arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Zo zorg je voor een persoonlijke look in je thuiskantoor
DIY: aan de slag in het thuiskantoor

Zo zorg je voor een persoonlijke look in je thuiskantoor

Het thuiskantoor: hier is het de bedoeling dat het de ideale omgeving vormt om je werk uit te voeren. Maar tegelijkertijd is het natuurlijk wel zo prettig om er ook wat gezelligheid terug te laten komen. Je brengt er immers behoorlijk wat uren van je tijd in door! In deze blog geven we tips: zo zorg je voor een persoonlijke look in je thuiskantoor.

Zet foto’s neer in de ruimte

Wat misschien wel de meest persoonlijke manier is om je thuiskantoor te stylen? Met foto’s! Er zijn een boel plekken in de ruimte te vinden waar je ze kwijt kunt. Zet ze op je bureau, in de kast of in de vensterbank – om maar wat voorbeelden te noemen.

Ben je bang dat je het hiermee wat te persoonlijk maakt? Zeker als je voor je werk klanten over de vloer krijgt, is het begrijpelijk dat je niet per se familiefoto’s in de ruimte tentoon wilt stellen. Maar er is gelukkig meer mogelijk dan een stel portretfoto’s. Denk aan omgevingsfoto’s van vakanties: daar heb je een boel herinneringen aan, zonder dat het meteen te veel van jezelf laat zien.

Zo zorg je voor een persoonlijke look in je thuiskantoor

Maak het levendig met planten

Een thuiskantoor kan al snel wat saai overkomen. Je hebt er immers verschillende essentials nodig: een bureau, boeken om in te werken, een goede stoel. Dat straalt allemaal maar weinig karakter uit. Met welk accessoire je dit beter kunt maken? De plant!

Wat ons betreft geldt de regel: hoe meer planten in je kantoor, hoe beter! Het zorgt allereerst voor een rustgevende omgeving – het lijkt net of je je in de natuur bevindt, als je veel planten neerzet. Ook zorgt het voor een gezonder klimaat in je werkruimte. En uiteindelijk krijg je daar ook nog eens een betere concentratie van!

DIY: maak zelf meubels en accessoires

Je kunt ook iets van jezelf in het thuiskantoor laten zien door aan de slag te gaan met het maken van meubels of accessoires! Ga bijvoorbeeld een dag aan de slag met hout, en timmer je eigen bureau of kastje in elkaar. Dat staat pas stoer in je kantoor! Iets om steeds weer met een trots gevoel naar te kunnen kijken.

Zo’n DIY project in het thuiskantoor hoeft overigens niet alleen van eigen hand te komen. Het is bijvoorbeeld ook een idee om een mooi knutselwerkje of een tekening van je kinderen op te hangen in de ruimte. Ook dat maakt de look persoonlijk!

DIY: aan de slag in het thuiskantoor

Souvenirs maken de look af

Waar we het in de eerste tip al even hadden over het plaatsen van vakantiefoto’s in de werkruimte, is het ook een idee om souvenirs een plekje te geven in het thuiskantoor. Nog zo’n perfect voorbeeld van een item waar jij herinneringen aan hebt, maar dat ook ideaal het doel van versiering dient.

Van grote tot kleine souvenirs: je bepaalt uiteraard zelf hoeveel plek je wilt toekennen aan dit idee. Van een klein detail dat je op je bureau plaatst tot een groot accessoire dat een hele hoek decoreert. Dat wordt voortaan genieten in je werkruimte!


Reageer

Lees ook:

Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan >
Kijken maar: verschillende voorbeelden van een tiny house >
Tips voor het organiseren van je make-up tafel >
Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >
Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis >
Zo ga je zelf groene stroom gebruiken >
Wat we kunnen leren van de Japanse interieurstijl >
Tips voor het inrichten van de babykamer >
Deze items zijn onmisbaar in een bohemian interieur >
Met deze tips ga je voor een knusse slaapkamer >
Buiten zijn en toch binnen zitten met een tuinkamer >

Terug naar overzicht >>