe bank als een nieuwe fauteuil? Dan is het natuurlijk ook een wonderschoon idee om ze allebei in het donkerblauw in huis te halen! Zo vullen ze elkaar aan, en zorgen ze voor een waar plaatje.

Prachtige toevoeging aan het interieur: de donkerblauwe fauteuil

Ga voor lampen in een donkerblauwe kleur

Het laatste idee dat we tippen is misschien wel het meest bijzonder: ga voor lampen in een donkerblauwe kleur! Iets wat je eigenlijk nooit zozeer tegenkomt in een interieur. En juist daarom kun jij een trendsetter zijn!

Waar we bij blauwe lampen misschien meteen denken aan een kil gevoel, hoeft dat heus niet zo te zijn. Het is juist de specifieke kleur die het doet: het donkere in de kleur blauw. En dat maakt het ineens heel anders! Een perfecte manier om een ruimte op unieke wijze te belichten – en ook meteen een goed idee tijdens een feestje of avondje film kijken!

Donkerblauw in huis: deze trendkleur mag je niet missen


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Alles wat je moet weten over het stylen van je huis >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Mooie tweedehands meubels kopen: waar let je op? >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >

Terug naar overzicht >>