arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden

De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden

We hebben er allemaal eentje in huis staan: een eettafel! Onmisbaar in elk interieur. Hoewel je gewoon een simpele tafel in huis kunt halen zonder er verder over na te denken, kun je juist ook echt een eyecatcher maken van je eettafel in de woonkamer. Kijk mee: we delen de móóiste voorbeelden van trendy houten eettafels met je!

De grote houten eettafel

Met een grote houten eettafel zit je echt altijd goed. Dit is en blijft toch wel dé klassieker onder de eettafels. Het staat zo gezellig, zo’n groot pronkstuk in de kamer! Het liefst passen er lekker veel stoelen aan de tafel – voor een ultiem gevoel van gastvrijheid. Het design kan gewoon eenvoudig zijn, zoals we zien op onderstaand voorbeeld. Meer is er niet nodig! Mooi detail trouwens ook, die houten bank bij de eettafel.

Lees ook! De bank naast de eettafel: voorbeelden en inspiratie

De grote houten eettafel

Een eettafel met een robuust onderstel

Niet alleen het tafelblad telt mee, ook het onderstel! Hieronder zien we een stralend voorbeeld van een eettafel met een robuust onderstel. Daar vallen toch meteen alle ogen voor? Door voor zo’n donkere kleur te kiezen, valt het contrast nog meer op.

Een eettafel met een robuust onderstel

Een houten eettafel met metalen poten

Op onderstaand voorbeeld zien we ook een uniek onderstel, maar dan weer op sierlijkere wijze. Een eettafel van hout in combinatie met metaal bij het onderstel staat hartstikke stoer – bijvoorbeeld in een modern interieur met een minimalistische vibe.

Een houten eettafel met metalen poten

Een eettafel van hout met een landelijke sfeer

Ben je fan van de landelijke woonstijl? Dat is ook zeker een optie, zoals we hieronder zien. De stijl van het tafelblad is vrij algemeen en basic, maar het is juist het onderstel dat het plaatje compleet maakt. De sierlijke poten passen perfect in een landelijk interieur. Nogmaals het bewijs: het onderstel van een tafel is net zo belangrijk als het blad!

Een eettafel van hout met een landelijke sfeer

De ronde houten eettafel

Een échte trendy houten eettafel? Dat is een ronde houten eettafel! Dit model is weer helemaal terug van weggeweest. En eerlijk is eerlijk: zo’n ronde eettafel van hout ziet er zó gezellig uit. De vorm is sierlijk en verwelkomend. Wel even checken of je genoeg ruimte hebt voor zo’n tafel in je woning: qua diameter neemt ‘ie zo al gauw meer plek in beslag.

De ronde houten eettafel

Houten eettafel met meerdere planken

Hou je wel van een robuuste eettafel van hout? Dan is onderstaand voorbeeld echt iets voor jou: deze tafel lijkt nog een beetje ‘onafgewerkt’, omdat de planken er zo duidelijk in terug zijn te zien. Je moet ervan houden, maar opvallen doet zo’n tafel zeker!

Houten eettafel met meerdere planken

Eettafel van wit hout

We sluiten af met een basic voorbeeld van een houten tafel: een eettafel van wit hout. Het grote voordeel? Zo’n eettafel past in werkelijk ieder interieur. En je bent de witte kleur ook niet zo gauw zat: het is een tijdloze tafel. En als je voor een massief houten eettafel kiest, heb je nog altijd een tafel met karakter. Zeker een aanrader in je woning!

Eettafel van wit hout

Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >

Terug naar overzicht >>