arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Planten in de badkamer? Prachtig!
De grote plant mag niet ontbreken in de badkamer

Planten in de badkamer? Prachtig!

We kunnen er vandaag de dag niet meer omheen: de enorme planten trend in de interieurwereld. De urban jungle is niet meer weg te denken – planten mogen overal, je hebt er eigenlijk nooit genoeg van. Dat geldt dan ook voor iedere ruimte in je interieur. Zo ook de badkamer! Durf hier uit te pakken met groene vrienden. In deze blog laten we je verschillende voorbeelden zien.

De grote plant in de badkamer

We pakken het meteen goed aan: ga voor een grote plant in de badkamer. Zo een die je eigenlijk niet uit het oog kunt verliezen, die een centrale rol speelt in de ruimte. Wat een prachtig aanzicht! Hoe groter je badkamer is, hoe meer ruimte er uiteraard is voor een plant als deze. Haal er een mooie pot bij – liefst eveneens opvallend – en laat die plant shinen.

Waar je zo’n grote plant precies neerzet? Dat is uiteindelijk natuurlijk aan jou. Het ziet er prachtig uit om een grote plant op de grond te zetten – via de muur vindt de plant zich een weg naar boven. Plaats ‘m bijvoorbeeld naast de badkuip of de wastafel.

De grote plant mag niet ontbreken in de badkamer

Planten op de wastafel

Over die wastafel gesproken: ook daarop kun je maar al te goed planten kwijt. Inderdaad: liefst in meervoud. Hoe meer, hoe beter! Zeker als je een flinke wastafel hebt waar nog wat ruimte op over is, doe je er goed aan om hier groen op te plaatsen. Maar als je slechts een klein hoekje over hebt, kun je toe met mini planten. Daar zijn er ook meer dan genoeg van te vinden.

Neem de cactus of de vetplant: perfect geschikt om in hoekjes als deze te zetten. Dat maakt de boel meteen enorm gezellig. Daarnaast geldt: ze groeien niet gauw, dus zullen niet in de weg gaan hangen voor de spiegel of in de wasbak. Met andere woorden: wat houdt je nog tegen?

Planten in de badkamer? Prachtig!

De hangplant in de badkamer

Heb je niet zoveel ruimte meer over in de badkamer voor planten, maar wil je toch graag zorgen voor een groene look in de ruimte? Daar hebben we een ideale oplossing voor gevonden: kies voor hangplanten! Daarvoor hoef je alleen wat potten aan het plafond of hoog aan de muur te bevestigen – grote kans dat dit zeker nog mogelijk is in de badkamer.

Vervolgens doen die mooie planten het werk: ze geven sier aan de badkamer. Laat ze bijvoorbeeld hangen naast de spiegel of de kast die in de badkamer te vinden is. Of hang ze boven het bad. Dat wordt helemaal ontspannen daar!

Hangplanten: ideaal voor de badkamer

Planten in de kast of op de decoratieladder

Planten in de badkamer kun je niet alleen kwijt op wastafel, maar ook in de kast die je in de badkamer hebt staan. Zet ze tussen de andere spullen die je hier tegenkomt – de handdoeken of zeeppompen. Dat vormt juist een mooie afwisseling: precies waar planten in de badkamer als accessoires voor zorgen.

Heb je geen open kast in de badkamer staan? Dan heb je natuurlijk niet veel aan het idee om hier planten in te plaatsen. Een decoratieladder is hierbij een mogelijke oplossing: een sierladder die niet alleen een handige plek vormt om bijvoorbeeld handdoeken aan op te hangen, maar net zo goed om planten op te zetten.

Je hebt nooit genoeg planten in de badkamer


Reageer

Lees ook:

Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >

Terug naar overzicht >>