arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Tips voor het vinden van de ideale kast
Tips voor het vinden van de ideale kast

Tips voor het vinden van de ideale kast

In vrijwel iedere woning is er wel een te vinden: een kast! In de eerste plaats handig om spullen in op te bergen, maar net zo goed een waardig onderdeel van je interieur. Zeker als je gaat voor een kast die je écht mooi vindt, en die alle praktische doelen die je wenst bedient. In deze blog lichten we toe hoe je je ideale kast vindt!

Open of dicht

De belangrijkste vraag bij een ideale kast vinden: wil je voor een kast gaan die open of juist dicht is? Dit zorgt namelijk voor totaal verschillende looks – iets om dus goed over na te denken. Een open kast heeft een open uitstraling, maar brengt ook een drukke look met zich mee: je ziet de spullen er immers in zitten. Een dichte kast oogt rustiger, maar ook statiger.

Het is dus maar net voor welke look jij wilt gaan. Onthoud daarbij: er bestaat geen goed of fout. Maar er bestaat wel jouw persoonlijke voorkeur! Overigens is het ook per ruimte in huis goed om dit te overwegen: in de slaapkamer kies je misschien sneller voor een dichte kast dan in de woonkamer – of juist net andersom.

Tips voor het vinden van de ideale kast

Hoeveel ruimte heb je nodig?

De tweede in de rij van kast voorbeelden tips: denk na over de ruimte die je nodig hebt. Niets is zo vervelend als een kast waar je je spullen in moet proppen, en waarbij de boel eigenlijk net niet past. Wees hier dan ook realistisch in. Liever een te grote kast, dan een te kleine.

Inventariseer daarom van te voren welke spullen je kwijt wilt in de kast, en probeer op te meten hoeveel plek deze items nodig hebben in je kast. Ook is het handig om naast deze meting nog wat speling over te houden, want de kans is groot dat er altijd wel weer nieuwe spullen bijkomen die een kastplek nodig hebben.

Standaard kast of speciaal voor jou gemaakt

Vervolgens is het zaak om te bepalen of je gaat voor een standaard kast, of dat je gaat voor een kast op maat laten maken. Bij optie een ben je goedkoper uit, bij optie twee ga je voor een kast die écht helemaal aan jouw wensen voldoet. Overweeg daarbij of het de investering waard is.

Zeker bij bijvoorbeeld een kast voor de huiskamer is een kast op maat aan te raden: je kijkt dagelijks tegen de woonkamer kast aan, wat maakt dat dit best een plaatje mag zijn. Gun jezelf die luxe!

Alles wat je moet weten over het uitzoeken van een nieuwe kast

Kleur en materiaal

Ten slotte is het bij de kast inrichting van belang om de juiste keus te maken wat betreft het materiaal en de kleur. Het is gebruikelijk om voor hout te gaan, maar er zijn meer opties! Denk bijvoorbeeld aan de kast met een industriële look, gemaakt van metaal. Of aan een kast gemaakt van bamboe.

Wat betreft de kleur: met basic kleuren zit je altijd goed. Denk aan zwart, wit of grijs. Maar een kast met een kleur kan juist verfrissend staan: een opvallende toevoeging aan een ruimte. Ook hier geldt weer: het is maar net wat de kast moet uitstralen in huis!


Reageer

Lees ook:

De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Het kiezen van een mooie bank >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >
Geef je interieur een make-over met zelfklevende tegels >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >

Terug naar overzicht >>