arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips

Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips

Je wilt uiteraard dat je kids thuis lekker kunnen spelen! Of dat nu op de kinderkamer of in de woonkamer is: het inrichten van een leuke speelhoek is toch wel een kunst. Kun je wel wat handige tips gebruiken? Lees dan gauw verder.

Speelhoek inrichten: afzonderlijke ruimte

Ga je een speelhoek in de woonkamer inrichten? Dat kan zeker! Denk er wel aan dat kinderen het fijn vinden om een beetje afgezonderd te zitten tijdens het spelen, voor een veilig gevoel en net wat meer privacy. Zo kunnen ze rustig spelen. Een tipi in de kinderhoek in de woonkamer is daarom een perfecte toevoeging, zoals we zien op de onderstaande afbeelding. Je kunt nog altijd een oogje in het zeil houden, en voor je kind creëer je een leuk hoekje. Het ziet er ook nog eens gezellig uit! Zeker iets om mee te nemen dus, bij een speelhoek maken in de woonkamer.

Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips

Varieer met speelgoed bij de speelhoek in huis

Om de speelhoek in huis interessant te houden voor je kinderen, is het zaak om er veel verschillend speelgoed neer te leggen. Leg in elk hoekje bijvoorbeeld weer iets anders neer, zodat je kind zelf kan kiezen waar hij of zij mee wil spelen. Zeker bij een speelhoek voor een peuter of een speelhoek voor een kleuter heeft dit voordelen voor de ontwikkeling: je kindje leert kiezen, en kan verschillende dingen ontdekken in de speelhoek. Ga je een speelhoek in een kleine woonkamer inrichten? Dan heb je natuurlijk maar beperkte ruimte: het is een idee om het speelgoed van tijd tot tijd af te wisselen.

Speelhoek tips: rommel maken moet kunnen

Het is belangrijk dat je kind zich niet in hoeft te houden in de speelhoek. Hier moet gewoon rommel gemaakt kunnen worden, als je kind bijvoorbeeld gaat tekenen of knutselen. Zorg eventueel voor bescherming op de vloer en de muren, middels een vloerkleed of lakens. Of zet er een bureautje neer dat niet mooi hoeft te blijven. En voeg natuurlijk genoeg speelgoed toe waarmee kan worden gekliederd! Verf, stiften en klei bijvoorbeeld.

Speelhoek tips: rommel maken moet kunnen

Veiligheid bij een speelhoek inrichten

Tot slot is het bij de speelhoek ideeën belangrijk om aan de veiligheid te denken. Met een hoogpolig kleed op de vloer zorg je voor een zachte ondergrond. Is je kind graag aan het ravotten? Geen punt als je denkt aan bescherming. Kies er verder het liefst voor om de kinderhoek in de woonkamer een stukje van de wand af te houden, zodat er minder snel tegen de muur kan worden gestoten. Hoe meer ruimte er om de speelhoek heen is, hoe relaxter je kind hier kan spelen!


Reageer

Lees ook:

De 5 grootste voordelen van een warmtepomp >
Tips voor het maken van een plantenwand >
Hoe en waarom een lichtkoepel isoleren? >
Nieuwe tuinset? Zo zorg je ervoor dat hij mooi blijft! >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
8 redenen om HPL platen te gebruiken voor je verbouwing >
Nieuw huis gekocht? Met deze klussen kun je direct aan de slag! >
Aan de slag met kwaliteitsgereedschap >
Zo maak je de verbouwing tot een succes >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
Minder energieverbruik in huis met deze tips >
Tips voor het kopen van een werkbank >
Creëer een fijn thuiskantoor met deze 4 x tips! >
Badkamer verbouwen met een laag budget; onze aanbevelingen! >
Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning >

Terug naar overzicht >>