arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Een schimmelend douchegordijn: wat kun je hieraan doen?
Een schimmelend douchegordijn: wat kun je hieraan doen?

Een schimmelend douchegordijn: wat kun je hieraan doen?

Een douchegordijn is natuurlijk een handige uitkomst in de badkamer, om de douche of de badkuip met daarin een douche af te sluiten. Helaas is het vaak het geval dat het douchegordijn na verloop van tijd gaat schimmelen. Niet bepaald hygiënisch! Hoe kun je hier het best mee omgaan? We delen onze tips.

Douchegordijn wassen met schimmel

De eenvoudigste manier om schimmel op een douchegordijn weg te krijgen, is door het douchegordijn in de wasmachine te stoppen. Was het gordijn het liefst zo heet mogelijk, zodat je de meeste bacteriën doodt. Let wel: controleer vooraf altijd even het waslabel, want niet elk type douchegordijn kan even heet worden gewassen. Verder is het slim om je douchegordijn te wassen als de schimmel nog niet zo groot gegroeid is. Probeer er een gewoonte van te maken om het gordijn bijvoorbeeld elke maand uit te wassen, zodat je voorkomt dat de schimmelgroei heel snel gaat.

Een schimmelend douchegordijn: wat kun je hieraan doen?

Douchegordijn met schimmel: beter laten drogen

De reden dat er schimmel op een douchegordijn ontstaat, is meestal dat het gordijn niet goed genoeg kan drogen. Misschien is het douchegordijn te lang, waardoor deze op de natte grond hangt in de douchecabine. Neem in dat geval het gordijn in zodat ‘ie boven de grond blijft zweven, of koop een gordijn met een beter passende lengte. Of wellicht heb je een douchegordijn bij de badkuip, waarbij het gordijn tegen de rand blijft plakken. Haal het gordijn na een douchebeurt liever uit de badkuip, zodat het gordijn beter kan drogen. Je kunt even wachten totdat het meeste water weg is gelopen.

Schimmel in de badkamer en op het douchegordijn

Is schimmel in de badkamer een probleem in je woning? Dan komt de schimmel niet alleen op het douchegordijn voor, maar mogelijk ook op andere plekken in de ruimte. Vervelend! Zorg dat het vocht na de douchebeurt zo goed mogelijk uit de badkamer kan trekken, door bijvoorbeeld het raam open te zetten. Een ventilatiesysteem in de badkamer laten installeren kan tevens een oplossing zijn, mocht er geen raam zijn. Op die manier kun je schimmel in de badkamer verwijderen.

Een schimmelend douchegordijn: wat kun je hieraan doen?

Anti-schimmel douchegordijn

Tot slot kun je ervoor kiezen om een anti-schimmel douchegordijn in huis te halen. Deze gordijnen zijn voorzien van een speciale coating, om schimmelvorming tegen te gaan. Het kan alsnog het geval zijn dat deze laag na verloop van tijd minder effectief wordt, maar je zit in ieder geval voor een langere periode goed met een douchegordijn anti-schimmel in de badkamer.


Reageer

Lees ook:

Veel vocht in de badkamer? Dit kun je eraan doen! >
Een vieze douchekop weer schoon krijgen: zó doe je dat! >
Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis? >
Je huis sneller schoonmaken? Met deze 4 tips lukt het! >
Simpele manieren om meer kleur in de badkamer te brengen >
Leven met minder plastic in huis: zo pak je het slim aan >
Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer >
Een sauna in huis: dit zijn de 5 voordelen >
Lichtblauw in het interieur: 7 prachtige voorbeelden >
4 tips voor een kleine badkamer >
8 tips om je wasmachine fris te houden >
Schimmel voorkomen in de badkamer? 5 handige tips! >
Een verbouwing goed voorbereiden: zó pak je het slim aan >
Waarom kiezen voor een PVC vloer? >
Welke stijl geef jij jouw badkamer? >

Terug naar overzicht >>