arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » 4 dingen die je niet mag vergeten bij het kopen van een tafel

4 dingen die je niet mag vergeten bij het kopen van een tafel

Als je op zoek bent naar een nieuwe eettafel of salontafel, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In het onderstaande artikel delen we 4 belangrijke aandachtspunten om de zoektocht naar de perfecte tafel makkelijker te maken. Door rekening te houden met deze verschillende aspecten, vind je zeker een tafel die helemaal aansluit bij jouw wensen. Veel succes!

1. Geschikt formaat en passende vorm

Het formaat van de tafel is een van de belangrijkste aspecten. Het meubelstuk moet tenslotte bij jou in de woonkamer of eetkamer passen. Het moet niet te groot zijn en de looproute blokkeren, maar ook niet te klein uitvallen. Vergeet daarom niet om eerst de ruimte waar de nieuwe tafel komt te staan nauwkeurig op te meten. Probeer eventueel met stukjes tape op de grond in te schatten wat het ideale formaat van de tafel zou zijn. Noteer alle afmetingen op papier of in je telefoon. Denk vervolgens na over de vorm van de tafel. Wil je een statement maken met een robuuste rechthoekige tafel of juist meer bewegingsruimte creëren met een compacte ronde tafel?  

2. Materiaal van het tafelblad

Verdiep je in de verschillende materiaalsoorten. Welke uitstraling spreekt je het meeste aan, wat past goed bij je huidige interieur en hoe zit het qua onderhoud? Een tafel van eikenhout is vaak een goede keuze. Het kan namelijk wel tegen een stootje, heeft een lange levensduur en is verkrijgbaar in verschillende kleuren/stijlen.

3. Afwerking van het tafelblad

Als je kiest voor een houten tafel, is het belangrijk om te kijken naar de afwerking van het tafelblad. Onbewerkt hout heeft een prachtige natuurlijke uitstraling, maar is ook gevoeliger voor beschadigingen. Als je het tafelblad goed wil beschermen zonder de natuurlijke look te verliezen, kun je het laten behandelen met een ultra matte laklaag. Een andere optie is om het hout juist een andere kleur te geven met een speciale olie. Met de juiste afwerking wordt de houten tafel onderhoudsvriendelijker en heb je er langer plezier van. Laat je adviseren over de behandelmogelijkheden voor de houten tafel die jij op het oog hebt.

4. Stijl van het onderstel

Vergeet tot slot niet om te kijken naar de stijl van het onderstel. De poten maken de tafel pas echt compleet. Je kunt kiezen tussen verschillende posities, vormen, materialen en kleuren. Het is ook mogelijk om een los tafelblad te combineren met losse poten. Zo kun je zelf jouw perfecte tafel samenstellen. Ideaal toch?


Reageer

Lees ook:

Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Weet jij soms ook niet meer waar je al je kleding moet laten? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Decoreren met een persoonlijke twist: 3 tips >
Slaap jij wel goed? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Waarom woonaccessoires in huis onmisbaar zijn >
Eetkamer inrichten Vergeet deze meubelen niet! >
Aluminium jaloezieën: ideale raamdecoratie voor de badkamer >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Zo creëer je de perfecte sfeer in een kleine woning >
Zo richt jij een sfeervolle eetkamer in >

Terug naar overzicht >>