arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Huis verbouwen? Vergeet de verlichting niet!
Huis verbouwen Vergeet de verlichting niet!

Huis verbouwen? Vergeet de verlichting niet!

Voor veel mensen is de verlichting van een ruimte iets waar ze pas over na gaan denken als een verbouwing klaar is, en het inrichten kan beginnen. Dat is prima, maar het belemmert je wel in je keuzemogelijkheden. Door al tijdens of zelfs voor een verbouwing na te denken over je verlichting, houd je veel meer keuzemogelijkheden en weet je zeker dat iedere plek in je huis op de juiste manier verlicht kan worden.

Verlichting is meer dan een paar lampen

Nederlanders zijn, ook als het op inrichting aankomt, redelijk nuchter ingesteld. Verlichting, dat is niet meer dan ergens een lamp neerzetten of ophangen, toch? Feitelijk klopt dit natuurlijk. Verlichting is in de eerste plaats een nuttig iets: zonder licht, zie je een groot deel van de tijd niets of weinig in je huis. Je hebt dus simpelweg lampen nodig om de tijd tussen zonsondergang en zonsopgang te overbruggen, en ook dan nog iets te kunnen doen.

Goede verlichting is echter meer dan alleen maar praktisch. Goede lampen zorgen er niet alleen voor dat je dingen kan zien, ook als het buiten donker is, maar ook dat je kamer de sfeer en uitstraling krijgt die erbij past, en die jij in gedachten had. Stel je maar eens voor: je woonkamer voorzien van felle tl-lampen. Voelt het dan nog als een plek om lekker thuis te komen, en fijn in te ontspannen? Of heb je eerder het idee dat je op een groot kantoor, of in een ziekenhuis zit?

De juiste verlichting voor iedere plek en gelegenheid

De juiste verlichting voor iedere plek en gelegenheid

Door te kiezen voor de juiste soort en toon verlichting, kun je iedere ruimte de sfeer geven die erbij past. Helder licht in de badkamer, zachte verlichting in de slaapkamer en sfeerlampen in de woonkamer: iedere ruimte heeft zijn eigen sfeer, en zijn eigen functie.

De manier waarop je dit licht creëert, hangt af van je persoonlijke voorkeur en de mogelijkheden die de ruimte je biedt. Heb je weinig ruimte om een staande lamp te plaatsen, dan zijn inbouwspots bijvoorbeeld een handige keuze, deze nemen geen extra ruimte in beslag. Door LED spotjes te gebruiken kies je voor een zuinige manier van verlichten, fijn voor de portemonnee, maar ook voor verlichting die je aan kan passen aan de functie van de kamer. In de woonkamer is sfeerverlichting over het algemeen heel prettig, maar niet als je iets kwijt bent en het niet kunt vinden, of wanneer je een boek wil lezen en wat extra licht nodig hebt. Veel inbouwspots zijn uitgerust met een dimmer, zodat je het licht zowel heel fel als heel zwak, en alles daar tussenin, kunt laten schijnen. Zo heb je overal flexibele verlichting, zonder veel verschillende lampen te hoeven kopen.

Wil je meer weten? Kijk dan eens op https://www.ledinbouwspotsleds.nl/.


Reageer

Lees ook:

Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Maak jouw kleine hal optisch groter en ruimtelijker >
De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >

Terug naar overzicht >>