arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Sporten in huis: zo pak je dit aan in je interieur
Sporten in huis: zo pak je dit aan in je interieur

Sporten in huis: zo pak je dit aan in je interieur

De een heeft een abonnement op de sportschool, de ander sport liever thuis – het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Gelukkig is het vandaag de dag steeds eenvoudiger om thuis je sportroutine uit te voeren. Daar gaan we het dan ook over hebben in deze blog! Hoe zorg je voor de juiste items in huis, zonder dat dit meteen een funest wordt voor je interieur?

Haal multifunctionele items in huis

Bij sportaccessoires denken we toch al snel aan items die we niet per se mooi vinden in onze leefomgeving. Voor een deel van deze accessoires geldt dit inderdaad, en is er niet zo snel een oplossing te vinden. Maar wie creatief is, komt al een heel eind!

Kies voor multifunctionele items: spullen die je zowel kunt gebruiken voor het sporten als voor een andere functie in je interieur. Waar je aan moet denken? Een zacht tapijt staat stijlvol onder de bank en is net zo goed geschikt om oefeningen op te doen. Een yogabal in een kek kleurtje is uiteraard bedoeld om mee te sporten, maar kan ook worden ingezet als bureaustoel. Combineren maar!

Ga voor multifunctionele items in huis: geschikt voor sporten en voor je interieur

De extra kamer als sportkamer

Heb je een kamer over in huis? Grote kans dat deze nu vol staat met bijvoorbeeld rommel of de was. Handig natuurlijk, maar kun je dit niet nog net wat beter indelen? Stapel die spullen goed op, maak extra ruimte vrij. Dit vormt al snel een prima sportplek!

Het grote voordeel dat hierbij komt kijken: je hebt de luxe om thuis te kunnen sporten en tegelijkertijd liggen de sportspullen hierbij niet in het zicht. Hier kun je bijvoorbeeld gerust je gewichten of andere apparaten kwijt.

Altijd ruimte vrij in de woonkamer

Wie niet de luxe heeft van een extra kamer, doet er goed aan om altijd wat ruimte vrij te houden in de woonkamer. Dit kan namelijk ook een prima plek vormen om wat uurtjes per week sportend in door te brengen. En als de ruimte op dat moment al vrij is, maakt dat het wel zo gemakkelijk.

Zorg dus bijvoorbeeld voor genoeg plek tussen de zithoek en de eettafel. Dan kun je hier zo aan de slag met fitnessen of hoepelen – wat je ook wilt doen. Laat het je niet te veel moeite kosten. En in de tijd dat je niet bezig bent met het uitoefenen van je sport? Dan ziet de woonkamer er heerlijk ruimtelijk uit: dat is ook wat waard!

Sporten in huis: zo pak je dit aan in je interieur

Mooie opbergers voor je sportspullen

Sportapparaten slingeren al snel in het rond. Dat heb je misschien wel gemerkt in de sportschool, maar zal ook bij je thuis gelden. Daarom is het belangrijk om na te denken over mooie opbergers. Haal bijvoorbeeld dozen of boxen in huis waar je het spul in kwijt kunt.

Die dozen zet je vervolgens bijvoorbeeld weer in de kast – je moet er natuurlijk wel een beetje snel bij kunnen komen. Het vormt de ideale middenweg tussen spullen die altijd in het zicht liggen en spullen die je helemaal uit het oog verliest. Op naar een boel sportiviteit in huis!


Reageer

Lees ook:

Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Aluminium jaloezieën: ideale raamdecoratie voor de badkamer >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
De woonkamer upgraden: hoe zorg je hier voor een luxere uitstraling? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Nederlanders investeren massaal in een kantoor aan huis >

Terug naar overzicht >>