arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Ventilatiesysteem van goede kwaliteit
Ventilatiesysteem van goede kwaliteit

Ventilatiesysteem van goede kwaliteit

Ben je op zoek naar een nieuw ventilatiesysteem voor jouw woning? Dan is het te allen tijde raadzaam om te kiezen voor een ventilatiesysteem van goede kwaliteit. Een ventilatiesysteem bepaalt de luchtkwaliteit in huis. En de luchtkwaliteit is weer van grote invloed op jouw wooncomfort en op jouw gezondheid. Onderschat het belang van goede ventilatie dus niet en investeer in een ventilatiesysteem van goede kwaliteit.

Balansventilatie: een duurzame keuze

Er zijn verschillende soorten ventilatiesystemen verkrijgbaar waarmee jij de luchtkwaliteit in huis kunt optimaliseren. Een steeds populairder wordende manier van ventileren is balansventilatie. Dit ventilatiesysteem wordt ook wel ventilatie met warmteterugwinning genoemd. Bij deze manier van ventileren gaat er geen energie verloren. De warmte van de vervuilde lucht wordt als energie gebruikt voor de verwarming van de binnenkomende lucht. De lucht die binnenkomt wordt gefilterd via WTW filters. Zo worden fijne deeltjes en andere schadelijke stoffen geweerd. Omdat er geen energie verloren gaat is er sprake van balans tussen de inkomende- en uitgaande lucht. Balansventilatie is dan ook met recht een duurzame keuze te noemen. Deze duurzaamheid heeft betrekking op het milieu. Maar balansventilatie is ook nog eens duurzaam voor jouw portemonnee!

Jouw woning mechanisch ventileren

Jouw woning mechanisch ventileren

Balansventilatie is duurzaam en goedkoop en wordt daardoor steeds populairder. Maar er is nog een ventilatiesysteem dat populair is in Nederland. Het betreft de mechanische ventilatie. Heel veel woningen in Nederland zijn voorzien van dit type ventilatiesysteem. Dit ventilatiesysteem wordt ook wel ventilatiesysteem C genoemd. Bij dit ventilatiesysteem wordt de vervuilde lucht afgevoerd via een mechanische ventilatiebox. De schone lucht komt vervolgens binnen via ventilatieroosters. Je kunt dus eigenlijk stellen dat mechanische ventilatie een combinatie van mechanisch ventileren en natuurlijk ventileren is. Dit in tegenstelling tot balansventilatie waarbij wel sprake is van één systeem. Dit neemt overigens niet weg dat ventilatiesysteem C wel degelijk ook heel effectief is.

Waarom ventileren zo belangrijk is

Het belang van een goed ventilatiesysteem wordt nog weleens onderschat. En dat is eigenlijk heel kwalijk. Want een kwalitatief goed ventilatiesysteem is onwijs belangrijk. Woningen worden tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. Dit is voor de maandelijkse energierekening heel erg fijn. Met een goede isolatie blijft de warmte beter hangen waardoor je op je maandelijkse stookkosten bespaart. Maar het betekent ook dat de vervuilde lucht in huis blijft hangen. En langdurig tijd spenderen in deze vervuilde lucht is schadelijk voor de gezondheid. Het is daarom van belang dat je jouw goed geïsoleerde woning eveneens van een goed ventilatiesysteem voorziet. Een goed ventilatiesysteem optimaliseert het binnenklimaat en daarmee jouw wooncomfort.


Reageer

Lees ook:

De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Een knusse woning: vijf tips voor het inrichten van je woning >
Hoe zit het precies met de hypotheek als je gaat scheiden? >
Natuurlijke schoonheid: Houten loungeset voor buiten >
Welk type zonnepaneel is geschikt voor jou? >
Zwarte aluminium deuren >
Zo kan je jouw kunststof kozijn onderhouden >
3 tips om je dak goed, mooi en strak af te werken >
Maak van je woonhobby je beroep! >
5 tips hoe je jouw vloer weer als nieuw laat schijnen! >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Organiseer je garage optimaal met deze tips >
Het juiste internetabonnement kiezen: waar moet je op letten? >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >

Terug naar overzicht >>