arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Houtblokken voor een haardvuur opbergen in huis: de mooiste ideeën
Geef hout voor de kachel een plekje in de muur

Houtblokken voor een haardvuur opbergen in huis: de mooiste ideeën

Heb je een kachel in huis? Wat een feest! Zeker tijdens de koude maanden van het jaar wil je hier natuurlijk goed gebruik van maken. Maar naast dat die kachel een mooie look kan kennen, doe je er ook goed aan om na te denken over de manier waarop je hout opbergt in huis. Zo maak je de uitstraling compleet!

Stop het hout in een grote rieten mand

Een van de meest eenvoudige manieren om hout voor een haardvuur op te bergen? Stop het in een mand! Dit hoeft heus niet saai te zijn – als je maar goed nadenkt over de look die de mand kent. Ga bijvoorbeeld voor een grote rieten mand. Een prachtig materiaal om het hout in te bewaren!

Hiermee sluit je ook nog eens goed aan op de trend van het moment: riet in huis! Zo’n mand is hier de perfecte vertaling van. Stijlvol, tijdloos en knus. Die mag dus zeker wel een plekje hebben in de woonkamer! Naast de kachel of naast de bank, bijvoorbeeld.

Houtblokken voor een haardvuur opbergen in huis: de mooiste ideeën

Geef hout een plekje in de muur

Het vergt misschien een kleine verbouwing, maar dan heb je ook wat: geef het hout in huis een plekje in de muur. Precies: ín de muur. Het idee hierbij is dat je een stuk ruimte uit de huidige muur verwijderd, waar je de blokken tussen kan opstapelen.

Dit is toch wel de mooiste methode om het hout helemaal te laten integreren met de rest van de ruimte. Het gaat zo immers niet langer om een losstaand item in de kamer! Of je dit idee nu uitwerkt naast een haardvuur of juist op een andere plek in de woonkamer: dat is natuurlijk allemaal mogelijk. Een mooie, strakke muur ernaast maakt de look af: dit zorgt voor een speels contrast.

Geef hout voor de kachel een plekje in de muur

Plaats houtblokken op de kachel

Een andere manier om het hout te integreren met de ruimte of de kachel? Door het hout hierop te plaatsen. Controleer natuurlijk wel grondig of de kachel hiervoor geschikt is: het moet niet te warm worden. Als dit idee een veilige uitwerking kent of als je dit idee alleen toepast op het moment dat de kachel uitstaat, ziet het er in ieder geval beeldschoon uit.

Leg de blokken gewoon los neer op de kachel, of plaats ze bijvoorbeeld in een mandje. Het is maar net welke look je het meest aanstaat: het een staat wat rommeliger, het ander wat strakker.

Houtblokken op de kachel: een sfeervolle look

Het inbouwen van de ruimte naast de kachel

Ten slotte tippen we het idee om houtblokken in te bouwen in de ruimte naast de kachel. Zo maak je er een gezellige hoek van! Het voordeel: je kunt de houtblokken opstapelen zo hoog als je maar wilt. En tegelijkertijd kost dit idee minder moeite dan het geven van een plekje aan het hout in de muur.

Wat hier nu zo handig aan is, is dat je een flinke voorraad naast de kachel kwijt kunt. Dat scheelt natuurlijk weer een hoop gesjouw. En dat is nog niet alles: het ziet er ook gewoon beeldschoon uit. Kies jouw favoriet en berg de houtblokken op in huis op geheel stijlvolle wijze!

Houtblokken opbergen naast de kachel: zo doe je dat


Reageer

Lees ook:

Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Het kiezen van een mooie bank >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >
Geef je interieur een make-over met zelfklevende tegels >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >

Terug naar overzicht >>