arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws » Ga je wonen in het buitenland? Zo regel je een internationale verhuizing!
Internationaal verhuizen

Ga je wonen in het buitenland? Zo regel je een internationale verhuizing!

Verhuizen naar het buitenland is een grote stap. Je moet allerlei dingen regelen, zoals je verblijfsvergunning en je papieren. Maar er is nog veel meer dat je moet doen! Wat dacht je van het verhuizen van je spullen en eventuele huisdieren? En hoe zit dat eigenlijk met de oplevering van je oude huis? Zó regel je een internationale verhuizing!

Verhuizen: zelf doen of laten doen?

Veel mensen denken dat ze wel ‘even’ zelf kunnen verhuizen. Maar een internationale verhuizing is toch anders. Het levert meer stress op, je moet verder weg en bovendien moeten de spullen waarschijnlijk ook langer reizen. Het is dus meestal verstandig om internationale verhuizingen uit te besteden aan een gespecialiseerd internationaal verhuisbedrijf. De spullen worden dan zo efficiënt mogelijk verpakt en ze worden keurig gebracht waar ze naartoe moeten. Dat kan direct naar het nieuwe adres met een vrachtwagen, maar je kunt ook een zeecontainer nodig hebben.

Internationaal verhuizen met een vrachtwagen

Als je binnen Europa blijft, kunnen je spullen meestal vervoerd worden met een vrachtwagen. Je kunt binnen de EU gemakkelijk de grenzen over. Natuurlijk hangt de methode van verhuizen samen met de kosten. Internationaal verhuizen kost met een vrachtwagen binnen Europa zo’n 5.000-7.000 euro als je naar Zuid-Frankrijk, Oostenrijk of Noord-Italië gaat. Blijf je dichterbij, dan liggen de kosten lager. En regel je zelf een vrachtwagen en neem je geen verhuisbedrijf in de arm, dan liggen de kosten natuurlijk ook lager.

Internationale verhuizing per zeecontainer

Een internationale verhuizing naar andere continenten gaat meestal per boot. Je spullen gaan in een zeecontainer mee naar het land van bestemming. Ga je naar Amerika, dan doen je spullen er gemiddeld zo’n 6 weken over om in een kustplaats afgeleverd te worden. Daarna moeten ze nog doorgebracht worden naar je bestemming, die soms nog enkele dagen reizen is. Ga je verhuizen naar Australië, dan vaart de boot er gemiddeld 8 weken over. En ook dan staan je spullen nog in de kustplaats en moet je vaak nog verder vervoer regelen. De kosten van een internationale verhuizing naar Amerika liggen dan ook rond de 8.000 euro en naar Australië rond de 10.000 euro. Ook hierbij helpt het om een internationaal verhuisbedrijf te regelen, want zij kunnen vaak voordeliger het vervoer naar de juiste bestemming regelen.

Handige tips bij het internationaal verhuizen

Ga je internationaal verhuizen, dan zijn er wat dingen waar je rekening mee moet houden. Dit zijn handige tips die je veel geld kunnen besparen!

  • Zorg voor een duidelijke verzekering tijdens het vervoer, laden en lossen van je spullen. Sommige internationale verhuisbedrijven hebben een standaard verzekering, maar andere hebben dat niet en dan moet je het zelf regelen.
  • Soms is het voordeliger om grote meubels achter te laten, te verkopen of weg te doen. Het vervoer is dan duurder dan wanneer je op de plaats van bestemming nieuwe meubels aanschaft. Een nieuwe bank hoeft bijvoorbeeld niet duur te zijn, maar het vervoer ervan kan best veel geld kosten.
  • Denk erom dat je al van tevoren de juiste papieren regelt. Maak overal een kopie van en bewaar deze bij elkaar in een map. Als je dan later een papier, laadbewijs of ander formulier zoekt heb je alles bij de hand.

Een internationale verhuizing is best spannend. Je moet overstappen naar een andere cultuur, zelfs al verhuis je naar België of Duitsland. Bovendien moet je veel dingen regelen. Vaak duurt een internationale verhuizing ook wat langer omdat je spullen langer onderweg zijn. Het is dan prettig als je samenwerkt met een goed verhuisbedrijf. Kies een verhuisbedrijf dat ervaring heeft met internationale verhuizingen, zodat je je daar geen zorgen om hoeft te maken.


Reageer

Lees ook:

Landelijke woonstijl: tuin- en interieurtips >
Handige tips om je tuin te vergroenen >
Geef ruimtes een nieuwe look met een steenstrip >
Help ik wil mijn huis snel verkopen: hoe pak ik dit aan? >
Dit zijn de voordelen van een boxspring bed >
Brand voorkomen in huis: praktische en eenvoudige tips >
Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur >
De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >
Makkelijke tips voor een energiezuinig huis >
Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >
Veilig klussen: deze spullen heb je nodig >
Ga jij je woning verbouwen? Gebruik tijdelijke opslag! >
8 belangrijke benodigdheden voor een verbouwing >
Infrarood verwarming: de nieuwe manier van verwarmen >
Veilig en streeploos de buitenramen schoonmaken >

Terug naar overzicht >>