arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Roze in de woonkamer: hoe verwerk je deze kleur?

Roze in de woonkamer: hoe verwerk je deze kleur?

Roze kinderachtig? Daar is wat ons betreft niets van waar! Sterker nog: roze is een ware trendkleur op het moment. Wel is het daarbij van belang dat je de juiste kleurtoon kiest. En de juiste ruimte en items in huis! Dat laatste is waar we het in deze blog over gaan hebben: hoe verwerk je roze in de woonkamer?

Een roze bankstel

We beginnen meteen met een knaller: ga voor een roze bankstel! Dat vereist misschien wat moed – zeker als je nu een basic bank in huis hebt staan. Maar geloof ons maar: je krijgt er vast en zeker geen spijt van. Want wát is dit een feest in huis!

Zeker als de andere items in je woonkamer vrij eenvoudig zijn, is het een goed idee om voor een opvallend stuk als deze te gaan. Zo maak je van de bank echt het centrale punt in huis: ook dat straalt zeker gezelligheid uit!

Durf jij het aan? Haal een roze bank in huis!

Roze op de muur

Een andere manier om roze op een lekker opvallende wijze terug te laten komen in je woning? Door de kleur op de muur te plaatsen! Ga voor een roze lik verf of roze behang: dat ziet er prachtig uit.

Vind je het wat te veel van het goede om de hele muur een roze make-over te geven? Je kunt er ook voor kiezen om de helft van de kamer roze te maken. Bijvoorbeeld door maar één muur te verven, of door alleen het onderste deel van de wanden roze te maken.

Lekker opvallend: roze op de muur

Een roze vloerkleed

Niet alleen aan de muur, maar net zo goed op de grond staat de roze kleur beeldschoon! Hier is het al snel wat subtieler, maar springt het roze nog altijd in het oog. Perfect dus als je naar een dergelijke balans op zoek bent. Kijk maar eens op het beeld hieronder: dat ziet er toch rustgevend én tegelijkertijd vrolijk uit?

Daar komt bij dat roze prachtig past bij een houten vloer: bruin en roze gaan daarbij hand in hand. Nog zo’n goede reden om voor deze kleur te kiezen in het interieur! En je ziet het al op het beeld: ook tinten als grijs en roze passen goed bij elkaar. Zo vormt het roze een mooie lichte touch in de woonkamer.

Een roze vloerkleed in huis

Roze accessoires in de woonkamer

Ten slotte is het een idee om roze accessoires in de woonkamer te zetten – daarmee zit je simpelweg altijd goed. Hiermee wordt het namelijk nooit te veel van het goede, maar verwerk je nog altijd deze prachtige kleur in huis.

Op onderstaand beeld wordt dit bijvoorbeeld gedaan met gezellige kussens op de bank. Een fraai aanzicht! Maar denk ook aan roze lampen, roze klokken of roze bloempotten.

Roze in de woonkamer: hoe verwerk je deze kleur?

Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >

Terug naar overzicht >>