arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Een schimmelend douchegordijn: wat kun je hieraan doen?
Een schimmelend douchegordijn: wat kun je hieraan doen?

Een schimmelend douchegordijn: wat kun je hieraan doen?

Een douchegordijn is natuurlijk een handige uitkomst in de badkamer, om de douche of de badkuip met daarin een douche af te sluiten. Helaas is het vaak het geval dat het douchegordijn na verloop van tijd gaat schimmelen. Niet bepaald hygiënisch! Hoe kun je hier het best mee omgaan? We delen onze tips.

Douchegordijn wassen met schimmel

De eenvoudigste manier om schimmel op een douchegordijn weg te krijgen, is door het douchegordijn in de wasmachine te stoppen. Was het gordijn het liefst zo heet mogelijk, zodat je de meeste bacteriën doodt. Let wel: controleer vooraf altijd even het waslabel, want niet elk type douchegordijn kan even heet worden gewassen. Verder is het slim om je douchegordijn te wassen als de schimmel nog niet zo groot gegroeid is. Probeer er een gewoonte van te maken om het gordijn bijvoorbeeld elke maand uit te wassen, zodat je voorkomt dat de schimmelgroei heel snel gaat.

Een schimmelend douchegordijn: wat kun je hieraan doen?

Douchegordijn met schimmel: beter laten drogen

De reden dat er schimmel op een douchegordijn ontstaat, is meestal dat het gordijn niet goed genoeg kan drogen. Misschien is het douchegordijn te lang, waardoor deze op de natte grond hangt in de douchecabine. Neem in dat geval het gordijn in zodat ‘ie boven de grond blijft zweven, of koop een gordijn met een beter passende lengte. Of wellicht heb je een douchegordijn bij de badkuip, waarbij het gordijn tegen de rand blijft plakken. Haal het gordijn na een douchebeurt liever uit de badkuip, zodat het gordijn beter kan drogen. Je kunt even wachten totdat het meeste water weg is gelopen.

Schimmel in de badkamer en op het douchegordijn

Is schimmel in de badkamer een probleem in je woning? Dan komt de schimmel niet alleen op het douchegordijn voor, maar mogelijk ook op andere plekken in de ruimte. Vervelend! Zorg dat het vocht na de douchebeurt zo goed mogelijk uit de badkamer kan trekken, door bijvoorbeeld het raam open te zetten. Een ventilatiesysteem in de badkamer laten installeren kan tevens een oplossing zijn, mocht er geen raam zijn. Op die manier kun je schimmel in de badkamer verwijderen.

Een schimmelend douchegordijn: wat kun je hieraan doen?

Anti-schimmel douchegordijn

Tot slot kun je ervoor kiezen om een anti-schimmel douchegordijn in huis te halen. Deze gordijnen zijn voorzien van een speciale coating, om schimmelvorming tegen te gaan. Het kan alsnog het geval zijn dat deze laag na verloop van tijd minder effectief wordt, maar je zit in ieder geval voor een langere periode goed met een douchegordijn anti-schimmel in de badkamer.


Reageer

Lees ook:

Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
5 tips voor een kleine badkamer >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Aluminium jaloezieën: ideale raamdecoratie voor de badkamer >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Tips om je badkamer te verbouwen >

Terug naar overzicht >>