arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Thuiswerkplek inrichten met ergonomische tips
Thuiswerkplek inrichten met ergonomische tips

Thuiswerkplek inrichten met ergonomische tips

Werken vanuit huis is de laatste tijd steeds gangbaarder. Veel mensen zijn dit tijdens de pandemie begonnen te doen, en doen dit nu nog steeds. Vanuit huis werken brengt zowel voordelen als nadelen. Hoe dan ook is het belangrijk om een goede werkplek te hebben. Heb je deze nog niet of wil je je huidige werkplek verbeteren, om alles eruit te kunnen halen? De volgende tips op het gebied van ergonomische werkplekken zullen je helpen om de plek zo goed mogelijk in te richten en een verantwoordelijke houding aan te houden tijdens het werken.

Een goede basis

Het begint natuurlijk allemaal bij het bureau dat je gebruikt. Heb je een erg klein bureau? Dit heeft zowel voor- als nadelen. Zo kun je er weinig op kwijt en heb je dus niet veel ruimte om een rommel te maken, maar tegelijkertijd heb je de ruimte die je wellicht wel nodig hebt ook niet. Zorg voor een bureau van minimaal 80 centimeter diep en 120 centimeter breed. Zo heb je een bureaublad met voldoende ruimte voor al jouw werkzaamheden.

Ook de hoogte van het bureau is belangrijk. Deze moet gelijk zijn aan de hoogte van je armleuningen. Kun je je bureau niet in hoogte instellen, zorg dan voor een voetensteun zodat je toch je voeten plat neer kunt zetten.

Een comfortabele stoel

Een comfortabele stoel

Je zit toch urenlang op een stoel en deze moet dan ook goed ingesteld zijn voor jouw lichaam. Zorg ervoor dat je je voeten in een hoek van 90 graden op de grond kunt zetten en dat je goed rechtop zit met veel ondersteuning in de rug. Leg je armen op de armsteun in een hoek van 90 graden en zorg dat je zo ontspannen op de stoel kunt zitten. Een goede bureaustoel kan een investering zijn, maar is het dan ook wel volledig waard. Eventueel kun je altijd kijken naar tweedehands kantoormeubelen dat voor een lagere prijs weg kan, maar wel helemaal voldoet aan de eisen. Je kunt zo op bijvoorbeeld tweedehands bureaustoelen erg veel geld besparen.

Computer en randaccessoires

Zorg ervoor dat jouw scherm op ooghoogte staat en dat je niet voorover moet gaan zitten om het scherm goed te zien. Maak ook altijd gebruik van een toetsenbord en muis, ook als je een laptop gebruikt. Zo bevorder je een goede houding namelijk nog meer. Zet je monitor en/of laptop dus op een verhoging zodat je er goed naar kunt kijken zonder voorover te gaan leunen. Dit heeft namelijk weer negatieve gevolgen op je nek en dergelijke.


Reageer

Lees ook:

Wat is de beste lamp voor boven een eettafel? >
Ladegeleiders, belangrijker dan je denkt! >
Tafel mooi dekken voor een sushi avond >
Koud in huis? Dit kun je eraan doen >
Must read: 8x dít kun je allemaal schoonmaken met babydoekjes! >
Hoe kies je de beste deurmat uit? >
Laminaat of PVC – wat is de beste keuze? >
Trends we like: Hexagon! >
Nieuwe hordeur kopen: zo maak je de juiste keuze >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Je eigen tuinmeubels maken: dat doe je zo! >
Verhuizen in de regen? Met deze 6 tips komt het goed! >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Een bijzonder cadeau voor de interieurfreak? 3 ideeën! >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >

Terug naar overzicht >>