arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips

Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips

Je wilt uiteraard dat je kids thuis lekker kunnen spelen! Of dat nu op de kinderkamer of in de woonkamer is: het inrichten van een leuke speelhoek is toch wel een kunst. Kun je wel wat handige tips gebruiken? Lees dan gauw verder.

Speelhoek inrichten: afzonderlijke ruimte

Ga je een speelhoek in de woonkamer inrichten? Dat kan zeker! Denk er wel aan dat kinderen het fijn vinden om een beetje afgezonderd te zitten tijdens het spelen, voor een veilig gevoel en net wat meer privacy. Zo kunnen ze rustig spelen. Een tipi in de kinderhoek in de woonkamer is daarom een perfecte toevoeging, zoals we zien op de onderstaande afbeelding. Je kunt nog altijd een oogje in het zeil houden, en voor je kind creëer je een leuk hoekje. Het ziet er ook nog eens gezellig uit! Zeker iets om mee te nemen dus, bij een speelhoek maken in de woonkamer.

Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips

Varieer met speelgoed bij de speelhoek in huis

Om de speelhoek in huis interessant te houden voor je kinderen, is het zaak om er veel verschillend speelgoed neer te leggen. Leg in elk hoekje bijvoorbeeld weer iets anders neer, zodat je kind zelf kan kiezen waar hij of zij mee wil spelen. Zeker bij een speelhoek voor een peuter of een speelhoek voor een kleuter heeft dit voordelen voor de ontwikkeling: je kindje leert kiezen, en kan verschillende dingen ontdekken in de speelhoek. Ga je een speelhoek in een kleine woonkamer inrichten? Dan heb je natuurlijk maar beperkte ruimte: het is een idee om het speelgoed van tijd tot tijd af te wisselen.

Speelhoek tips: rommel maken moet kunnen

Het is belangrijk dat je kind zich niet in hoeft te houden in de speelhoek. Hier moet gewoon rommel gemaakt kunnen worden, als je kind bijvoorbeeld gaat tekenen of knutselen. Zorg eventueel voor bescherming op de vloer en de muren, middels een vloerkleed of lakens. Of zet er een bureautje neer dat niet mooi hoeft te blijven. En voeg natuurlijk genoeg speelgoed toe waarmee kan worden gekliederd! Verf, stiften en klei bijvoorbeeld.

Speelhoek tips: rommel maken moet kunnen

Veiligheid bij een speelhoek inrichten

Tot slot is het bij de speelhoek ideeën belangrijk om aan de veiligheid te denken. Met een hoogpolig kleed op de vloer zorg je voor een zachte ondergrond. Is je kind graag aan het ravotten? Geen punt als je denkt aan bescherming. Kies er verder het liefst voor om de kinderhoek in de woonkamer een stukje van de wand af te houden, zodat er minder snel tegen de muur kan worden gestoten. Hoe meer ruimte er om de speelhoek heen is, hoe relaxter je kind hier kan spelen!


Reageer

Lees ook:

Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >
Hoe krijg je meer zonlicht in je woning? >
Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >

Terug naar overzicht >>