arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Hoe zorg je altijd voor een gezellige look bij de eettafel?
Hoe zorg je altijd voor een gezellige look bij de eettafel?

Hoe zorg je altijd voor een gezellige look bij de eettafel?

De eettafel is een belangrijk centraal punt in elke woning! En als je er een leuk dinertje geeft, zorg je natuurlijk dat de boel gezellig is aangekleed. Maar het liefst wil je dat de eethoek er áltijd mooi uitziet, niet alleen als er wordt gegeten. Hoe je daarvoor zorgt? Lees onze handige tips!

De eettafel zelf

We beginnen bij de basis: de eettafel zelf! Het gaat er namelijk niet alleen om wat er óp de tafel staat. Mooie eettafels zorgen absoluut voor meer sfeer in je woonkamer. Kies de stijl uit die helemaal bij jouw interieur past. Van een robuuste tafel van doorleefd hout tot juist een minimalistische tafel met metalen details. Alles is er te vinden! En denk ook na over de gewenste vorm. Zo is een eettafel rond een trendy tafel – daarmee kies je voor een ware eyecatcher in huis. De ronde vorm zorgt zeker voor meer gezelligheid in huis!

Plantjes op tafel

Kamerplanten zijn niet meer weg te denken uit het interieur! En ook op je eettafel kun je ze goed kwijt. Zorg voor een leuke bloempot en een vrolijke plant – en geef ‘m een plekje op de hoek van de tafel. Heb je een grote eettafel? Dan kun je meerdere plantjes bij elkaar plaatsen, voor een extra speels resultaat.

Een verse bos bloemen

Met een verse bos bloemen zorg je meteen voor sfeer in huis! En op de eettafel komt een bos bloemen vaak het best tot recht – hier kijk je er immers lekker vaak naar. Of je ‘m nu in de hoek van de tafel of juist in het midden plaatst: een bos bloemen staat overal goed. Zeker als je de bloemen in een leuke vaas zet!

De kaarsjes aan

Voor sfeer in huis zorg je ook zeker met kaarsen op de eettafel. En het is niet alleen leuk om kaarsen op tafel te hebben staan als je aan het eten bent. Ze kunnen daar gewoon altijd blijven staan, om de hele dag door voor sfeer te zorgen! In de avond is het gezellig om ze aan te steken, maar ook als kaarsen niet aan staan, zorgen ze voor gezelligheid in je woonkamer. Kies ook eens voor gekleurde kaarsen op tafel, in bijvoorbeeld donkerrood, zachtroze of lichtblauw. Die vallen nog meer op!

Een mooi boek op tafel

Boeken in huis geven karakter! En hoewel je ze natuurlijk in een boekenkast kwijt kunt, staan ze ook leuk op tafel. Zeker als je een boek met een bijzondere kaft uitkiest, of juist met veel afbeeldingen binnenin. Je kunt zelfs een standaard neerzetten voor zo’n zogenoemd koffieboek. Of leg een stapeltje met een aantal boeken neer – ook dat oogt meteen gezellig.

Een fruitschaal op de eettafel

De eettafel is de uitgelezen plek om de fruitschaal op neer te zetten. De kleuren van het fruit complimenteren iedere woonkamer. Zonde dus om zo’n kleurrijke schaal ergens in een hoekje weg te werken. Zeker als je voor een mooie fruitschaal zorgt, bijvoorbeeld van warmkleurig hout, zorg je zo voor een fraaie toevoeging aan de eethoek.

Leuke onderzetters op tafel

Ten slotte zijn leuke onderzetters voor glazen of bekers dé ideale finishing touch om je eettafel aan te kleden. Ze zijn er in allerlei soorten en maten te vinden – kies ze bijvoorbeeld uit in je lievelingskleur. Mooie onderzetters zijn niet alleen praktisch in gebruik, maar zijn ook decoratieve sfeermakers. Geef ze een mooi plekje op de tafel, waar je ze bijvoorbeeld opstapelt. Het zijn de kleine dingen die de look compleet maken!


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >

Terug naar overzicht >>