arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Roze in de woonkamer: hoe verwerk je deze kleur?

Roze in de woonkamer: hoe verwerk je deze kleur?

Roze kinderachtig? Daar is wat ons betreft niets van waar! Sterker nog: roze is een ware trendkleur op het moment. Wel is het daarbij van belang dat je de juiste kleurtoon kiest. En de juiste ruimte en items in huis! Dat laatste is waar we het in deze blog over gaan hebben: hoe verwerk je roze in de woonkamer?

Een roze bankstel

We beginnen meteen met een knaller: ga voor een roze bankstel! Dat vereist misschien wat moed – zeker als je nu een basic bank in huis hebt staan. Maar geloof ons maar: je krijgt er vast en zeker geen spijt van. Want wát is dit een feest in huis!

Zeker als de andere items in je woonkamer vrij eenvoudig zijn, is het een goed idee om voor een opvallend stuk als deze te gaan. Zo maak je van de bank echt het centrale punt in huis: ook dat straalt zeker gezelligheid uit!

Durf jij het aan? Haal een roze bank in huis!

Roze op de muur

Een andere manier om roze op een lekker opvallende wijze terug te laten komen in je woning? Door de kleur op de muur te plaatsen! Ga voor een roze lik verf of roze behang: dat ziet er prachtig uit.

Vind je het wat te veel van het goede om de hele muur een roze make-over te geven? Je kunt er ook voor kiezen om de helft van de kamer roze te maken. Bijvoorbeeld door maar één muur te verven, of door alleen het onderste deel van de wanden roze te maken.

Lekker opvallend: roze op de muur

Een roze vloerkleed

Niet alleen aan de muur, maar net zo goed op de grond staat de roze kleur beeldschoon! Hier is het al snel wat subtieler, maar springt het roze nog altijd in het oog. Perfect dus als je naar een dergelijke balans op zoek bent. Kijk maar eens op het beeld hieronder: dat ziet er toch rustgevend én tegelijkertijd vrolijk uit?

Daar komt bij dat roze prachtig past bij een houten vloer: bruin en roze gaan daarbij hand in hand. Nog zo’n goede reden om voor deze kleur te kiezen in het interieur! En je ziet het al op het beeld: ook tinten als grijs en roze passen goed bij elkaar. Zo vormt het roze een mooie lichte touch in de woonkamer.

Een roze vloerkleed in huis

Roze accessoires in de woonkamer

Ten slotte is het een idee om roze accessoires in de woonkamer te zetten – daarmee zit je simpelweg altijd goed. Hiermee wordt het namelijk nooit te veel van het goede, maar verwerk je nog altijd deze prachtige kleur in huis.

Op onderstaand beeld wordt dit bijvoorbeeld gedaan met gezellige kussens op de bank. Een fraai aanzicht! Maar denk ook aan roze lampen, roze klokken of roze bloempotten.

Roze in de woonkamer: hoe verwerk je deze kleur?

Reageer

Lees ook:

Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan! >
Inspiratie voor meer ledverlichting in het interieur >
Trend: blauw vloerkleed in het interieur >
Een verbouwing goed voorbereiden: zó pak je het slim aan >
6 handige tips voor een soepele verhuisdag zonder stress! >
Waarom kiezen voor een PVC vloer? >
Durf jij het aan? Inspiratie: 6x keukens met een gewaagde kleur >
Een vintage look in huis: welke spullen zijn echte eyecatchers? >
Inspiratie: de leukste kerstdecoratie in én rondom je hele woning >
Een lange woonkamer? 5 tips voor de inrichting! >
Saaie lege muur in huis? Ga voor wall art met Poster Store! >
6x Inspiratie voor een moody en donkere badkamer >
Wat kun je met washi tape in je interieur? 6 leuke ideeën! >
Dit zijn de voordelen van een boxspring bed >
Tips voor tijdloze en frisse badkamer >

Terug naar overzicht >>