arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Thuiswerkplek inrichten met ergonomische tips
Thuiswerkplek inrichten met ergonomische tips

Thuiswerkplek inrichten met ergonomische tips

Werken vanuit huis is de laatste tijd steeds gangbaarder. Veel mensen zijn dit tijdens de pandemie begonnen te doen, en doen dit nu nog steeds. Vanuit huis werken brengt zowel voordelen als nadelen. Hoe dan ook is het belangrijk om een goede werkplek te hebben. Heb je deze nog niet of wil je je huidige werkplek verbeteren, om alles eruit te kunnen halen? De volgende tips op het gebied van ergonomische werkplekken zullen je helpen om de plek zo goed mogelijk in te richten en een verantwoordelijke houding aan te houden tijdens het werken.

Een goede basis

Het begint natuurlijk allemaal bij het bureau dat je gebruikt. Heb je een erg klein bureau? Dit heeft zowel voor- als nadelen. Zo kun je er weinig op kwijt en heb je dus niet veel ruimte om een rommel te maken, maar tegelijkertijd heb je de ruimte die je wellicht wel nodig hebt ook niet. Zorg voor een bureau van minimaal 80 centimeter diep en 120 centimeter breed. Zo heb je een bureaublad met voldoende ruimte voor al jouw werkzaamheden.

Ook de hoogte van het bureau is belangrijk. Deze moet gelijk zijn aan de hoogte van je armleuningen. Kun je je bureau niet in hoogte instellen, zorg dan voor een voetensteun zodat je toch je voeten plat neer kunt zetten.

Een comfortabele stoel

Een comfortabele stoel

Je zit toch urenlang op een stoel en deze moet dan ook goed ingesteld zijn voor jouw lichaam. Zorg ervoor dat je je voeten in een hoek van 90 graden op de grond kunt zetten en dat je goed rechtop zit met veel ondersteuning in de rug. Leg je armen op de armsteun in een hoek van 90 graden en zorg dat je zo ontspannen op de stoel kunt zitten. Een goede bureaustoel kan een investering zijn, maar is het dan ook wel volledig waard. Eventueel kun je altijd kijken naar tweedehands kantoormeubelen dat voor een lagere prijs weg kan, maar wel helemaal voldoet aan de eisen. Je kunt zo op bijvoorbeeld tweedehands bureaustoelen erg veel geld besparen.

Computer en randaccessoires

Zorg ervoor dat jouw scherm op ooghoogte staat en dat je niet voorover moet gaan zitten om het scherm goed te zien. Maak ook altijd gebruik van een toetsenbord en muis, ook als je een laptop gebruikt. Zo bevorder je een goede houding namelijk nog meer. Zet je monitor en/of laptop dus op een verhoging zodat je er goed naar kunt kijken zonder voorover te gaan leunen. Dit heeft namelijk weer negatieve gevolgen op je nek en dergelijke.


Reageer

Lees ook:

Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >
Woning met een plat dak? Lees deze tips! >
Laat je woning optisch hoger lijken met deze tips >
Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >

Terug naar overzicht >>