arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » De ronde eettafel: om deze 5 redenen is ‘ie zo populair!
De ronde eettafel: om deze 5 redenen is ‘ie zo populair!

De ronde eettafel: om deze 5 redenen is ‘ie zo populair!

Grote kans dat je ‘m weleens ergens voorbij hebt zien komen: de ronde eettafel. Dit is dan ook een enorm populair meubelstuk, dat met de tijd alleen maar meer geliefd wordt. Wat is de reden dat de ronde eettafel zo trending is? Wat zijn de voordelen van zo’n ronde tafel ten opzichte van een vierkant of rechthoekig model? We leggen je er graag meer over uit!

Anders dan anders

Zeker als je al jarenlang een vierkante of rechthoekige eettafel in huis hebt staan, zorgt een ronde eettafel echt voor een andere look in huis. Dat maakt het dan ook zo leuk om hiermee af te wisselen! Ook kun je het zo stellen dat een vierkante of rechthoekige tafel nog altijd een vaker gekozen keuze is, wat betekent dat je een uniekere keuze maakt met een eettafel rond. Perfect als je het liefst een bijzondere styling in je woning hebt! Van een houten eettafel tot een design van metaal: er is genoeg om uit te kiezen.

De ronde eettafel: om deze 5 redenen is ‘ie zo populair!

Een ronde vorm oogt sfeervoller

Ronde vormen zorgen voor een vriendelijke uitstraling in je interieur. Er zitten immers geen hoeken aan zo’n eettafel rond, wat er gevoelsmatig aan bijdraagt dat zo’n tafel een vriendelijkere look kent. Het klinkt misschien wat overdreven, maar heeft weldegelijk een effect in het interieur! Zeker als je meerdere ronde vormen in je woning terug laat komen, om dit effect te vergroten.

Ronde eettafel is veiliger voor kleine kinderen

We noemden hierboven al dat de ronde tafel natuurlijk geen punten in de hoeken bevat: dat maakt zo’n tafel ook een veiligere keuze voor kleine kinderen. Ze kunnen immers niet hun hoofdje stoten tegen de punt. Wel zo’n prettige gedachte! Dit maakt ronde tafels niet alleen een stijlvolle keuze voor je interieur, maar ook nog eens een veilige en praktische keuze!

De ronde eettafel: om deze 5 redenen is ‘ie zo populair!

Ronde eetkamertafel: voor klein of groot gezelschap

Ronde eettafels zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Of je er nu met veel of weinig personen aan wilt eten. Wil je dit kunnen afwisselen? Ga dan voor een ronde eettafel die uitschuifbaar is: zo kun je ‘m groter en ook weer kleiner maken. Als je bijvoorbeeld regelmatig visite over de vloer hebt, is dat een ideale optie.

Gezellig tafelen, geheel in stijl

Ten slotte vinden we dat de ronde eettafel maakt dat je geheel in stijl knus kunt dineren. Ga voor die gezellige look aan de eettafel. De tafel is er in veel soorten te vinden: kies de ronde tafel uit die jij het fraaist vindt. Denk aan een zwarte ronde eettafel, passend bij een stoer interieur. Maar ook een ronde witte eettafel is zeker een optie, voor juist weer een zachtere look. Of ga voor een natuurlijke styling met een ronde eettafel van hout, zoals een ronde eiken eettafel: daar raak je écht nooit op uitgekeken.


Reageer

Lees ook:

Gele keuken inrichten: de mooiste voorbeelden >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >
Je woonkamer een snelle make over geven; zo doe je dat! >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
Je woonkamer gezelliger maken: dit zijn de beste tips! >
De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks >
Tips voor het kopen van een vloerkleed voor in je interieur >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Wat zijn de voordelen van rolluiken? >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >

Terug naar overzicht >>