arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Lege ruimte in je woonkamer? Dit kun je ermee doen!
Lege ruimte in je woonkamer? Dit kun je ermee doen!

Lege ruimte in je woonkamer? Dit kun je ermee doen!

Ontzettend veel mensen hebben het afgelopen jaar hun huis flink verbouwd of opnieuw ingedeeld. Niet zo gek natuurlijk, want dat was een van de weinige dingen die je on doen en waar je de meeste tijd doorbracht. Waarschijnlijk heb je je woonkamer al volledig gestyled en ingedeeld zoals jij dat wilt, maar heb je dat ene hoekje waar je niet zo goed van weet wat je ermee moet. Soms is de inspiratie gewoon even op. Maar niet getreurd, want we hebben drie leuke ideeën voor je klaarstaan ter inspiratie.

Plaats een mooie vloerlamp

Verlichting kan een hoop doen voor de sfeer en stijl in je woonkamer. Het effect van goede verlichting wordt vaak onderschat, terwijl je hier juist een enorme verandering mee kunt aanbrengen. Plaats op die lege plek in jouw woonkamer bijvoorbeeld een bijzondere vloerlamp welke niet alleen voor extra licht zorgt, maar ook bijdraagt aan het interieur. Vloerlampen zijn er in allerlei soorten en maten en kunnen goed dienen als decoratie.

Een bijzonder decoratieobject

Heb je een kleinere hoek over in je woonkamer, dan is dit de ideale plek voor wat kunst of mooie decoratie. Heb je bijvoorbeeld een mooi kunstobject op zolder staan die nog geen mooie plek heeft gekregen of heb je juist iets speciaals op het oog wat hier mooi past? Kijk vooral of je de hoogte in kunt met dit object, aangezien je niet veel ruimte hebt. Een grote spiegel is ook een perfect object voor deze plek, maar een groots staand schilderij kun je hier ook mooi plaatsen. De opties zijn eindeloos, maar wees vooral een beetje creatief.

Een stijlvolle poef of fauteuil

Een stijlvolle poef of fauteuil

Als het een ruime, lege plek is dan kun je ervoor kiezen om hier een leuke leeshoek van te maken waar je even je eigen ding kunt doen. Uiteraard hoeft het niet direct een leeshoek te zijn, je kunt hier ook prima een filmpje kijken of een andere hobby die je zittend kunt doen. Plaats hier een leuke poef of luxe fauteuil waar je lekker neer kunt ploffen met een goed boek, breiwerk of tablet. Als je nog ruimte over hebt kun je er nog een klein bijzettafeltje naast zetten voor je kop thee en zo heb je de perfecte hoek gecreëerd waar je je even kunt terugtrekken!


Reageer

Lees ook:

Het kiezen van een mooie bank >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
De woonkamer upgraden: hoe zorg je hier voor een luxere uitstraling? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Je planten afstoffen? Dít is waarom je dat moet doen! >
Comfortabele woonkamer inrichten: 5 slimme tips >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >

Terug naar overzicht >>