arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Must read: 8x dít kun je allemaal schoonmaken met babydoekjes!
Must read: 8x dít kun je allemaal schoonmaken met babydoekjes!

Must read: 8x dít kun je allemaal schoonmaken met babydoekjes!

Babydoekjes: wie kent ze niet. Hoewel we ze meestal enkel in de babykamer gebruiken, kun je eigenlijk veel meer met deze handige doekjes doen. Je kunt ze namelijk ook prima gebruiken om bijvoorbeeld iets mee schoon te maken in huis. Wel zo praktisch, want zo hoef je dus niet meer allerlei verschillende soorten doekjes in huis te halen. Wat je allemaal kunt schoonmaken met babydoekjes? We delen onze tips.

Vieze schoenen schoonmaken

Je kunt je schoenen prima schoonmaken met babydoekjes. Zo voorkom je namelijk dat je een te hardnekkig middel gebruikt, dat mogelijk vlekken kan achterlaten in de schoenen. Met babydoekjes hoef je daar zeker niet bang voor te zijn.

Must read: 8x dít kun je allemaal schoonmaken met babydoekjes!

Oren hond schoonmaken met babydoekjes

Het klinkt misschien heel random, maar het werkt goed: maak de oren van je hond of kat schoon met babydoekjes. De doekjes zijn namelijk perfect voor een milde reiniging: voor je baby en voor je huisdier. Vuil en stof kun je zo weghalen.

Make-up verwijderen met babydoekjes

Je kunt de babydoekjes ook voor je eigen gezicht gebruiken: haal make-up of schmink ermee weg. Ideaal als je reguliere wattenschijfjes onverwachts op zijn.

Auto schoonmaken met babydoekjes

Als je op pad gaat, is de kans groot dat je altijd wel een pakje babydoekjes in je tas hebt zitten als ouder. Zie je dat het dashboard van de auto vies of stoffig is? Hup, even een doekje eroverheen – en het ziet er meteen een stuk beter uit.

Spiegels schoonmaken met babydoekjes

Zitten er vette vlekken op je spiegel, zoals vingerafdrukken? Haal er even een babydoekje overheen, en de spiegel oogt direct weer frisser. Dit geldt tevens voor de ramen! Zo hoef je dus niet meteen helemaal te gaan lappen, mocht je daar even geen tijd voor of zin in hebben. Om streepvorming te voorkomen, ga je daarna nog even over het raam of de spiegel heen met een droge doek, zoals een keukenpapiertje.

Must read: 8x dít kun je allemaal schoonmaken met babydoekjes!

Keuken snel schoonmaken

Moet je de keuken even snel opfrissen? Haal dan een babydoekje langs het aanrecht, de gootsteen en de kookplaat. Dit is niet zo grondig als een keukenreiniger, maar het werkt prima als je haast hebt.

Planten schoon en stofvrij krijgen

Irritant, hè – dat stof op je planten. Met een droge doek krijg je het soms maar moeilijk weg. Aan een babydoekje blijft het stof echter beter plakken. Zo is dat klusje zo gedaan, zonder dat je de plant beschadigt met een hardnekkig schoonmaakmiddel!

Apparaten reinigen met billendoekjes

Je telefoon, tablet, laptop, gameconsole of afstandsbediening kan na verloop van tijd behoorlijk vies zijn. Ook bacteriën die je niet kunt zien, verzamelen zich hier graag. Haal er dus regelmatig even een babydoekje overheen. Zo gedaan!


Reageer

Lees ook:

Zo vind je de mooiste eetkamertafel >
Wat te doen als een oudere valt? >
Zorg voor een mooi geheel met verlichting >
Zo koop je kinderbestendig servies >
Maak je droomhuis zelf waar >
De voordelen van kunststof gevelbekleding ten opzichte van hout >
Elektronisch materieel van goede kwaliteit >
Plat dak in de stad? Maak een tuindak! >
De voordelen van een inloopdouche >
5 tips voor het installeren van laminaat >
Ben jij op zoek naar een mooie woning in Enschede? >
6 stappen voor het schilderen van je trap >
Houten wandpaneel dat ook zorgt voor een unieke uitstraling >
Houten trapleuning kopen? Hier moet je rekening mee houden >
Houten schutting maken van rabat >

Terug naar overzicht >>