arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Je woonkamer een snelle make over geven; zo doe je dat!
Je woonkamer een snelle make over geven; zo doe je dat!

Je woonkamer een snelle make over geven; zo doe je dat!

Soms wil je gewoon even wat anders. Dan kijk je naar je woonkamer, badkamer of slaapkamer en mis je iets of wil je wat veranderen. Klinkt dit herkenbaar en zie jij een ruimte in huis die je graag zou willen veranderen? Natuurlijk kun je niet direct de boel volledig omgooien en nieuwe meubels kopen, want dit kost ontzettend veel geld. Daarnaast is dit vaak niet nodig en kun je ook met wat subtiele aanpassingen een groots verschil maken. We geven je graag wat inspiratie, zodat jij binnen een weekend weer blij bent met je huis.

Schilder een accentmuur

Een accentmuur is helemaal hip en dit hoeft echt niet in een mega felle of opvallende kleur. Zijn nu bijvoorbeeld al je muren wit, dan kun je een muur in een aardetint verven of een donkergroenen kleur. Met een laag sikkens verf kun je in een handomdraai een ruimte transformeren, want dit dekt als een tierelier. Als je de accentmuur niet teveel wilt laten opvallen, kun je kiezen voor een extra matte tint. Wij raden bijvoorbeeld de sikkens alphacryl pure mat sf aan, omdat deze glans tegengaat. Hierdoor wordt de accentmuur niet te heftig en kun je in een handomdraai een prachtige accentmuur maken.

Schilder een accentmuur

Plaats een vloerkleed

Een vloerkleed kan een hoop veranderen in een ruimte. Zo kun je die kille vloer een warme touch geven door een fijn vloerkleed te plaatsen. Deze kun je bijvoorbeeld in het zitgedeelte neerleggen, maar ook in een hoekje in de kamer die je wat meer aan wilt kleden. Iedereen heeft wel een hoekje in huis waar ze niet zo goed van weten hoe ze deze willen stylen. Met een mooi vloerkleed, een staande lamp en wat decoraties kom je een heel eind. Daarbij staat dit ook nog eens ontzettend gezellig!

Hang nieuwe gordijnen op

Met de koudere maanden in aantocht is het misschien tijd voor nieuwe raambekleding. Niet alleen omdat goede raambekleding ook goed isoleert, waardoor je minder hoeft te stoken, maar ook omdat dit een stuk gezelliger oogt. Wanneer het al vroeg donker wordt, heb je al snel het gevoel in de schijnwerpers te zitten in de huiskamer. Met fijne gordijnen kun je de boel wat meer privé maken en lekker knus op de bank kruipen. Daarnaast bekleden gordijnen een groot oppervlak, dus kun je direct een heel andere sfeer creëren zonder al te veel moeite.


Reageer

Lees ook:

Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >
Je woonkamer gezelliger maken: dit zijn de beste tips! >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Wat zijn de voordelen van rolluiken? >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >
Je huis opgeruimd houden met kids: zó pak je het slim aan! >
Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis? >
Lege ruimte in je woonkamer? Dit kun je ermee doen! >
Zo geef je jouw woonkamer een industriële touch >

Terug naar overzicht >>